Posar l’antena.

by

Fa anys quan exercia responsabilitats públiques recordo una reunió amb representants de les AAVV. En entrar a la reunió els vaig demanar que paressin els seus telèfons mòbils no fos cas que els ones que emeten els telèfons podessin afectar-nos. Em van mirar amb cara de sorpresa i fins i tot d’una certa emprenyamenta.

I cal dir que l’actitud potser va ser una mica “xulesca” per part meva però molestava que d’antuvi i per una qüestió de suposades representacions es podés indicar el que calia fer o no fer en un espai privat al·legant arguments que recordaven les plagues d’Egipte.

La reunió era per tractar del rebuig que manifestaven a  una antena de telefonia mòbil que una comunitat de veïns havia autoritzat al seu terrat a canvi d’una aportació econòmica.

Les queixes veïnal anaven en el sentit dels perjudicis de les radiacions que emeten aquest elements , però tothom portava, això sí,  el telèfon mòbil.

En fi  era allò  de “no al pati de casa meva”, volem i volem  més serveis, que tinguem cobertura, que l’ADSL vagi més veloç però en canvi, a  tots, i m’hi incloc, no ens agrada tenir l’ instrument que ho fa possible a prop.

Els científics no es posen d’acord. Hi ha els que parlem que hi ha estudis que expliquen els perjudicis de tenir els antenes a prop i altres estudis parlen de que són innòcues i no representen cap perill.

En fi la sensibilitat de cadascú deu tenir alguna cos a veure sobre la nefasta influència de les antenes damunt nostre.

Ara he llegit una notícia prou sorprenent.

L’empresa Vodafone ah proposat posar antenes al Campanars de la ciutat per donar una major i una millor cobertura al seus abonats, no parla la noticia de les compensacions econòmiques que segurament s’ofereixen i que ben segur ajudaria a les “migrades” caixes de l’església.

A més si es posessin els antenes  podria servir de reclam pels feligresos d’altres parròquies o del públic en general..

Imagino que amb antenes als campanars es   podrien  posar  cartells publicitaris  dient.

“Antena directa amb el cel”

“En aquesta església tenim millor connexió”…

En fi els publicistes segur que s’ho passarien d’allò millor per poder trobar alguna frase que cridés l’atenció i generés expectatives entre els feligresos de la parròquia que tingués antenes al seu campanar.

Però vet aquí que la Comissió del Patrimoni , un organisme de ‘Ajuntament que vetlla per l’harmonia entre el que es fa i el que es voldria fer i allò que cal fer per no ferir la sensibilitat de determinada gent i treballa per frenar el campi qui pugui, i vetllar per, diguem-ne l’estètica, ha   denegat la ubicació de l’antena per una qüestió diuen visual que l’antena “ té massa impacte visual em un edifici de  catàleg i emblemàtic per la ciutat”.

Carai, filem molt prim.

És d’agrair que tinguin tanta sensibilitat i ens evitin que quan aixequem el ulls cap amunt el campanar a costat de l’àngel ( no van  dir res els de la Comissió del Patrimoni  en el seu moment i jo crec que és un autèntic mamotreto) no hi hagi una antena de telefonia mòbil que trenqui l‘estètica i l’estilització del campanar i perquè no acabem tenint  un panoràmica rendida a les companyies de telefonia mòbil.

Però si filem prim, filem-lo sempre i en cada lloc i en cada indret de la ciutat  la feina de la Comissió de Patrimoni seria a dedicació exclusiva i podrien estar “apatrullant” la ciutat cada dia per poder anar trobant elements que segurament fereixen la sensibilitat de la vista dels ciutadans i ciutadanes normals i corrents i ens ho hem d ‘empassar.

Només cal donar un tomb per anar trobant nyaps, de fa anys, de més anys i d’actuals i sense que hi hagi hagut ningú que ho aturés o quan han intentat aturar-ho no ha servit  de res perquè han prevalgut drets individuals i de propietat sobre el que podríem dir-ne el bon gust.

Però per altra banda segura que hi hauria d’haver una solució definitiva per la instal·lació d’antenes o renunciem a tenir més prestacions i més ràpides que també seria una possibilitat, però si no hi ha restriccions o no hi ha la progressió segurament en alguns moments fallaran alguns  serveis o no es podrà donar amb la velocitat desitjada.

De moment potser les antenes no podran posar-se al campanar, ho sento de veritat perquè l’església no podrà rebre els compensacions que segurament necessita. I potser les comunicacions amb el cel fallaran una mica

I també potser esperonar a la Comissió del patrimoni perquè segueix fent observacions detallades de la ciutat i per comptes de mirar tan amunt cap els campanars miri més a prop  a veure si troba alguns altres desgavells paisatgístics i d’impacte visual.

De haberlos haylos.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: