Un balanç més que pobre

by

El 2014 ha estat un gran any, de gran èxit. Ara no ens podem aturar”. Saben qui ho ha dit oi?

Doncs sí ho ha dit el President Mas.

Estaria bé saber quantes persones compareixien que  l’any 2014 ha esta un bon any.

Què més podrà dir ? , doncs encara ha dit mes´: “un gran any” per a la transició nacional” perquè  segons el President el govern  “treballa en les estructures d’Estat que son necessàries per a culminar la transició nacional”.

Havia promès que en el seu mandat l’atur es reduiria a la meitat

Havia promès que es revisaria la renda mínima d’inserció social

Havia promès que tindríem llei electoral.

Havia promès que es faria la divisió territorial  del País.

S’havia compromès a elaborar un contracte programa que vinculi la futura recuperació dels ingressos globals de la Generalitat a la recuperació de la despesa i la inversió pública destinades a impulsar el creixement econòmic i unes polítiques socials més justes.

S’havia compromès a  Impulsar un Pacte Nacional contra la Pobresa i l’Exclusió Social.

S’havia compromès a  Impulsar, en el marc de la legislació catalana, la millora de la regulació dels productes financers i de la dació en pagament.

S’havia compromès a potenciar un fons i un servei de rescat de famílies, potenciar la mediació entre entitats financeres i famílies en els processos de desnonaments i la disposició d’una xarxa de pisos d’emergència

S’havia compromès a garantir que tota la ciutadania tingui dret i accés a l’assistència sanitària pública.

S’havia compromès a  desplegar de manera efectiva el Pla de suport a la família 2012-2016, perquè és una institució bàsica de la nostra societat.

S’havia compromès Desenvolupar un pacte intergeneracional que garanteixi la presència de persones grans en els diversos àmbits de la societat.

S’havia compromès a  Promoure el Pacte per la infància a Catalunya, amb especial atenció a les mesures de lluita contra la pobresa infantil.

I  tot això no ens ho traiem de la màniga estava escrit en el pacte de governabilitat, quedi clar

I ens aturem aquí i recomano la lectura de l’esmentat  pacte de governabilitat i podran seguir veient els incompliment en els temes de caràcter social. Segurament en els de l’àmbit nacional el compliment deu ser més ampli segurament , però vaja un cop més es veu clarament quina aposta de país vol Mas i al seva gent.

Potser sí que s’han  fet estructures , hauria d’explicar quines perquè tampoc és tan fàcil veure-les però els estructures sense persones són inútils. No serveixen per res.

Pobre balanç el que ha pogut presentar el president i sempre,sempre amagant-se darrera el procés com si fos una finalitat i no un instrument perquè la ciutadania pugui viure millor.

Però si el balanç de l’any malgrat tota la retòrica que hi ha posat el President es objectivament poc sòlid tampoc la tasca legislativa del Parlament ha estat massa galdosa.

Certament el balanç ciutadà potser és més interessant.

I potser el 9-N, prou interessant en si mateix ens ha compensat de les greus mancances en la política que requereix un país modern i que vol saber cap on va.

Escoltar ara a Mas que el seu  és el govern que ha adoptat les polítiques socials més importants de la història fa pensar el  grau elevat de cinisme que en aquets moments envolten el discurs del president.

Una legislatura doncs amb l’ampolla molt més buida que plena  que tot fa pensar que serà altre cop  serà breu i ja veurem com acaba.

Avui sembla que sabrem finalment com acaba el vodevil de la data. Si tot plegat s’acaba ja o encara haurem d’espera uns quants dies més per acabar votant , perquè difícilment es pot seguir amb una legislatura que el  govern està més que paralitzat i sense cap possible aliat per seguir governant o fer el que ha fet fins ara, ben poca cosa,  i sembla que tot està condicionat a qui poso o no poso  a la llista o més obscenament a qui pots posar o no pots posar a la llista.

Avui sembla que serà el dia en que el President anunciarà quan hi haurà eleccions i la forma com es plantejaran.

Que acabi la comèdia i només esperar i desitjar que tot el vodevil al que hem assistit acabi passant factura a qui ha fet degenerar i avorrir  tot un procés que amb molta gent a favor i molta en contra anava funcionant relativament bé.

P.S. Acabat d’escriure això el President ha convocat roda de premsa i ha anunciat la dat del 27 de setembre tindrem eleccions anticipades.

Quatre notes immediates, ja en parlarem més  si cal.

Mas imposa da data que tàcticament li va millor, de llista única res , ja estava també cantat.

Constatar un cert baladreig d’un i altres inútil, ahir encara es deia que si no hi havia eleccions abans de les municipals hi hauria mobilitzacions. Ara tots contents i fins i tot aquell pressupostos que era un desastre ara és pot aprovar. Sorprenent!

Escoltar a Mas fent llista del que cal en fer en aquets set mesos que queden de legislatura, fa que la roda de premsa del balanç  que havia fet abans d’ahir s’hagi convertit en autèntica venda fum.

Interessant el fet de que ja Mas anunci que en les eleccions Municipals es dóna per fet que hi haurà pactes generalitzats  CiU- ERC, anotat per no votar segons qui. 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: