Ara sembla que falten alguns papers.

by

Fa un dies parlàvem del projecte de l’Eixample Nord , en fèiem una visió retrospectiva i analitzàvem al voluntat del govern Municipal de començar a iniciar el procés de planificació. Dèiem llavors: “El govern municipal vol i ha anunciat que durant el mes de gener pensa plantejar una modificació puntual del Pa General per dividir el sector en tres parts que permetrien un desenvolupament progressiu. És crec una bona mesura però que a més pot generar en l‘exposició pública un cert debat, però fer-ho amb una modificació puntual del Pla General, sembla un excés procedimental, un abús de la possibilitat que dóna el mateix planejament. És evident que aquesta és la figura que correspon en sectors menys transcendents pel futur del territori però havent-se iniciat lentament, això sí, el procés de revisió hauria de ser en aquets marc molt més general i global que es fes el debat sobre el futur de l’Eixample Nord..”

I concloíem l’article afirmant: “La complexitat del Pla, de qualsevol planejament global de la ciutat requereix una lectura aprofundida i un debats oberts de tots els sectors socials del nostre territori. S’esbossa un futur que segons com es gestioni pot ser carregat d’oportunitats o pot esdevenir una llosa sobre el futur col·lectiu de la ciutat i del territori. És doncs el moment de reclamar, més enllà de les posicions institucionals, un ampli debat que compti de manera directa i real amb la ciutadania. En l’Eixample Nord per descomptat però paral·lelament amb la revisió del Pla General de la ciutat.”

Ara quan els tràmits per seguir amb el procés ,que va iniciar-se  amb l’aprovació del Pla General ja fa catorze anys, la Comissió Territorial d’Urbanisme fa un seguit d’al·legacions  en el que reclama concreció sobre la proposta d’avanç de modificació. I en el mateix document de  la Generalitat és reclama  l’estudi econòmic que permeti escatir si els paràmetres d’ubicació de l’edificabilitat de la Platja llarga és el correcte.

Sembla que també faltaria en la documentació que l’ajuntament aporti la fixació dels objectius urbanístics sobre el sector en relació als paràmetres general del planejament de la ciutat.

Sorprèn i alhora hauria de ser  motiu de preocupació que en un tema de la transcendència urbanística com és l’eixample Nord, la Comissió d’Urbanisme hi trobi mancances que hauria de ser evident que haguessin estat resoltes des del primer moment. I sorprèn també , naturalment,  que en una operació cabdal per la ciutat es trobin a mancar documents claus per entendre el projecte i possibilitar la seva execució.

Ara el procés òbviament es retardarà fins que no es  corregeixin  les mancances  i per tant en retardarà l’aprovació en el Ple. Aquets retard permetrà que es faci l’audiència pública abans de l’aprovació i vet saber si del que es digui allà se’n desprengui la necessitat de modificar algunes coses , alguns paràmetres que desprès d’anys de la seva aprovació no tenen sentit o encara en tenen més de sentit per modificar-los.

És evident que la manca de documents o és formalment volguda per allargar expressament un tràmit obligat  i permetre afegir-hi alguns canvis no previstos inicialment o es tracta d’un oblit imperdonable dels serveis tècnics de propi ajuntament difícil d’entendre. Sempre és possible l’error i ningú està lliure de culpa però el cert és que es tràmits d’aquest procés el procediment és també clau per poder garantir la versemblança del tots els pressupostos urbanístics previstos .

Cal dir que la Comissió d’urbanisme no només assenyala les mancances sinó que també fa una valoració positiva de la divisió en tres sectors, fet que suscita coincidència general però un cop més potser caldria reclamar que tot plegat s’ajornés no per manca de documentació sinó per inseriu-ho en el debat de la necessària i urgent revisió del Pla General.

Si han passat catorze anys d’ençà de la seva aprovació, modificant alguns paràmetres de l’IBI dels propietaris tampoc vindria d’un any ara pe fer-ne un nou debats i modificar els aspectes que amb catorze anys segur que són susceptibles de variar i fer-ho per millorar el projecte.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: