27de setembre…. ja ho veurem.

by

Mas i Junqueres van començar les seves intervencions per anunciar que es recuperava la unitat i ja hi havia data per les eleccions de  noment  avançades ( després ja veurem si són plebiscitàries, constituents o un fracàs general) i també demanant disculpes.

I ben mirat tampoc calia demanar disculpes com a mínim tot  aquets vodevil ens ha portat  dos constatacions que són d’agrair,una  el tacticisme i el vedetisme de les dues principals figures però també dels actors i actrius secundàries  i en segon lloc ens ha divertit veient els estires i arronses fins i tot amb  actuacions realment d‘una certa i lamentable comicitat  .

Ara alguns ens volen fer creure  que amb l’acord hi guanya tothom perquè el desig de  votar és tant gran que ens oblidem de tota la resta de problemes del país. No ho tinc tant  clar que això sigui així i potser hi haurà més d’una sorpresa..

Sobre pactes hi ha moltes opinions

Un diuen que els pactes es fan per trencar-se i altres afirmen que els pactes bons són aquells en els que no hi guanya ningú. I aquí diuen que ningú hi guanya? Segur?

A mi em sembla que el President és que realment hi guanya. Guanya temps, guanya la possibilitat de modular el seu paper i guanya sobretot crec que prestigi i refer la seva imatge  entre el seus  després de no haver pogut fer la seva gran aposta que era la llista del president. I guanya segurament la possibilitat d’intentar  desmarcar i desvincular  el seu partit de la corrupció i del cas Pujol i alhora té una prorroga per veure com acaba la coalició amb Unió, que també pot acabar  esdevenint un  cert  conflicte.

Inconcret , fràgil i  arriscat he escoltat que deia el periodista Roger Palà  sobre el pacte perquè en aquest moments succeiran qüestions que al voltant del procés han passat desapercebudes però   que potser emergiran ara amb més presència, corrupció, nous mapa polítics si es compleixen els previsions demoscòpies, la querella contra Mas i alguns consellers ……

Però l’anunci del President i de Junqueras certerament ha actuat de bàlsam.

Ara el pressupost ja sembla que es pot aprovar, després d’haver-ne dit pestes ara es miraculosament  és possible tirar-lo endavant

La dita societat civil que pressionava i amenaçava amb gran mobilitzacions ( després del fracàs evident de la cassolada que havien convocat) si no hi havia eleccions abans d eles municipals, ara estant contentes, perquè? No ho expliquen, però, bé, tampoc hi havia explicacions clares per tanta pressió per fer eleccions.

L’acord o pacte ha posat en evidència la poca feina que ha fet el govern, sentir ahir el President fent la llista de tot el que ara sí  farà en set mesos és realment sorprenent , sobretot després d’haver fet dies abans una roda de premsa de balanç que semblava que tot fos meravellós i que el govern hagués fet un treball excel·lent. En fi ell mateix ha posat en evidència del fracàs de la legislatura, perquè ni en allò que era clau com en les estructures d’estat encara estem a les beceroles..

I realment és interessant que el President anunciï que el pacte té una extensió a els municipals i anuncia que hi haurà  grans acords generalitzats entre CiU i ERC a on es pugui sumar per governar després de les municipals. Aquesta afirmació anuncia ja des d’avui que hi ha una certa disposició a generar fronts sobiranistes en aquells municipis en que sols no obtinguin majories. Caldrà veure però si això és acceptat directament pels que han d’arribar a  acords a les ciutat i pobles on els situacions són diverses i complexes a vegades. De tota amera també aclareix , almenys a mi, a qui no he de votar si en algun moments tingués dubtes a l’hora de mostrar les meves preferències d’elecció a els municipals.

Per altra banda també cerc que és una mostra de feblesa que avui ja s’hagi d’anunciar que hi ha un acord generalitzat de pactes.

En fi, que allò que volíem saber ja ho sabem el 27 de  setembre eleccions, s’allarga doncs el camí del procés, no s’esclareix que passa amb Unió i tampoc queden clares les diverses accions que ara cal portar a terme, veurem quina és l’activitat legislativa del Parlament en els set mesos de legislatura que queden i veurem també com respon l’estat , que potser es dedicarà a enviar al constitucional qualsevol acció del Parlament fet que comportaria un enfrontament que  no es resoldria en les eleccions,

No va aclarir el President que si finalment farà un referèndum vinculant , votar amb claredat o no a la independència del país més enllà de les componendes electoral que tenen molt, potser massa de tàctica i molt poc de concreció.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: