Notes d’actualitat d’un agost d’alta temperatura

by

Eleccions a la vista

L’anunci del lendakari López d’avançar les eleccions ha donat el contrapunt de profunditat política al mes d’agost carregat de debats més que banals sobre el fet polític.
López creu que ha arribat el moment d’acabar la legislatura. De fet quedarien cinc mesos , per tant és un avançament clarament induït per no haver d’aprovar els propers pressupostos que segurament seran de fortes retallades. Que algú altre assumeixi el desgast de fer-ho no està malament .
De fet d’ençà de la retirada del suport del PP ja es veia a venir que la legislatura tindria un final més o menys ràpid abans d’afrontar un final agònic i assetjat per l’oposició.

S’obre un camí nou i inexplorat fins ara. Absència de violència -almenys explícita, l’implícita no se si ha desaparegut- i la presentació de l’esquerra abertzale pot donar un gir totalment nou al resultat.
Caldrà estar amatent als moviments dels partits, res sembla decidit malgrat la intuïció de la victòria nacionalista és avui incontestable.
I caldrà veure si les mesures de Rajoy afecten els resultats.
Tardor de campanya que segurament també complicarà les negociacions amb el govern central el pacte fiscal català.

Govern en precarietat total.

El govern de Rajoy sembla que ja fa aigües , almenys les darreres actuacions semblen actuacions fruit de la descomposició.
Per una banda els ministres Soria i Montoro barallant-se públicament a través declaracions i notes de premsa. Que si al competència és meva , que si es farà quan jo digui.
No és massa de rebut que es doni una imatge de descoordinació i encara menys de lluites internes – que ser-hi. que sempre hi han sigut- que el que cal es resoldre-les internament i no donar peu a una situació certament poc edificant en ple mes d d’agots.

Però el súmmum d’aquesta precarietat política l’ha donada la ministra Fátima Bañez. Un cop s’han prorrogat les percepcions de 400 euros, ara augmentada a 450, la ministra fa un compareixença enllaunada, en un vídeo que es va repartir entre els periodistes, és a dit ni presència física ja.
recorda els anys 50 0 60 o aquells països autocràtics en que els dirigents graven els seus discursos i els emeten un cop darrera l’altre.
Potser es tractava d’evitar preguntes incòmodes o condicions inexplicables.
Algú potser hauria de prendre mesures i posar una mica d’ordre, o fer un canvi de ministres per recuperar un mínim de credibilitat.
Amb actuacions com aquetes no només cau la credibilitat, sinó que provoca una certa hilaritat, trista però hilaritat.

No a les subvencions a qui discrimina.

La nostra confiança en el Tribunal Suprem és ben poca , però aquesta desconfiança no vol dir que no ens alegrem de la sentència que acaba d’anunciar-se. La sentencia assenyala que òbviament els col•legis que separen l’alumnat per raó de sexe poden existir en els sistema educatiu espanyol però la sentència assenyala que “se excluye a esos centros de la posibilidad de concertar con la Administración competente su sostenimiento con fondos públicos”. I , per tant, no poden concertar amb els diversos governs les aportacions econòmiques púbiques.
Ja era hora!
A Catalunya hi ha 17 escoles que separen per sexes , la majoria d’elles de confessions religioses. Totes elles tenen concert fins el 2014 , concert que dissortadament els va atorgar la Llei d’Educació de Catalunya impulsada, ai las!, per l’esquerra.
Cal esperar ara el compliment de la sentència.
No estarà malament que aquets recursos que a partir del 2014 s’estalviaran vagin a millorar la situació de l’escola pública.
Però ens temen que, recurs darrera recurs, acabin al constitucional que ja sabem com les gasta!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: