Incògnites….

by

L’actualitat política dóna per molt però també genera incògnites que a vegades tenen evolució ràpida i altres vegades queden penjades sense cap solució, i van essent aspectes recurrents que sorgeixen de tant en tant i quan menys t’ho esperes

En els darrers dies  ( almenys a  mi) s’han generat algunes propostes i informacions que generen , també, algunes incògnites.

Llegim la notícia de la celebració de l’Assemblea del moviment Avancem.  Aquest grup ,que va protagonitzar l’escissió del PSC ,abanderat per Joan Ignasi Elena des de fa temps que preconitza l’articulació de l’esquerra catalana per poder arribar a governar aquest país. En aquesta assemblea, en la que s’ha dotat d’una estructura més o menys permanent per poder garantir un funcionament ordenat , va decidir també i seguint el procés que fa mesos es gesta seguir mantenint converses amb ERC i ICV per tal de poder oferir a les properes eleccions municipals una oferta d’esquerra àmplia i tranversal.

Fins aquí el tema és prou interessant i és també prou important sobretot perquè pot generar unes noves expectatives a un sector ara orfe d’oferta política en pobles i municipis.

Sembla que aquesta aliança preelectoral ja està ben lligada en alguns territoris com Girona o també a  les terres de l’Ebre.

Llegeixo en alguns diaris que aquesta formula que Avancem  anomena  “aliances locals  de progrés” estan en marxa i citen dos municipis com Sant Feliu de Codines i a Vilanova i la Geltrú com objectius per assolir l‘alcaldia .

M’interessa aquesta darrera. El promotor i coordinador ara d’ Avancem Joan Ignasi Elena en va ser alcalde i ara és regidor a l’ajuntament i conseller comarcal  encara dintre del Grup Municipal Socialista.

Fonts d’alguns dels presumptes actors de la possible oferta neguen amb vehemència que hi hagi cap negociació ni possibilitat de fer aquesta candidatura, per altra banda el PSC està en plena efervescència post primàries i és cert que  també hi ha un cert col·lectiu, d’antics dirigents del PSC  que també fa actes proposant el mateix que Avancem però neguen cap mena d’acord amb ells ( ningú s’ho creu, però). Tot plegat confusió i queda planant l’incògnita de saber si a la ciutat hi haurà o s’intentarà que existeixi aquesta candidatura de progrés i d’ampli espectre d’ esquerres.

Segur que la resolució  de la incògnita la tindrem d’aquí unes setmanes quan tothom vagi confirmant la seva candidatura  de partit o bé es produeixen moviments de fons…

Una segona incògnita ve  a rel de la conferència de torn. Aquets cop protagonitzada per Joan Herrera, el líder roig,violeta i verd proposa – i cal dir que no és d’ara- una aliança de les esquerres abans o desprès per concórrer a les eleccions ( eleccions que tindran diverses qualificacions, en funció de l’expectativa que es tingui) o per bastir un nou govern quina prioritat sigui també la qüestió social ara tapada sobta l’ombra de la gran andera de la qüestió nacional.

Herrera té clar el rebutjar les mal anomenades eleccions plebiscitàries i creu en la necessitat de que cal primer  de tot fer el referèndum vinculant i  clar sobre quina és la voluntat de la majoria del catalans.

Més enllà de les propostes sobre temes socials hi ha hagut unanimitat en destacar la proposta de constituir aquest candidatura d’esquerra plural i tranversal. Però la incògnita està en saber si també hi vol convidar al PSC, ja que en l’enumeració que va fer de les forces a les que hipotèticament es convidava a la incorporació a aquets projecte  hi va haver l’absència notòria del Partit Socialista.

És que Herrera creu que el PSC ja no té res adir en una possible candidatura d’esquerres.

És un oblit volgut per dir-los que ja no pinten ers en el mapa polític de Catalunya ( de moment pinten més que el seu partit,de moment, eh)

És que vol ocupar definitivament l’espai socialista i llença un OPA als grups escindit i intenta eliminar a l’embrió.

Es tracta de la creació d’un nou cordó sanitari com el que propugnar el seu grup amb el PP però ara fer-ho a una força d’esquerres..

Fora bo que Herrera resolgués la incògnita a fi i efecte de mesurar després  quina serà l‘actitud per part dels socialistes, coneixen el rebuig de Herrera,  a l’hora de conformar majories en els properes eleccions municipals.

Difícilment ERC acceptarà aquesta proposta ni tampoc a l’esquerra d’ICV crec que   hagi massa entusiasme per formalitzar la proposat del líder d’ IC-V. Si nomes li queden els escindits el PSC poca cosa farà…

En fi , un altra incògnita per resoldre.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: