Maleït calendari

by

Sí, maleït perquè el calendari essent important en el camp educatiu no és ni de lluny el problema més important, ni el tema més substancial dels que avui té plantejats l’escola catalana. Sense ser, però, el més important sí que és el que més enrenou està generant en aquets primers dies de govern de CiU
Farem o no farem , setmana blanca?
Ja s’ha decidit la consellera?
Si en fem; hi haurà recursos? Ja s’ha anunciat una retallada del 70 % de la partida que hi havia per ajuts. No cal demanar-les. Toca a prop de 50 cèntims per cap. Així no anem en lloc. I si no la fem la setmana blanca, acabarà el curs el 15 de juny?. Segons com es comptin els dies lectius així serà.
L’endemà de reis què farem? Jugarem, a partir de l’any vinent, amb els regals dels mags o anirem de nou a l’escola carregat de novetats de joguines, llibres, .Quan ho decidirem…?
Hi haurà o no hi haurà jornada continuada aquest més de juny?
El calendari escolar ens portarà de corcoll. Sembla que encara hi poden haver més modificacions en funció del que la Consellera consideri el més adequat segons el seu criteri .
Però encara el calendari ens porta més sorpreses: ara hi ha un grup de pares i mares, amants de les tradicions més nostrades, que lamenta que el calendari escolar no permet que la quitxalla de les escoles no puguin fruir del Carnaval i insta a les escoles a que canviïn les dates del Carnaval per poder-lo celebrar tot argüint que és a l’escola a on es transmeten i s’aprenen els valors de la tradició i de les festes i així els nens i nenes es puguin disfressar i saltar alegrement .
I aquesta circumstància no es podria haver previst abans?. Sabem que el Carnaval és d’aquelles festes dites movibles, es a dir que no sempre tenen les mateixes dates. Si sabíem que enguany era a principis de març doncs o hagués costat pas massa fixar l’ara dubtosa setmana blanca en aquelles dates, ja sigui al Baix Llobregat com a algunes comarques de Tarragona que sembla que és a on alguns pares hi veuen el perill de que llurs fills i filles es perdin la festa a l’escola. Segurament aquí els estudiosos de la festa es plantejarien si la festa s’aprèn només a celebrar-se a l’escola i si no cal a més enfortir-la en els ambients socials i al carrer a on s’aprenen les normes i els usos i costums de la festa.

En fi que ens anem perdent en debats .- segurament molt interessants- però que en absolut responen al pols que viu l’escola en aquest moments. Potser s’agrairia un esforç de seure’ns i fixar el calendari en funció de tots els interessos, laborals, professionals,educatius, festius i ho pactéssim per una llarga temporada i podéssim escometre amb força les principals problemes de l’educació ,(ai, no! ) de l’ensenyament al dir de la Consellera. Canvi de nom que crec és més important conceptualment que el mateix calendari i només algun sindicat n’ha parlat…ai , ai
Passem plana com fem amb els calendaris i centrem-nos en allò que de veritat port millorar l’educació ;sí l’educació, a les escoles.

Publicat a la “contra” del diari El Punt, edició del Penedès

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: