Alerta amb el que diem !!.. i amb el que fem

by

Ja fa temps que el “gran germà” ens vigila.

Ja fa temps que tenim les sospites de que  les comunicacions estan controlades.

Ja fa temps que això de la intimitat ha deixat de ser-ho i les nostres imatges o fins i tot converses personals poden esdevenir carnassa en això de que se’n ha dit “xarxes socials” .

Aquesta és una realitat constatable i naturalment això també ha tingut la seva projecció des de l’administració  El control que els poder, l’estat fa dels seus

ciutadans i ciutadanes és cada cop més prominent.

Segurament ja ho som de controlats , ja ho intuïm i ,fins i tot, per una qüestió de  seguretat col·lectiva s’accepta de manera habitual un cert control, una certa pèrdua de drets en favor de la seguretat.

Ara el ministeri de l’interior del govern espanyol  vol canviar la normativa sobre escoltes telefòniques que ara necessiten el vist i plau d’un jutge per portar-se  a terme, llevat els casos de sospites d’activitats terroristes, doncs amb la modificació que pretén el Ministeri és que  a partir d’ara les escoltes a telèfons , mòbils i aparells informàtics puguin ser autoritzades pel ministre sense necessitat de que el jutge les ordeni. Es parla de fer el seguiment de la comissió de delictes greus però clar , la gravetat serà decidia per qui ha de fer l’escolta. En definitiva un pas més per seguir controlant amb més facilitat al personal.

I això fa basarda perquè aquest ministeri és el que ordit algunes campanyes, a través d’uniats policials, per llençar presumptes informes  de frau fiscal i de grans quantitats de diners a l’estranger que en la majoria dels casos han estat autèntiques informacions falses i , per tant,  amb pretensions de descrèdit polític.

Si a partir d’ara com es pretén en aquesta mesura ens pot arribarà controlar a tots la situació ja serà per posar-se  a tremolar.

Si fins ara hem pogut veure publicades amb una certa profusió d’imatges de coneguts en situacions d’aquelles dites compromeses, ara potser hi haurà un cert tràfic de converses privades……..

Compte doncs a veure que diem a partir d’ara…

Però potser hagués esta bé – contradient el que hem dit fins ara- poder haver escoltat  les converses que es tenien en la comissió que tenia com objectiu fer les bases d’un concurs de la conselleria de sanitat sobre rehabilitació i logopèdia per un muntant de més de 200 milions d’euros. Hagués estat bé perquè ara podem llegir al diari El País, que en aquesta comissió d’experts o tècnics hi ha havia dos representats de l’empresa a la que van adjudicar prop del 80 % de les concessions. Realment exemplar.

Escoltar si realment feien les bases tècniques o ja es plantejaven quines eren les concessions que els interessaven.

Però també és espectacular que el responsable de la Conselleria d’adjudicar el concurs havia estat director de les empreses a les  que s’ha adjudicat la part més grossa dl concurs i encara era l’apoderat d’algunes empreses del mateix grup.

El cas havia estat denunciat per la plataforma d’afectat per la retallada sanitària a l’Oficina antifrau, que realment reconeix que hi va haver incompatibilitat però que no hi veu delicte.

Segurament no hi ha delicte  , però en els moments en que cal tractar els afer públics amb delicades és realment sorprenent que qui ha esta jutge i part en l’adjudicació d‘un concurs de forces milions segueix al seu càrrec i que el concurs no s’hagi anul·lat i començar de nou amb les garanties suficients de transparència i claredat.

Ara que ,com en tot, el President ha dit que cal cera estructures d’estat en la sanitat potser és el moment de fer neteja en un camp que comporta estranyament uns beneficis exagerat a la sanitat privada en base i detriment a d’usos públics.

I en l’era de la comunicació i de les tecnologies de la informació resulta curiós i sorprenent que la “nostra” ( vull dir la TV-3, pública) no faci esment, i és també una forma de control,  en els seus telenotícies ( com ho ha fet en altres moments) de l’enquesta publicada a La Vanguardia segons al qual ( i el dubte sobre la fiabilitat de les enquestes seguirà igualment) ni junts ni separats ERC i CiU no sumen la majoria absoluta. Curiós, no cal que facin esment de la que publica el País  que pronostica ( altre cop el dubte) de que el PSOE guanyaria unes eleccions a Espanya, però que desprès de tanta parafernàlia i conferencies, i que en el mateix programa informatiu es parli de la hisenda catalana en el cas d’ independència, i  no sigui notícia que  el sobiranisme no acabi sumant , encara que sigui en una enquesta, i no es comenti em sembla una mica esbiaixat…. ei, i potser no és així i és al meva susceptibilitat! però vaja….

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: