Sisley- Kandinsky- Hopper.

by

L’any passat a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols es presentava l’exposició Paisatges de llum, paisatges de somnis que va constituir un èxit sense precedents a la vila.

Aquest anys i seguint la interessant iniciativa i col·laboració del Museu de Sant Feliu  on s’ubica l’Espai Carmen Thyssen i altres institucions també vinculades a la baronessa es presenta una altra mostra de notable qualitat i que amb la voluntat de mostrar l’evolució del paisatgisme  des del naturalisme fins a l’expressionisme passant per impressionisme, aplega un seguit de pintors i obres significatives de finals del segle XIX i del XX.

Són una cinquantena d’obres en que s’interrelacionen les obres dels titular de l’exposició amb artistes catalans com Martí Alsina, Miquel Vilà, Joan Pinós, Ramon Sanvisens o Casimir Martínez entre altres

L’exposició es presenta sota tres parts o àmbits .

Transcendències  de realisme:  on es mostra l’evolució i pas del romanticisme fins al realisme  amb obres de Martí Alsina o Modest Urgell , en aquest apartat hi ha una mostra significativa de la pintura americana de finals del segle XIX.

El segon àmbit Fragmentació de la llum, amb el paper dels impressionistes i impressionisme en el món pictòric. Capturar el moment , intentar i analitzar expressar a través de la pintura la impressió que rep l’artista , obres de Gauguin o Twachtman que enceten aquesta nova estètica a on la llum hi té un paper fonamental.

El tercer àmbit porta com a lema : Transfiguració del color. Centra el tema a partir de l’obra de Kandinsky i com el color va evolucionant i centra bona part del contingut de l’obra , les formes potents però relativament importants davant els elements essencials de l’obra.

En definitiva una més que interessant exposició que pretén moure sentiments a través del visionat d’aquestes obres que mostren l’evolució més important de la pintura a cavall entre els segles XIX i XX.

Iniciatives  com aquesta que combinen poder fer un discurs evolutiu  i aplegar en una exposició un seguit d’obres que mostres aquesta evolució li donen un caràcter singular important i interessant i donen l’oportunitat de visualitzar un procés que segurament poques vegades es pot veure conjuntament.

Tant de bo en anys següents l’experiència es repeteixi i es vagin mostrant cicles temàtics diversos. L’atractiu és rellevant.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: