Advertiments

by

El tercer lliurament de l’enquesta electoral  de La Vanguardia anava sobre les hipòtesi de votació a les eleccions municipals a la capital del país. Deixava un panorama de fraccionament  i per tant de difícil governabilitat  Una de tantes qüestions que es preguntava era pel coneixement dels candidats o candidates i resulta que la senyora que encapçala la llista de Ciutadans Carina Mejías no resulta gaire afavorida o coneguda.

Per posar remei a la situació i aplicant allò de “que es parli de mi encara que sigui malament” s’ha despenjat amb algunes afirmacions que són un clar advertiment de la seva manera d’entendre el govern.

L’alcaldable de Ciutadans per Barcelona, Carina Mejías, ha mantingut per activa i per passiva en diversos mitjans de comunicació que si guanyen la seva formació política  posarà “tots els impediments possibles per a que se celebri l’acte anunciat per l’ANC i Òmnium a la Meridiana el proper 11 de setembre.”  Però ha anat encara més lluny hi  ha dit que si el seu partit té pes al consistori després de les municipals farà el possible “perquè aquests actes no se celebrin a la ciutat de Barcelona” i “reduir-ho a un altre espai”. “Però sempre dins la legalitat i sense limitar el dret a la manifestació”  ha explicat

La Sra. Mejias va forta, ho té clar “ La calle es  mia” o arribat el cas “disuelvanse”.

Però el discurs no s’acaba aquí sinó que a  més pontifica sobre la bondat d’actes com el que es proposa pel 11-S i creu que  aquest tipus d’actes “fan exaltació d’un discurs d’enfrontament i divisió” i per tant  “Han d’acabar eradicant-se de la ciutat de Barcelona, perquè la ciutat de Barcelona no els sent com a seus, i molt menys si es paguen amb diners públics”. Això sí quan se li cometa ela cte semblants – amb molta menys participació que l’11-S  és mostra no sols tolerant sinó entusiasta  amb les celebracions del 12 d’octubre “perquè se celebra precisament la signatura d’un pacte de convivència”.

Segur que el coneixement de la Carina Mejías ha pujat com l‘escuma ràpid i expansivament però segurament  rebrà la crítica de molta gent per la inoportunitat de forma i de fons de la proposta , malgrat les seves declaracions siguin més de cara a la galeria i a reafirmar-se davant dels seus electors i seguidors. Si per voluntat popular arriba  a governar veuríem com atura l’11- S….

Però advertits estem i per tant també sobre l’advertiment pensarem i decidirem si ens  convé o no que guanyi aquesta senyora , però en tema d’advertiments no està sola. El President Mas a través de la Xarxa de Televisions Locals també ha llençat un advertiment , aquets cop a els forces polítiques i a més de , confiar que després del 24-M es podran formar majories sobiranistes a molts ajuntaments catalans. Mas ha apel·lat a l’acord signat amb ERC el passat mes de gener i ha reconegut que la seva intenció al tancar-lo “era molt clara”. També ha alertat que aquells que després de les eleccions “facin pactes que obstrueixin el procés català, és probable que al setembre paguin un preu”.

Doncs ja ho sabem els d’ERC i aquells que hipotèticament es podrien votar indirectament estaran votant a  CiU o en el seu cas a ERC i això crec que és força diferent ,essencialment diferent.

I com que cada força política representa el que representa estaria bé que abans de que arribi el dia 24 digui amb quina força pensen pactar, si cal fer pactes i amb quines no ho faran. I això val per tots els partits els sobiranistes i els que no o són , perquè essent-ho o no poden defensar perfectament els interessos dels ciutadans

Segurament pels que encara no hem de decidit el vot estaria bé saber-ho perquè  en tot cas crec que cal evitar donar el vots als que finalment facin de crossa de CiU per exemple.

De la mateixa manera que ara els partits, en campanya,  ens presenten el programa cal  que diguin també en quin nivell estan les prioritats del acords, amb quines forces  rebutja fer governs  i a quines estan en condicions d’oferir pactes i en aquets sentit si que cal agrair al candidat de CiU a Barcelona que ho deixa ben clar, pactaré amb qui vulgui fer-ho. Tant clar que potser és massa….

Sempre s’ha parlat que els pactes es fan i es desfan un cop coneguts els resultats però en el cas que ens ocupa i davant els advertiments del President Mas que dóna per fets que els pacte són entre CiU i ERC convidaria que en cada ciutat es digui si aquesta és una prioritat o bé hi ha possibilitats d’altres fórmules que garanteixen governs de progrés o governs estables si més no.

Però sentir dir al President Mas ,que ha governat la majoria de les vegades amb el suport explícit del PP, que ara l’electorat castigarà segons quins pactes fa un mica de riure i si a sobre les enquestes ( toquem fusta que només són enquestes) parlen de la pèrdua d’uns quinze diputats més per part de CIU potser el càstig que li infligeixen les urnes és com per pensar-s’ho dues vegades..

Però vaja advertits estem . Alerta a on manifestem i alerta amb qui pactem…

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: