Sentència amb cua

by

La sentència del tribunal Suprem sobre les subvencions a les escoles que separen a l’alumnat per sexes ha aixecat una certa polseguera.
Evidencia , sens dubte, que aquest tribunal considera que la separació per sexes en les escoles pot ser que estigui prevista però que no cal sigui subvencionada per fons públics. La majoria d’aquest centres són d’una certa tendència religiosa i el primer raonament passa per la inexcusable obligació del govern de complir la llei . Els dubtes del Ministre Wert són inadmissibles i més si tenim en compte que aquets país no és un país confessional. Qüestionar per part del ministre al sentència perquè aquesta impedirà, a partir d’ara, donar diners a escoles que discriminen per raó de sexe , no és de rebut i posar en evidència el tarannà del propi ministre i més quan afirma que canviarà la llei per fer possibles la subvenció.

Per altra banda i, personalment em satisfà, la sentència sembla que ha obert els ulls a aquells que des del PSC en el seu moment defensaven a capa i espasa la LLei d’Educació de Catalunya, impulsada per l’ara bescantat Ernest Maragall, que recull la possibilitat de subvencionar a les escoles segregadores. En el sí del partit es van silenciar i ignorar volgudament les veus crítiques amb la llei i també recordo una magnífica fotografia dels alcaldes socialistes donant suport a Maragall davant els crítiques per la llei, bona part de les crítiques venien per aquest aspecte pactat amb CiU i a espatlles d’algun dels socis de govern.
Bé, doncs ara el mateix Pere Navarro ( caldria veure si estava també a la fotografia) i cal felicitar-lo per això reconeix que va ser un error aquella inclusió en al llei de donar concert a aquestes escoles i reclama que els diners dels concerts vagin a les escoles bressol. Això ara per ara és difícil ja que els concerts que va signar , precisament el govern tripartit, no acaben fins l’any 2014.
Sorprèn l’actitud de la ex- consellera Gelí, membre del govern que va impulsar i defensar la llei quan en un tuit reproduït pel diari Ara escriu: “ El Tribunal Suprem rebutja els concerts a les escoles que separen alumnes per raó de sexe. Raons pedagògiques, polítiques i ara judicials”.
Certament està carregada de raó. Llàstima que hagi hagut d’esperar a la sentència per adonar-se’n.
Veurem com evoluciona tot plegat sembla que els juristes dictaminem que la sentència no és extensiva, és a dir només s’aplicarà a les dues escoles sobre les quals s‘havia presentat el contenciós.
Però potser el govern del país hauria de recollir l’esperit de la mateixa i modificar la llei en sentit contrari del que pensa el ministre Wert
Procediment parlamentari que ja podrien impulsar els que ara han descobert que es van equivocar, això els honora però també els obliga.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: