Ses senyories s’esvaloten.

by

El parlament de Catalunya nomena els membres de la Comissió de Control de la llei de Consultes per quan aquesta entri en vigor  ( vaja el que hauria de ser la Junta Electoral), aquesta comissió ha estat pactada pels partits que donen suport a  la consulta tal i com està ara. Els membres ho són proposats pel partits politics doncs ( allò que tan hem criticat amb raó d’altres institucions).

La sessió en que això es va votar va semblar un galliner amb plena efervescència , com un pati d’escola .

Uns dient que alerta que voten que això els pot comportar responsabilitats personals.

Altres dient que es xivaran qui ha votat.

Altres  treuen pit i fent-se el milhomes deien que assumeixen les responsabilitats que calguin . Pel país, el que calgui!

I encara n’hi ha que diuen que si calen es treuen el carnet i se’l posen a la boca i voten..

En fi fantàstic espectacle.

I a l’hora de votar uns no hi participen per com s’ha fet l’elecció , altres fan “ball manetes” i tampoc premem el botó i els que hi voten fan un altre pas “històric” en un camí que ningú sap avui cap on va. Votem amb les cauteles de que és un acte preparatori sense plens efectes segons l’informe el lletrats de la cambra catalana

El homes i dones justos són juristes, Mercè Barceló, Joaquim Brugué, Alfons González, Miquel Martín, Marc Marsal, Jordi Matas i Benet Salellas. Alguns d’ells han tingut responsabilitats en diversos governs. Això no ha de pressuposar res però també és cert que semblava que aquí es volien fer les coses diferents i s’acaba amb una llista que recull les propostes del partits quan possiblement es podria haver fet d’una altra manera amb participació de les organitzacions dels juristes….., en fi.

La Junta Electoral que fins ara ha vetllat per la puresa democràtica d e les eleccions té també´ una part dels seus membres escollits pels Diputats , però hi ha una part majoritària que prové d els estament judicials. Aquí solament sembla que seran els membres escollits pels partits. Pensàvem que faríem les coses diferents però seguim en aquells mateixos errors que critiquem a altres , critiquem amb raó, creiem, quedi clar.

Mas treu pit, diuen, i signa i publica el decret, nomenant els set suposat homes i dones justos però el seu redactat es tant ambigu en el moment de la seva efectivitat  i amb algun que altre truc legal per evitar que se li tirin al damunt, com vol el PP,  tot l’aparell de l’estat al damunt. Treu pit sí, però ho fa cobert amb l’enginyeria semàntica dels juristes.

Tot plegat anades i vingudes, dos passos enrere per fer-ne quatre endavant.

Voluntat de recusar membres del Constitucional , sobretot a aquells que s’han manifestat amb opinions poc adients amb la virtut de l’equilibri i al temprança respecte a Catalunya.

I donat que sembla que la unitat d’acció trontollava els partits partidaris del 9-N tenen una maratoniana reunió en la pel que han publicat tost els diaris es manté la unitat i la voluntat de que el 9-N es voti.

Cal celebrar ,sens dubte, aquesta disposició a mantenir el pols i procurar que les urnes es puguin posar el dia 9, això sí , amb les garanties màximes de que la puritat del procés no pugui ser qüestionada per ningú.

Però, sempre hi ha un però, mentre la reunió es celebrava i veiem el líders politics parlar sortien, els primers anuncis del banc dels aliments cercant els 20.000 voluntaris necessaris per fer la gran acapta anual d’aliments amb la intenció de recollir  3,5 milions de quilos d’aliments que permetin al Banc poder donar resposta a la demanda creixen d’ajuda..

Ara hi ha 250.000 mil persones que es beneficien d’aquesta tasca solidària. Esgarrifós.

Ara fa un any el Ple del Parlament es feia un ple monogràfic sobre al pobresa. Fa uns dies es comentava que de les resolucions aprovades no s’havien desenvolupat encara.

Potser que també els partits polítics es tanquin en reunions maratonianes i que no en surtin fins que tingui una solució plausible i raonable per eradicar la pobresa.

I per acabar de reblar el clau ara veiem  que a rel de la suspensió de la campanya pel 9-N ens bombardegen  amb un anunci que  sobre fons negre diu: “La consulta popular no referendària sobre el futur polític de Catalunya ha estat impugnada a instàncies del govern espanyol, com a conseqüència d’aquesta impugnació s’informa que la campanya ‘tu decideixes’ ha estat suspesa de manera cautelar i temporal”.

Interessant però no estaria també bé que per exemple s’informés que la Generalitat ha suspès el pagament de la llei de dependències, o que han retallat els mestres d’educació especial?

Transparència per tot!!

Potser arribarem a Ìtaca – i tant de bo sigui així-  amb molta unitat, el que cal és saber i importa és  si hi arribaran tots com seria desitjable.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: