Ara sembla que no toca.

by

La pujoliana frase usada tantes vegades per l’ex, per evitar determinats debats o no respondre a preguntes més o menys compromeses sembla que es pot aplicar a les necessàries explicacions, a les preguntes que es fa molta gent sobre la situació de la sanitat al país i més en aquest temps d’estiu.

Els parlaments tanquen el mes d’agost , quedà però de guàrdia el que s’anomena la “Diputació permanent” que substitueix el Ple , amb la representació ponderada dels membres de cada partit,. Actua com l’ òrgan més representatius de la Cambra en període de vacances.  Semblaria que essent aquets temps inactiu poques decisions  es prendrien, però al llarg de la història parlamentària han tingut actuacions rellevants i ha tingut també actuacions que han retardat algunes compareixences. Molt a prop queda encara la negativa de que comparegui Mariano Rajoy per tractar el tema de la reforma de la llei electoral pel que fa a l’elecció d’alcaldes o en moment de crisi les absències clamoroses dels ministres de la part econòmica del govern. La lògica de les majories de govern o de pro- govern imposen els seus ritmes.

Que tenen a veure la sanitat i la Diputació permanent del Parlament?. Doncs tenen a veure que el conseller Boi Ruiz s’ha escapolit altre vegada de comparèixer-hi per tractar els problemes de la salut al país i amb concret durant l’estiu. PSC i IC-V havien demanat una compareixença urgent perquè s’informés sobre l’evolució dels serveis d’urgències a rel de les retallades i tancaments de llits que s’ha fet a l’estiu. Semblava lògic que desprès d’una presència continuada i en alguns ocasions amb informacions que feien posar els pels de punta , el Conseller , tant predisposat  a declaracions, es presentés davant la cambra i expliqués les conseqüències de les seves polítiques. La petició de compareixença  va ser recolzada pel PP i per C’s.

Però Ruiz no compareixerà, la posició del CiU . que sembla lògica ja que és el govern i el primer partit de l’oposició ( fa riure dir això ja ,oi?) ERC es van conjurar un cop més per evitar la compareixença. Ara no toca , oi? Ara només es pot parlar del procés , de l’11 de setembre i del 9 de novembre però no de les dificultats reals del país i de la seva gent. I tant important és el 9-N, que ho és i  molt, però és més important que hi puguin arribar tots i en els millors condicions possibles  i per alguns malalts, que enguany durant hagin anat a les urgències potser ja no els quedarà ganes de creure en res que diguin els nostres dirigents……. Sobretot quan ens diuen que la sanitat és important ….

Ruiz va usar el subterfugi propi dels parlaments, demanar compareixença a petició pròpia pe evitar que hagis de comparèixer obligat pels grups polítics. No anirà doncs al Parlament de moment, ho farà properament però en canvi si que ha pogut anar a la  “TV-3” en una entrevista clarament propagandística en la que ho ha justificat tot  i ha aprofitat per carregar curiosament contra els grups que li havien sol·licitat la seva compareixença urgent. Estaria bé que avui  “la nostra” entrevistés al representants dels grups que han encapçalat la demanda de que Boi Ruiz s’expliqués en seu parlamentaria que és a on rau la representació ciutadana i no fes una entrevista a l’estil publi-reportatge de les seves bonances polítiques.

Expliquen que mentre Boi Ruiz estava a la televisió el servei d‘urgència de Bellvitge es tornava a col·lapsar, segurament per evidenciar – potser casualitat— que les excuses i raons que dóna el Conseller no s’aguanten per enlloc.

Però no només es va limitar a donar les seves raons – poc contrastades i més aviat desmentides en el mateix moment que les feia- sinó que s’ha permès, sense que els interpel·lats  hagin tingut l’oportunitat de respondre- afirmar que no és cert que s’estigui privatitzant la sanitat catalana i a més a reptat a els qui afirmen tal coses “que em portin les proves”. Així mateix ha rebutjat que s’estigui desmantellant el sistema públic de salut i preguntat.

Només cal veure els descens de persones ateses per la sanitat pública i l’augment de les mútues.

No cal suar gaire per trobar proves, només cal esperar que al cap de vuits mesos encara no t’hagin fet una prova mèdica com per, si pots, te’n vas a la privada. Per defecte també es pot privatitzar.

I el Conseller ho sap i procura que al situació de precarietat es mantingui i tots acabarem passant per caixa que suposo és el que vol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari