Sorpreses ( petites) de la vida.

by

La primera. Vet aquí que ara resultarà que els diputacions seran imprescindible si es vol crear una agència tributària pròpia sense forçar massa el marc legal i per la via ràpida..
Tants anys reclamant l’eliminació de les diputacions com un organisme del poder central i vinculada a una distribució territorial que sempre hem dit que era aliena a la nostra voluntat d’estructura territorial.
Sembla que un informe demanat pel govern per la creació d’una Hisenda pròpia, tal i com preveu l’estatut, assenyala com les estructures de recaptació de les diputacions com una element clau per bastir-la amb una certa rapidesa i garantint de bon funcionament.
Deu-n’hi do!
Ara haurem de veure com podem justificar la necessitat de les estructures provincials que la llarg de tants anys hem maldat per fer-les desaparèixer.
Es ben bé allò de “sorpresas te da la vida”

La segona. La proposta d’Oriol Junqueres d fer una candidatura conjunta amb CiU i IC-V per les properes eleccions al Parlament de Catalunya no deixa de ser també una certa paradoxa i el paradigma de com a vegades el tacticisme està per damunt de qualsevol proximitat ideològica. La fam de tocar poder ( encara que es disfressi o de consciencia nacional) li ha fet fer la proposta de llista única amb CiU i ICV per proclamar la independència. D’alguna manera deu voler repetir la seva aliança que i permet governar al seu ajuntament ( amb majoria relativa del PSC) . Però governar un ajuntament a on masses vegades es deixa de banda el caràcter ideològic i es va més a la relació personal i a trobar majories suficients per poder treballar amb comoditat empassant-se les possibles contradiccions, no és el mateix que fer una llista al Parlament de Catalunya amb una concreció nacional i social més àmplia.
La resposta no cal donar-la aquí ja li ha donat en Joan Herrera quan li ha dit que es força incompatible pactar a dues bandes amb dues forces tant oposades com CiU i ICV, mentre uns retallen a dojo els altre reclamen que ja n’ hi ha prou escanyar el personal.
Però ja se sap si l’objectiu és la independència sembla que tot s’hi val. Doncs no tot si val. La legitima opció d’ERC a pactar amb CiU no ha de suposar que les altres forces ho hagin de considerar la panacea pel país i naturalment tenen tot el dret d’oposar-hi amb totes les forces.
De tota manera m’agradaria escoltar l’opinió de Joan Tardà sobre aquest pacte

La tercera: També provoca una certa paradoxa escoltar a la secretària d’economia del PSC Rocío Martínez Samper pronunciar-se per que al Congrés de Diputats de Madrid hi hagi grup propi del PSC.
Benvinguda al club!
Confiem que la fe dels conversos, que és sempre superior a la dels altres “mortals” ajudi a fer possible la concreció del Grup propi. Ella que ha format part de la direcció d’ençà forces anys pot ser ara un ariet fonamental per trencar la posició defensiva de l’executiva del PSC.
Tot el nostre suport. ( en això, eh)
I la torna. El Consell de Garanties Estatuàries després de la demana del govern i del PSC de que analitzés el decret de Rajoy amb diverses retallades incloses ha conclòs que algunes d’elles són inconstitucionals com, per exemple, la d’augmentar les hores del funcionariat o la supressió de la paga extraordinària de Nadal o la proposta de nous horaris comercials o la supressió d’alguns dies festius del conveni del funcionaris. Ara CiU , el seu govern, el dels millors, té una magnífica ocasió per portar-ho al Constitucional i demostrar que aquest trencament verbal i retòric que diuen que ja han fet amb el PP és real i versemblant.
Apa, que l’oportunitat de demostrar-ho és magnífica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: