De monja a monja…

by

Sembla que amb  la discreció sigil·li i silenci propi del vaticà la nostra monja més mediàtica i escollida catalana de l’any Sor Lucia Caram ha estat cridada per demanar-li una mica més de contenció, una mica menys d’exposició mediàtica  que deuen pensar els vaticanistes que no s’adiu amb la seva qualitat de monja de clausura i contemplativa. En fi esperem que al nostra catalana de l‘any segueixi al peu del canó perquè no deixar de ser representativa d’un model d’església, que ens agradi o no, o en sigui absolutament indiferent,  és més compromès i si la seva presència mediàtica l’ajuda a la seva obra social , doncs res a dir, endavant. Sor Lucia creu que la seva “visita” al vaticà es fruit de les pressions del govern espanyol i d’algunes fundacions vinculades al sectors més conservadors de l’església catòlica que sembla no volen acceptar les noves directrius del Papa Francesc…..

Ja se sap que els enemics són més a dins que a fora.

I això a l’església en saben molt

Però ai las! L’altra monja mediàtica nostrada, la monja Forcades, benedictina ella , sembla que també vol el seu protagonisme i la seva quota mediàtica. I segons diuen els confidencials   els bisbes catalans van acabar discutint el paper d  ‘aquestes dues monges i l’oportunitat de les seves permanents presències al medis i en la política

Així la monja Forcades  ha fet una carat a la gent que forma part del moviment Procés Constituent en la que els anuncia la seva disposició  encapçalar una candidatura el 27 de setembre ( Una altra!!)  en la qual no s’enfrontessin nacionalisme i justícia social, per crear un veritable espai de confluència en el qual podrien tenir cabuda formacions amb les que sembla que ja ha començat a parlar: ICV, EUiA, CUP i Podemos.

La monja ja sembla decidida  ser la cap de llista i ho deixa clar tal i com han  publicat diversos diaris: : ‘La possibilitat que s’ha obert és que demani un permís al monestir per un any ampliable a dos. Això̀ implica deixar de ser monja nomes temporalment. Al cap d’un o dos anys podré́ tornar al meu monestir.’ Perquè sembla que des del Vaticà també´  li han tocat el crostó potser una mica farts de tanta presència política o seguint la tradicional proximitat de la cúria de l’església amb els poders conservadors de l’estat espanyol.

La monja ho argumenta dient que cal: “aprovar la necessitat d’una candidatura de confluència per al 27S i postularm’hi com a candidata’. Defensa que d’aquesta manera la proposta no serà ‘una proclama genèrica sense força’. Ho explica així: ‘La falta d’un candidat per a la nostra proposta de candidatura unitària ha estat una de les debilitats que hem tingut des de l’inici i que ara podem corregir.’ I proposa després del 14 de juny: ‘Treballarem per tal de fer possible aquesta candidatura de confluència, amb la idea queinclogui més d’un dels partits amb els quals interlocutem, tot i que no necessàriament tots si no és possible’. I afegeix: ‘En cas que no hi hagi possibilitat de bastir una candidatura de confluència estic disposada a encapçalar una candidatura en solitari del Procés si es considera convenient.’

Realment l’hi ha agafat fort.

I no s’està de poca cosa, encapçalar la llista,això sí, si es considera convenient.

Altre cop això de la conveniència, sense determinar a qui convé  i aquí no convé. Tota la legitimitat per presentar-se i per intentar unir allò que sembla difícil d’unir però vaja a vegades i en política, més que en altres situacions, els pols oposats poden acabar entenent-se , tot sigui per arribar al poder i poder posar a la pràctica allò que han repetint manta vegades.

No hi ha dubte que com més siguem més riurem i si de cas l’últim que apagui el llum.

Les eleccions del 27 de setembre ( ull, que hi comença a  haver una remor de fons de segon com vagin els municipals potser serà millor deixar-ho per més endavant) seran sens dubte una cursa de gran fons, que ja ha començat i que s’haurà de fer  una aturada per poder fer i composar els pactes municipals i després altre cop una llarg i pesada pre-campanya trufada això sí dels posicionaments i contra posicionaments a l’entorn del procés i la seva possible reeixida.

No està de més que de tant en tant sorgeixen notícies que animen l’ambient.

I no hi ha dubte que la presència de la monja Forcades secularitzada temporalment, exclaustrada temporalment i en excedència religiosa uan temporada pot ser un element que doni un aire nou a la campanya que segur que serà feixuga i reiterativa.

I per descomptat ja hi ha qui considera que la  candidatura aquesta és una pèrdua te temps , primer l’esforç per barrejar partits com al CUP, Podemos, IC-V i altres adlàters i en segon lloc perquè tampoc està massa clar que sumin més per separat sobretot davant unes eleccions que algú vol fer-les passar per plebiscitàries.

En fi, potser la presència de la Monja (potser ,ex  temporalment, ja) en els cartells electorals de els eleccions del 27-S és la concreció d’aquella petició que feia l’abat de Montserrat a la Moreneta de que sortís de les eleccions el que més convenia al país.

Potser la resposta de la moreneta és enviar-nos a la monja Forcades….

El Vaticà va dient i els monges entren en campanya Sor Caram  amb Trias i sor Forcades amb la CUP…

Benvingudes!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: