I ara MES, esperança o més del mateix ?

by

S’ha complert el primer pas d’una confluència dels socialistes dits fins ara díscols o crítics (qualificatius més mediàtics que , a voltes, reals)…

Aquesta diàspora s’ha anat consumant amb una diversitat d’espais socialistes que mica en mica però sembla que es  van assentant i convergint.

Passada la pujada de l’escuma del marxar del PSC ara cal resituar-se novament

Primer va ser Ernest Margall amb la seva Necat fundada ara fa un parell d’anys a Sitges, el va seguir Toni Comin amb el seu moviment Socialisme i llibertat, més endavant Avancem sortia amb força encapçalada per J. I. Elena , que desprès de la seva sortida del PSC ( fins divendres passat encara figurava però en llistes de càrrecs orgànics de la seva federació) en aquell memorable i vodevilesc estira i arronsa, paral·lelament l’inicial Agrupament Socialista  s’escindia abans de ser alguna “cosa” tangible i per una part el Fòrum Cívic està ja  completament integrat al sí d el PSC , això sí, vigilants diuen, i El Moviment Catalunya.

El mosaic està servit.

El trencaclosques podia tenir diversos encaixos.

Diumenge al Casinet del Poble Nou es va produir al confluència del Moviment Catalunya i de Necat en la nova organització MES  que es defineix com una organització que aplega “socialistes catalanistes compromesos amb la construcció d’un país més just, més inclusiu, més solidari, més eficient i més sostenible”, i  consideren que aquest objectiu  que només es pot assumir assolint “l’autogovern ple” a través de la construcció d’una “Catalunya estat”.

S’inicia doncs un procés que tindrà a final de gener la fase més orgànica amb l’aprovació de els ponències polítiques i l’estructuració dels òrgans directius.

El calendari òbviament pot variar en funció de si al final el President Mas avança les eleccions per abans de les municipals.

La nova formació té una bona implantació a   nivell municipal ja que asseguren la presència en més de dos cents municipis, però això no vol dir que puguin repetir aquesta xifra ja que en les noves eleccions caldrà que surtin amb els seves sigles per saber amb certesa si tenen prou força per ells mateixos, o els cal cercar aliances amb forces existents per poder espais de representació popular.

Moviment d’Esquerres explica en el  manifest que han fet públic en el moment e al fusió  que no es repetiran “errors propis dels partits dels quals hem format part o que hem votat”. Això és una interessant declaració però que sobre el paper és fàcil de dir però a la pràctica difícil de complir. Expectatives ara moltes, després ja veurem I proposen tres grans principis: la igualtat, la ciutadania i la solidaritat com aspectes claus en la refundació del socialisme de base catalanista.

I en al qüestió nacional però persisteixen algunes ambigüitats o potser millor matisos, mentre creuen sens e embuts  que Catalunya és un subjecte polític i per tant amb la necessitat d’esdevenir estat  ,no acaben de definir amb claredat quin és l’objectiu d’estat, independent, federal , confederal. Això permet aixoplugar sota un mateix paraigües opcions que en funció de com evolucionin els “coses politiques” es puguin adaptar a la realitat de cada moment i de cada circumstància.

Segurament  caldrà veure i estar a amatents si és possible la consolidació d’ aquesta unitat de la diàspora . De ser així es constituirà un nucli que caldrà que aculli amb generositat i amb visió de futur tota la militància que ben segur que anirà deixant l’actual PSC, ho faran amb dolor però també amb la voluntat de pensar que potser en el futur, en una Catalunya emancipada hi hagi possibilitat de nova confluència. I per altra banda caldrà veure si hi ha possibilitat que els altres grups post-psc , Avancem i Catalunya ,Socialisme i Llibertat s’afegeixen a al proposta o van a redós, com ara sembla, d’ERC . La gestació d’un nou partit socialista de bases i obediència estrictament catalana necessita la contribució de tost els socialistes post-psc si no el projecte naixerà coix.

No és gens fàcil trobar l’espai, però ,espai existeix i algú l’haurà d’ocupar amb voluntat de quedar-s’hi i créixer.

Benvingut doncs, MES

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: