Cap l’esperpent del govern Rajoy

by

El Gobierno ha iniciado los trámites para impugnar la consulta alternativa del 9-N que ha puesto en marcha la Generalitat de Cataluña

El presidente del Gobierno ha recabado esta tarde al Consejo de Estado el informe preceptivo previo a la impugnación ante el Tribunal Constitucional del conjunto de actuaciones que ha puesto en marcha la Generalitat de Cataluña para la celebración el 9 de noviembre de una consulta bajo la denominación de “proceso de participación ciudadana”.

El presidente ha solicitado que el dictamen sea emitido con carácter de urgencia para que se pueda autorizar, en su caso,  el acuerdo de impugnación en el próximo Consejo de Ministros.

Aquesta és al nota de premsa que el Palau de la Moncloa va difondre per donar a conèixer que ha iniciat el procés per intentar que el Tribunal Constitucional suspengui el procés participatiu del 9-N.

Allò que havia aixecat burles, conyes marineres, ridiculitzacions i altres befes ara resulta que es considera seriós pel govern Rajoy i sembla que és contrari a la constitució i per més inri segons la vicepresidenta ho considera antidemocràtic i per tant perjudicial pels catalans.

Gràcies, doncs vicepresidenta, per vetllar per la qualitat democràtica de Catalunya. Gràcies, però no calia, preocupis de la situació cada cop més turbulenta del seu partit amb un reguitzells de casos de corrupció, corrupció que segurament també  atempta contra la democràcia i per descomptat molt més que la participació cívica de la ciutadania mostrant la seva opinió sobre determinats temes de la política. .

Si la garantia democràtica l’ha de donar la vicepresidenta anem servits.

Certament cal reconèixer que quan el govern va impugnar i el TC va suspendre al consulta del 9-N en el seu format original va demanar també qualsevol altre procediment que podés suposar el que ara invoquen com el “frau de llei” és a dir qualsevol acte d’enginyeria administrativa i jurídica per evitar que la podés ser entesa com una nova manera de fer la consulta sense que ho semblés.

La veritat és que tothom tenia clar que el que proposava el govern de Mas, primer en solitari i desprès amb l’acceptació amb més o menys entusiasme, gairebé obligats per l’ambient i l’entorn, els altres partits sobiranistes acceptaven era d’alguna manera intentar un succedani del que havien proposat inicialment .

Anàvem (i anirem possiblement) a votar amb el ple convenciment de les múltiples mancances que la nova proposta de consulta generava. Cap document administratiu , per tant amb nul·la validesa jurídica, poques garanties que el facin homologable a una consulta amb tots els ets i uts desprès les interpretacions politiques que es vulgui donar a la macro enquesta ja són una altre cosa, n’hi haurà per tots els gustos i maneres.

Ara que el govern central ho vulgui impugnar sembla una mesura innecessària, prepotent i intolerable, que ve a demostrar una certa temença de les conseqüències que després podria tenir, si mes no, de manera subjectiva per la política del país.

Hi ha la sensació de que una majoria de la ciutadania de Catalunya vol expressar la seva opinió i per tant impedir-ho i fer-ho a través de la impugnació davant el Constitucional sembla un abús de les vies judicials en perjudici  de les vies politiques que són les que cal  usar sempre en el conflicte que és precisament i principalment  polític.

Si el govern va desdenyar en un primer moment la pseudo consulta que s’havia tret de la màniga el President Mas, ara amb la seva voluntat de suspendre-la generarà una major voluntat d’anar a  votar. És la reacció clara a l’acció maldestre   de Rajoy i el seu govern i la seva monolítica posició de no moure’s ni un pam del no, no i no.

Ja veurem com acaba tot plegat però la sensació certa de que cada acció de Rajoy desperta molts catalans que potser no es plantejaven anar a votar i ara ho faran ,simplement pel fet que els desagrada l’acció i abús del govern espanyol d’oposar-se per la via que sigui a que expressem la nostra opinió.

L’esperpent de Rajoy està servit.

S’intueix doncs, en conseqüència lògica,  el camí de la desobediència.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: