Justícia ?

by

La fiscalia arxivava la querella contra Trias per suposats comptes irregulars a Suïssa i Andorra   segons la policia, o una part de la policia.

Vaja ni investiga , no hi dóna cap credibilitat però tot segueix igual al Ministeri.

Narcís Serra és  a punt de seuere’s a la banqueta dels acusats per sobresous a  Caixa de Catalunya…

Els Núñez, surten de la presó per Nadal

La família Pujol amb l’exclusió d’un sol fill estan també empaperats pels jutjats..

La Caballé  pacta la condemna i la multa per eludir el judici pe evasió d’impostos…

La infanta Cristina també va a judici, i no pacta o no pot pactar la seva solució.

El TSJC decideix obrir causa contra Mas i les conselleres Ortega i Rigau  pel 9-i a punt de ser imputats per desobediència

Cues discretes per autoinculpar-se per desobediència d’unes quantes persones ( parlen d’alguns milers) però,  això sí, també hi apareixen Rull i Junqueres, inevitablement… a veure que pescaven. Això de ser català sembla que comporta feien afegides, un plus de compromís, dedicació i esperonador  de causes pèrdues, trobades o inventades  , que  qualsevol altre ciutadà del món, com és haver-se  de posar en una cua per dir , escolti jo també vaig desobeir. Certament un país i una justícia peculiar. Però és així. Però  no em direu que no és una carallotada autoinculpar-se  quan hom està segur que no ha desobeït res que ha estat conseqüent amb els principis de la democràcia i amb el que el seu Parlament ha aprovat…. Si es tracta de fer bullir l’olla endavant!

I potser ens en deixem alguna. Abans les noticies dels jutjats i judicials calia buscar-les perdudes entre pàgines interiors dels diaris, ara són titulars permanents.

Segurament la majoria d’aquets suposats casos són temes més polítics que judicials però que ajuden a la sensació d’un desori total quan en realitat és una bona ajuda a pensar que això de la política no n’hi ha un pam de net. Quan no és precisament així, , però vaja també és una ajuda interessada o no per aquells que parlen permanentment  de casta.

Ni Núñez, ni la Caballé, Ni Serra ara tenen  res a veure amb la política més enllà del que hagin pogut fer en el temps que estan sota la mirada de la justícia.

Trias és investigat per una unitat policia que fa ferum d’unitat de muntatges estranys,però es llença la noticia de la seva compte milionària, i desprès  resulta que res de res, pura fantasia policial . Cortines de fum policials o ingerència des la política , de certa política, per generar una sensació de que per corruptes els altres mes que jo…

I ara ens arriba la ja esperada acceptació de la querella contra Mas, i les conselleres Ortega i Rigau per desobediència al Tribunal Constitucional en tot l’afer del 9.N.

Esperada perquè van deixar clar que  desobeïen i també van deixar clar que ho feien com a  contribució de  la democràcia, i ara l’apel·lació a la democràcia és el que preval en les declaracions de la majoria dels polítics que es posen els mans la cap amb la decisió del tribunal.

Tot plegat si no fos perquè genera la natural controvèrsia i malestar generalitzat i fa pujar una mica la nòmina d’ofesos al país , tot plegat sembla una mena d’opereta mals escrita i pitjor  interpretada.

La fiscalia de Catalunya en el seu moment dona llargues a imputar a Mas. No veuen clar que el 9-N amb el plantejament per dir-ho col·loquialment de costellada  i menystingut per els cercles madrilenys i espanyols més castissos, castosos i casposos  i en també algun de progressistes , sigui constituïu de cap delicte.

No ho veu així el ministre que persegueix al fiscal general fins a trobar-lo en un cinema i l’insta a presentar la querella..

Però el fiscal general s’ho pensa, escolta a la junta de fiscals  al final ho fa i tot seguit plega. Es pot relacionar una cosa ,la querella, amb l’altra, la dimissió? Cadascú que es doni la resposta oportuna.

Segurament en un sector del sobiranisme això és una bona notícia ja que posa un cop més damunt la taula el discurs dels menyspreeu espanyol cap aquí. I per altra banda sembla que ja hi ha el primer màrtir – sense cap sang , quedi clar eh!- i això dóna una nova visió al procés…..

En fi que ni per aquestes festes hem pogut descansar …..la justícia ens les ha volgut animar una mica amb aquest  seguit de notícies que han esdevingut titulars recurrent que ja pràcticament sembla que no ens immutin. Només ho sembla.

Ara la justícia seguirà el seu curs i possiblement imputi – i altre cop recordar que imputar no vol dir acusar nis er culpable  de res i menys  en aquets cas-  al President i les consellers i un cop segur que s’obre el debat de si t’imputen cal dimitir? La vara d mesurar veurem si té doble raser, o hi ha  la insistència com s’ha fet en altres caos.

2014 va acabant.. i el 2015 ve amb sorpreses i la justícia, que sembla que s’hagi tret la bena dels ulls ens en prepara alguna ,segur!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: