Llistes.

by

Van apareixent les llistes electorals de cara a les properes eleccions municipals.

Les llistes que com assenyalen els seus capdavanters volen representar amb claredat  el conjunt de al ciutadania.

Representació de  diversos sectors socials, d’àmbits econòmics i sindicals i encara hi ha qui fila més prim i també de representació d’àmbits territorials ( en el cas de les ciutat dels diversos barris i si són els perifèrics ,millor).

Cada cop és però més difícil fer llistes, la feina és a voltes ingrata, poc valorada , i com que ara sembla que la política és un campi qui pugi i que tothom és un aprofitat doncs costa implicar-s’hi.

És fàcil fer discursos però és difícil fer llistes i ara més que mai.

Fer llistes electorals sempre genera tensions. Qui hi ah d’anar? En quin lloc cal posar-lo? Qui no ha de repetir? Qui és el regidor castigat que perd posicions? Quins són els independents emergents? Quina sorpreses hi poden posar?  Hi tindrem algun artista, intel·lectual, mediàtic de torn  o ciutadà de pro?. Quins “craks” posaran el seu nom en el darrer terme per donar més pedigrí?

Cal fer uns llista que no generi masses antipaties en la ciutadania, anticossos en el cos electoral.

Que complagui els del teu partit intentant cercar el màxim consens i si pot ser la unanimitat millor que millor.

Però ja se s ap que en la confecció de la llista electorals empre hi haurà ,els cofois, els satisfets, els insatisfets i els agreujats.

Però tot plegat és efímer i el debat sobre els llistes acostuma a acabar-se el mateix dia de les eleccions.

Si fer la llista d’un partit comporta prou dificultats i greuges fer-ho quan és una coalició  de dos partits doncs encara la situació es complica i si en el fons hi ha una certa tibantor enter els dos partits , i no per qüestions de llista , doncs el pols pot ser dur.

Aquets sembla el cas de Convergència i d’Unió. Ja vam veure una situació a la ciutat de Vic, emblemàtica pels convergents no en va és la capital de la Catalunya profunda. Però ara sembla que a Vilanova s’ha generat un conflicte d’una certa envergadura però que creiem que trobarà solució.

Resulta que Unió convoca un assemblea per votar els seus militants que proposaran per anar a la llista de CiU  però resulta també que l’Alcaldessa i candidata de Convergència convoca el mateix dia una assemblea per votar la llista que aj inclou militant d’Unió.

Realment sorprenent.

Vol dir que hi ha posat a al llista militants d‘Unió sense que la seva direcció ho sabés?

Costa de creure però els informacions que ara arriben van en aquets direcció?

O és que Unió te diverses fraccions i unes pacten a esquenes de les altres.

En fi una mostra  de que la confecció de els llistes no és un camí de roses per ningú, ni pel cap de llista ni per els que hi van i també pels que no hi van.

Després ja es passaran les factures que calguin.

I parlant de llistes trobem més greu el tema de les llistes d’espera de la sanitat, per`si el problema és greu encara ha sortit una informació que pot ser ja com una mena de súmmum de les actuacions d ela conselleria de Sanitat

El Departament de Salut de Catalunya ha fet publica a través del DOGC  aquest dimecres   la possibilitat de la venda de les dades de la sanitat pública a  empreses i hospitals siguin públics o privats.

El Parlament de  Catalunya  va aprovar el mes d’octubre passat una resolució en que impedia al Conseller Ruiz aquesta operació, però ja sabem que la Conseller el que digui el Parlament no el preocupa gaire ,és aviat li rellisca,  va a la seva i fa el que vol. Després ERC evita la seva reprovació actuant de còmplice del desgavell que té la sanitat al nostre país.

Sota la proposta de que aquestes dades puguin ser utilitzades pels hospitals del país per temes d’estudi i prevenció s’amaga la intenció de vendre-les a les gran multinacionals d ela sanitat i tot que les  dades són anònimes els especialistes creuen que aquets anonimat es pot acabar eliminant i per tant tenir una classificacions sanitària de la ciutadania amb els repercussions que d’això es podria desprendre.

En fi la llista de despropòsits del Conseller és llarga i sempre afavorint els interessos privats. Per això el van posar .

Us imagineu que el govern no fes cas d’un acord del parlament sobre el “prucés”.

Osti !! la que es  liaria.. però al sanitat no deu tenir importància….és una estructura d’estat perfectament privatitzable…

País!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: