Engegar el ventilador és encara gratis.

by

La política del tu més, o l’actitud d’engegar el ventilador perquè la merda esquitxi a tothom és un pràctica habitual entre els partits polítics i també entre els afers que es dirimeixen entre els que no són polítics.

Aquets país gaudeix majoritàriament els programes del “tomate” amb una impunitat notable. L’anomenada “ telebasura” és d’uns corrent per unes àmplies capes de la nostra societat.

Deu ser humà intentar tapar els teves pròpies vergonyes amb els vergonyes de l’altre.

Que la millor defensa és un atac és una doctrina que es coneix des dels segles dels segles.

L’operació Púnica, aquesta que ha enganxat de ple al que havia sigut la mà dreta d’ Esperança Aguirre, i l’han enganxat per ordir una trama de corrupció en que hi havia implicats diversos alcaldes de l’entorn de Madrid però amb ramificacions a “provincias” en la persona del President de la Diputació de Lleó.

Trames imbricades, teranyines fosques, diners amunt i avall ,comptes a la banca suïssa, ostentació impúdica de riquesa .

En fi fa vergonya llegir les informacions i veure com d’endins havia penetrat la xacra de la corrupció en els entorns del PP madrileny.

A mesura que es van coneixent detalls la sensació d’impunitat en la que és movien aquets senyors és realment creixent.

Però ai las! Davant d’aquesta situació cal des de les clavegueres del govern o potser des de les de l’estat que encara és més greu es llança un contraatac. La persona escollida per rebre la merda que escampa el ventilador és l’alcalde Barcelona Xavier Trias que ha vist com en una nit ha esdevingut ric , fruit de la corrupció també segons explicava el diari El Mundo.

Trias contesta amb contundència i presenta batalla judicial per via de la querella i aporta documentació de la banca suïssa desmentint la informació del diari.

Però segur que això no s’acaba aquí perquè al sospita – confirmada per alguns periodistes- de que qui mou els fils és el mateix ministre Fernández Diaz fa preveure que encara res ha acabat.

I potser la torna de tot plegat hagi esta la imputació de Quim Nadal, antic Conseller de DPTOP en els governs Margal i Montilla, alcalde Girona durant molta anys, per part d’un jutge per un presumpte delicte d’estafa en la permuta d’uns terrenys que segons el jutge van resultat no urbanitzables per inundables. La permuta era  per salvaguardar la vall de Solius, que era un demanda majoritària   de la societat.

I per altra banda no deixa de sorprendre que l’empresa amb qui es feia la permuta no hagués tingut la precaució, elemental tot sigui dit , abans d’acceptar-la de fer totes les comprovacions urbanístiques que calguessin.

Vaja que es fa molt estrany tot plegat.

Nadal ha contestat també amb contundència a la imputació i explicant amb ets i uts els arguments per tirar endavant la proposta urbanística, però també aquí hi ha però, el fet de que l conegut empresari Lara comprès uns terrenys en aquesta vall posa sota sospita el Conseller.

Més enllà de la presumpció d’innocència que tothom té que crec que en aquest per mi no és    presumpció sinó realitat constatable.

He tingut , fruit de les circumstàncies viscudes, de tractar a Quim Nadal, com alcalde, com President e la Federació de  Municipis i  com a Conseller i haver de discutir amb ell aspectes urbanístics, sempre hi vaig trobar, rigor, honestedat i defensa del que és patrimoni  públic. Aquest concepte encara va ser més aprofundits quan vaig tenir humilment l’honor de ser col·laborador seu quan va ser Conseller de la Presidència i desprès al DPTOP i la voluntat de vetllar sempre ,des de l’administració,  pel bé comú i l’ interès general va estar sempre al capdavant de les seves actuacions.

Mai va fer res que li donés un guany personal o que afavorís volgudament a algú i sempre ha treballat i treballa encara pel país i és lamentable veure que el seu nom apareix en la mateixa setmana que hem viscut un lamentable allau d’informacions sobre la corrupció.

Engegar el ventilador encara és gratis.

Tant de bo alguns al fer-ho s’enrampessin.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: