Ribes tindrà alcaldessa.

by

La renúncia de Josep Anton Blanco ha evitat la moció de censura que part de l’oposició preparava però no ha impedit que l’oposició hagi votat en un legítim acord a la candidata de lUM-9 Anna Gabaldà  i aquesta s’hagi convertit en la primera alcaldessa de Ribes. Felicitats i sort!

Vaig assistir a l’acte , hi vaig anar per donar suport a l’Abigail Garrido, candidata del PSC , i acompanyar-la en aquell moment com tants altres companys del PSC tant si era escollida com si restava  a l’oposició com així va ser.

Hi anava però després d’haver llegit la nota d’EUiA en la que manifestava que mai votarien perquè CiU estès en el govern. Això em donava el marge de confiança suficient com per pensar que l’Abigail seria alcaldessa.

La realitat com ja hem dit va ser una altra. Un legítim acord entre UM-9 i CiU-Via amb el vot de la representant d’ IC-V , sense entrar al govern, donava l’alcaldia inicialment a la representant d’UM-9 que d’aquí 10  mesos la cedirà`al candidat de CiU.

De la sessió – feia temps que no anava a un ple municipal- em va sorprendre que preceptivament el president de la mesa d’edat Joan Garriga (un històric de les lluites populars a Ribes) demanés qui es presentava per l’alcaldia i tots els caps de llista es reafirmen en la seva candidatura. Després ni la candidata d’IC-V ni el de CiU-Via es van votar. Ja m’ho explicaran, et presentes i votes una altra candidata . Ni ells mateixos es tenen a confiança per votar-se. Il·lustratiu.

Repetim que la legitimitat del pacte està fora de discussió però segurament no es pot obviar el paper de la regidora d’IC-V que és qui ha decantat la votació. La regidora va formar part del govern fins fa dos mesos i ara propícia el govern alternatiu però quedant-se’n fora. Sembla que des de la direcció nacional d’IC-V la desautoritzen , però això a Iniciativa és pura imatge, retòrica buida . En aquesta comarca ja hem viscut altres situacions que amb el vot d’IC-V es consoliden govern de forces del que en diríem de dretes. I és legítim sens dubte però , i encara més escoltant el que deia la regidora eco socialista en el ple, poc creïble. Tòpics i més tòpics i allò tant suat que als pobles les idees poden quedar tranquil·lament en un segon pla a l’hora dels pactes.

Em va sorprendre també i no precisament de manera positiva el discurs de l’Alcaldessa entrant, no hi vaig trobar cap element programàtic, cap enumeració dels objectius del govern , més enllà dels reptes inconcrets de la ciutat i el diàleg amb tothom. Això ja es pressuposa de qui fa política però qui ha de gestionar cal que expliqui i expliciti quins són els seus elements cabdals i si es vol ara que està de moda les línies vermelles que aquest nou govern no traspassaràs. En fi les actuacions posteriors seran  les que donaran la talla del govern i l’alcaldessa. Cal deixar prudentment ,i  malgrat els dubtes , un marge de temps per analitzar i jutjar la seva actuació.

La “meva” candidata L’Abigail va fer un discurs positiu, sense estalviar els necessaris  retrets  al pacte sobretot adreçat a la regidora d’IC-V , i marcant quina serà la posició del PSC a l’oposició i al carrer. Estant a les verdes i a les madures. És més fàcil dir-ho que fer-ho. I en aquest sentit no h tindrà fàcil l’Abigail perquè la cultura d’oposició no s’adquireix en un dia , i temps no n’hi ha massa. La seva  innegable  capacitat política haurà de ser ara molt més intuïtiva i saber escoltar i actuar sense cap mena de retret – per més que el cos i el cor ho demani-  al nou govern.

Escoltar, i traduir políticament les aspiracions de al ciutadania. Molt diàleg amb els ciutadans i ciutadanes i sempre fer aportacions en positiu. L’alternativa ja ha començat. I Pensar  també que d’aquí deu mesos hi tornarà  haver un canvi  de l’alcaldia.

Serà una nova oportunitat que cal començar a treballar ja ara i no evitar-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: