Estava previst ,cap sorpresa

by

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL. Nº de asunto: 6540-2014

 El Pleno, en el asunto de referencia, a propuesta de la Sección Tercera, acuerda:

Una vez comprobada la concurrencia de las condiciones procesales de admisibilidad, admitir a trámite el escrito presentado por el Abogado del Estado en nombre y representación del Gobierno de la Nación, de impugnación de disposiciones autonómicas (Título V LOTC) y, subsidiariamente, de conflicto positivo de competencia, contra las actuaciones de la Generalitat de Cataluña relativas a la convocatoria a los catalanes, las catalanas y las personas residentes en Cataluña para que manifiesten su opinión sobre el futuro político de Cataluña el día 9 de noviembre (y en los días sucesivos en los términos de la convocatoria), mediante un denominado “proceso de participación ciudadana”, contenidas en la página web http://www.participa2014.cat/es/index.html, y los restantes actos y actuaciones de preparación, realizados o procedentes, para la celebración de dicha consulta, así como cualquier otra actuación aún no formalizada jurídicamente, vinculada a la referida consulta…………………..

 

 De conformidad con dicho artículo de la Constitución, acuerda suspender los actos impugnados (desde el 31 de octubre de 2014, fecha de interposición del recurso, para las partes del proceso y desde su publicación en el Boletín Oficial del Estado para los terceros), sí como las restantes actuaciones de preparación de dicha consulta o vinculadas a ella.

  1. Comunicar al Presidente de la Generalitat de Cataluña la presente providencia.
  2. Publicar la incoación de la impugnación en el Boletín Oficial del Estado y en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Madrid, acuatro de noviembre de dos mil catorce

 Aquest són alguns paràgrafs del document del Tribunal Constitucional que suspèn el procés participatiu el 9-N.

Estava previst i era profecia

Res de nou, doncs.

Res que no sabéssim ni res que no esperéssim.

Cap sorpresa. No hi ha hagut ni un, cap dels jutges que matises la suspensió o es guardés arguments i vots particulars a la nota del Constitucional.

També és cert que un cop més el tribunal reitera que no entra en el fons del tema, en la raó de fons.

I com era d’esperar el Suprem no ha admès la denúncia de la Generalitat, i segurament té tota la raó formal de no fer-ho. I un cop més aquets no és sols un problema jurídic – que potser també una mica- , sinó estrictament polític.

Ara doncs malgrat la suspensió caldrà que anem a votar i si pot ser encara amb més força, més massivament per respondre amb civisme i amb tranquil·litat davant l’ús i abús sectari del constitucional.

El govern i el front sobiranista a hores d’ara es mostra ferm, també han contraatacat en el front jurídic anat al Tribunal Suprem a denunciar el govern espanyol. Nio se’n ha tret  res , ja ho hem vist .

El que cal és mantenir la més absoluta tranquil·litat i ara als centres de votació i expressar la nostra opinió coincideix amb la pregunta o en vulguem donar una altra.

No calen ni paranoies al voltant dels camions militars a la Panadella ni tensar la situació del Mossos, faran el que toqui fer, crec que cal anar amb tranquil·litat amb civisme i amb voluntat de mostrar la voluntat.

Avui Consell de Ministres i també Pacte Nacionald el dret a decidir segurament ambdós faran passos per destensionar.

En fi la millor resposta és votar i cadascú el que vulgui amb cal i tranquil·litat.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: