I ara què ?

by

Amb el suggerent títol de I ara què. On ens porta el 9-N, la Unió Vilanovina ha organitzat un  debat col·loqui amb Rafel Nadal, Joan Manuel Tresserras i conduit pel periodista Vilanoví Xavier Capdevila.

Analitzar el futur o com a mínim pensar-lo desprès del 9-N és un exercici gens fàcil pe la rapidesa amb que es van produint el fets però també carregat d’interès.

Per la reflexió conjunta que es podrà fer en aquest  acte s’han portat dos persones que tenen una paper important en el camp de l’opinió. Rafel Nadal, periodista ,participa activament en diversos programes de televisió i escriu habitualment a La Vanguardia. Ha defensat no sols ja el dret a decidir, sinó que ara fa una aposta clara i ferma sobre al necessita d’una llista conjunta del sobiranisme o almenys  d’una part  del mateix per assolir una majoria suficient. Joan Manuel Tresserras , ex conseller de Cultura en el segon tripartit, Professor universitari, comunicòleg  , forma part d’ ERC i del seu Consell Assessor i escriu habitualment al diari ARA fent un relat conceptual sobre el procés que està seguint el país.

Xavier Capdevila, periodista de la nostra ciutat però amb una trajectòria laboral a Barcelona moderarà l’acte i naturalment també aportarà al seva visió de la situació i del procés ja que l’ha viscut i hi ha treballat activament.

I ara què? Segurament és avui una pregunta que no té encara una resposta clara ni una única resposta.

Que passarà amb la querella dels fiscals contra alguns consellers?

Veurem a  Mas davant els jutges com el primer màrtir del procés iniciat per Catalunya?

És la querella forçada pel govern un error monumental ,o un pas més d’una estratègia pensada i escrupolosament executada?

L’actitud de l’estat fa augmentar exponencialment l’ independentisme

Cal una llista unitària amb Mas la capdavant contra les xifres de resultats que donen avui els enquestes?

Calen tres o quatre llistes que s’anomenin Sí-Sí i darrera les sigles com proposa Junqueras?

Cal fer una nova consulta , aquesta amb totes els garanties i els vinculacions necessàries.

Què entenem i que signifiquen unes eleccions plebiscitàries?

Hi ha actualment la massa crítica suficient i necessària pe assolir l’objectiu de la independència?

Els sectors proclius a la dependència o a l’anomenat unionisme sorgiran i es manifestaran de manera pública a favor d’un “no”, legítim i necessari per poder contraposar posicions i postures polítiques.

El partits d’àmbit estatal tindran una reacció  positiva al procés que es vol obrir a  Catalunya?

El cap de l’Estat Major de l’exèrcit de terra callarà o seguirà llençant missatges equívocs esbiaixats i amb clara voluntat intimidadora?

Les raons econòmiques de la independència són clares i suportables amb una actitud el govern central negativa a qualsevol negociació?

I així podríem anar seguint un llistat enorme de qüestions que es susciten desprès del 9-N, que ja queda una mica lluny però que les seves conseqüències encara són fortament presents en la vida política.

Cadascú de nosaltres té els seves pròpies respostes  i la seva pròpia opinió de com tot plegat evolucionarà o fa previsions que desprès es compliran o no. L’olfacte polítics fa dies que no està fi, la realitat pot canviar en un no res sobretot perquè són un  moments en que el temps polític generalment llarg s’ha escurçats de manera evident.

Per analitzar-ho, per comentar-ho, en aquets acte compatirem amb dues persones com Nadal i Tresserras que viuen l’actualitat des del món periodístic i per tant tenen les diverses informacions que ajuden a  conformar el panorama, l’escenari on es mouen els actors protagonistes de la política catalana. Unes intervencions que ben segur ajudaran a confegir  amb les impressions pròpies el panorama que cadascú es configura al voltant d ‘un moment polític, efervescent, complex, apassionant, incert , esperançat….

Segur que dóna molt de sí.

No sé si podran (podrem) respondre la pregunta I ara què? , però tota especulació argumentada i fonamentada ajuda,segur.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: