Debat singular o tertúlia peculiar.

by

Els sonen aquest noms ?

Francesc Sánchez de CiU.

Manuel Nevot de C’s.

Sergi López de les CUP.

Bienve Moya d’ERC.

Josep González, d’IC-V

Santi Rodríguez del PP,

Laura Pàrraga  del PSC

Mónica Sánchez de Som VNG?

Què tenen en comú ?

Coses conegudes –les desconegudes són això, desconegudes-,  que formen part de candidatures de les eleccions municipals i que figuren en  aquestes en el número 25,  de les llistes i que dissabte participaran en les tertúlies de la Unió, Els últim de la fila ( el 25 es mulla) aquest cop  dedicat a parlar de la política municipal i dels temes del municipi, però fent-ho amb aquestes persones que ocupen un lloc que tradicionalment s’ha considerat  d’honor, el que assenyala  el darrer regidor que es pot obtenir.

Aquets és un debat, o una tertúlia peculiar, per una banda es barreja l’experiència i la novetat, persones com el Pep González, el Santi Rodríguez o El Bienve Moya o el Francesc Sánchez amb una dilatada trajectòria política i social contrastaran amb els noves fornades que volen dedicar-se  a la política com Laura Pàrraga la   o Mónica Sánchez amb persones desconegudes en gestió política  en la seva trajectòria com el Manel Nevot

El organitzadors diuen que no ho volen plantejar com un debat de les polítiques dels partits sinó parlar sobre l’oportunitat de la política, de la ciutat sí, però sense confrontació sinó cercant els biaixos personals  que cada participant hi pugui donar.

Debat que vol ser  amable doncs. Ja ho veurem però perquè quan en un mateix espai s’hi posen alguns polítics que han picat pedra durant molts anys mai se sap cap a on poden anar a parar les coses.

Ja sabem que  Les eleccions municipals pel que  diuen, són aquelles de més proximitat amb la ciutadania tot i que també cal dir que els percentatges de votació són també els més baixos . Proximitat perquè es decideix allò que ens pot afectar de manera molt directe,  a la quotidianitat, en la nostra manera de viure cada dia   i perquè segur que tots i totes coneixem alguna de les persones que es presenten com  candidats i candidates  en la diversitat de les llistes electorals i segur que entre els que dissabte vindran a al tertúlies tots ens coneixem ,a més d’un ja sigui per la seva trajectòria política o professional o d’activisme a la ciutat. I aquesta proximitat és la que fa també que els tertulians puguin tenir també una actitud més distesa que si fos un debat entre els cap de llista o aquells que es juguen segur un lloc al consistori.

Tenim els números 25 que més que fer propostes , pel seu bagatge , almenys alguns d’ells ens podrà parlar de l’experiència acumulada al llarg dels anys i dels més joves entendrem el perquè es proposen en temps de descrèdit de la política participar en un campanya i fer-ho en  un lloc que es considera emblemàtic, amb poques possibilitats de sortida però amb una clara voluntat de donar suport a una llista, a un partit , a un candidat o candidata i per descomptat a un projecte. Lliures de la pressió i lliures d’haver de ser políticament correctes pot donar molt de sí en els seves intervencions, reflexions, propostes i valoració d’experiències.

En aquesta campanya hi ha una certa tensió i creuaments de desqualificacions exagerades, la crispació amb motius que segurament no tenen res a veure amb les necessitat de les ciutats, que si un ministre parla del català i ho fa cagant-la de mig a mig, la polèmica entre els responsables d’interior per suposades filtracions a rel de l’operació anti-gigadista, ressuscitar vells  estigmes… en definitiva una campanya que no té res a envejar en allò que la ciutadania no vol de la política.

Corren temps de  màxim desprestigi de les formacions polítiques i per l’exercici de la funció política entesa com un servei a la comunitat , les eleccions locals , les eleccions als nostres ajuntaments poden representar una manera de reconciliar-se amb la política i amb els que exerceixen de polítics de manera temporal. La tertúlia que d’avui faran els ponents corresponents potser ens ajudar a la coneixença  dels mateixos i el necessari distanciament que avui deuen tenir pot ajudar a reconciliar la política amb la ciutadania perquè des de la proximitat es pot ajudar ala mútua comprensió d’accions i  la reflexió sobre els fets.

Esperem-ho.

Ah ! això sí potser sense estelada….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: