Tenir la pell molt fina.

by

Segueix el soroll sobre el PSC dels darrers dies ara qui s’hi apunta és el secretari d’acció política Antoni Balmón en un article que crec que mereix de manera imprescindible al seva lectura per saber que pensa bona part de l’oficialisme actual del PSC.

L’article és interessant, contundent i significatiu.

Interessant perquè fa una anàlisi des del seu punt de vista de la situació del PSC sobretot en consideració als seus crítics siguin de dintre o de l’exterior del partit ( comença a aparèixer , encara que sigui poc significatiu de moment això de l’enemic exterior).

Contundent perquè clarament assenyala la porta de sortida d’aquells que crítics que mostrin el  seu d’acord amb la línia oficial, que ell assenyala que el PSC té, però que hi ha dubtes més que raonables de que no està tant clar.

Significatiu perquè a lectura del l’article permet conèixer la posició del nucli dur del PSC actual, almenys  d’una bon part d’ell ja que el seu càrrec li dóna prou autoritat com per parlar en nom de la direcció més estretament  lligada a Pere Navarro.

Però no deixa  de ser curiós que Balmón afirmi:  Alguns dels qui van ser protagonistes del fracàs del PSC i alguns altres sense aquesta motxilla centren els seus esforços a buscar el temps perdut, absorbits a analitzar la realitat amb ulleres del passat. D’altres intentem veure amb uns ulls nous les conseqüències d’un present en què semblen haver saltat totes les costures davant d’un panorama social agre i trist; totes dues mirades són conseqüència d’una profunda desorientació i símptomes naturals d’un gran desengany.

Ja veiem que s’espolsa totes les responsabilitats ens el fracassos. La història no va amb ell, la darrera derrota del PSC – la més dura i sonada  de la història es produeix ja amb l’executiva de la que el signant de l’article és el secretari d’acció política per tant algun nivell de responsabilitat cal assumir , o no?. 

 Però a on el Secretari d’Acció Política posa tot el seu accent partidista ( potser una mica sectari?) és quan afirma :

 A diferència d’uns altres, jo sí que crec que al PSC hi sobra gent. No és nova aquesta opinió, ja la vaig comentar fa més d’un any a una persona, però que ningú s’equivoqui, ni em manipuli: no sobren per les seves idees, i tant me fa que siguin de la minoria o la majoria. Sobren els professionals del soroll sense cap rellevància actual que són utilitzats per fer grinyolar i desorientar les nostres posicions; els que s’ofeguen en la seva vanitat i van canviar el nosaltres pel jo ; els que sobreviuen no per la seva lucidesa sinó per les crítiques contínues que donen munició a l’adversari; els que no accepten un projecte comú i ens volen fer naufragar en la incomoditat de les seves impossibilitats.

Va fort! Sense cap mena de dubte.

I malgrat ho critiqui ell usa el “Jo” per comptes del nosaltres, potser perquè el “nosaltres” no subscriuria el que diu el jo. Ha pensat que els altres fan el mateix que ell.

Està  segur que encara hi ha qui opina per vanitat?

Està segur que només hi sobren aquest que pretesament descriu, o altres amb responsabilitats i poc clars en el seu desenvolupament.

Considera tant nuls de criteri els que discrepen com per voler ser utilitzat pels adversaris.?

Potser hi ha incomoditats, potser no per els impossibilitats pròpies sinó per la incapacitats de la mateixa direcció.

En definitiva m’ha semblat un text ja ho he dit interessant, contundent i significatiu però també maniqueu, repartidor de legitimitats i de carnets de bons i mal militant – això ja havíem quedat que s’havia acabat. Doncs sembla que no!) i d’una feblesa en el lideratge preocupant.

Potser és que alguns tenim  la pell massa fina i davant la lúcida reflexió com la que vol fer Balmón  dels nostre líders sempre es queixem….potser sí ,o potser no

L’article complert : El dret a existir del PSC. Antoni Balmón . El Periódico. 26.08

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: