D’actualitat.

by

El líder d’ERC Oriol Junqueras ha estat convidat a Sitges per predicar en el Cercle d’Economia que cada any fa unes jornades per les que hi passen els líders polítics més influents. Diuen que Junqueras era la primera vegada que era convidat a participar-hi. El empresaris que tenen bon olfacte pels negocis ja intueixen que en algun moment potser caldrà entendre’s amb el líder d’ERC i per això el conviden a que s’expliqui.

Junqueras , diuen que amb una certa Ironia es va compara amb el conservador David Cameron  i els va etzibar “Tenim una posició molt moderada i conservadora., tant que coincideix amb el líder més conservador d’Europa que es David Cameron, que va dir que es podia votar.¿Els embla David Cameron Conservador? Doncs la nostra posició es conservadora.”

El joc de paraules entre la disposició de Cameron a deixar votar  Escòcia i el seu paper en l’economia ja serveix a Junqueras.

Veient però quina ha estat l’actitud d’ERC al Parlament donant suport  a les polítiques de CiU en matèria econòmica i social de CiU, escanyant bona part dels serveis públics realment el punt d’ironia sobre el “conservadorisme” esdevé menys  ironia i més realitat. Potser seguint les polítiques conservadores en al seva totalitat votaren però ho farem amb una mà al davant i una  la darrera.

Ja s’entén la ironia però potser no ho es tanta i la seva comparació amb Cameron és un fidel retrat de la seva manera de pensar, almenys així ho ha demostrat en la majoria de les vegades en la seva actuació al Parlament .

Mentre estava a Sitges la militància d’ERC votaven la seva nova direcció. Gairebé A la búlgara i sense dissidència un 93 % a favor de la direcció encapçalada per Junqueras , però ai las , si segueixen llegint els xifres veus que només ha votat prop d’un 30 % de la militància…Ara s’entén això de les plebiscitàries i no acceptar el recompte dels vots un per un d’un referèndum, trencant com s’haurà de trencar la legalitat existent.

Un altre que arrasa al sí del seu partit és Nicolas Sarkozy. En un Congrés de re fundació  del seu partit Unió del Moviment Popular l’ha rebatejat amb el nom d’Els Republicans , aquest moviment te la clara voluntat d’allunyar l’antic nom i evitar sortir en nous casos  que es pugui vincular l’antic nom del partit  amb la  corrupció i als escàndols que s’ha vist implicat en els darrers temps.

El nom del nou partit ha aixecat la lògica indignació en bon part de la societat francès ja que consideren que usurpa un sentiment general com és el republicanisme que està lluny de disputes partidistes.

El republicanisme és un bé col·lectiu ,i per tant, que es defensa col·lectivament En aquest sentit un col·lectiu d‘intel·lectuals ja ha promogut una manifest contra aquesta usurpació al diari Le Monde, que consideren que batejar amb Els Republicans un partit polític és un insult i una irresponsabilitat  perquè a França  els republicans són tots , diuen.

L’ambició de Sarkozy sembla que no té límits i s’apropia d’un dels valors fonamentals de França per usar-los sectàriament.

Ja veurem si això no li acaba passant factura…

La xiulada al Camp Nou al L’himne peròs segurament també a les autoritats ha aixecat com era d’esperar una polseguera important. Prèviament tothom havia nat escalfant la situació perquè això fos així. Per una banda els clàssics del nacionalismes espanyols anaven carregant i amenaçant, mentre aquí  sense gaire necessitat  d’impulsar res però amb els corresponents comentaris s’ha es coïa la xiulada.

Ara hi ah esgarips condemnes i justificacions.

Perquè es xiula? Vet saber.

Cada xiulador té la seva raó

La mateixa tempesta en un got d’aigua transportada i mesurada en temes localistes  aquí mateix quan s’ha posat de moda xiular el vot del poble.

Llavors l’autoritat es va sentir molesta i legítimament va demanar respecte.

Ens estranya que altres facin el mateix?.

RTVE s’ha cobert de glòria, trista glòria,  diumenge a els 6 de la tarda es va televisar   en horari infantil una corrida de toros. La causa era recollir diners per les investigacions sobre càncers infantils, curiós. Cal preservar els infants d’una certa manera de visualitzar  d’exercir al violència i amb violència es recapten diners a favor d’investigar malalties infantils.

I a Catalunya si de fet estan prohibides els corrides no calia haver interferit la senyal de TV-1?

Consell Homs digui alguna cosa.

La tragèdia grega està en  ple auge.

D’aquí un parell de dies Grècia ha de pagar al FMI. Sembla que la caixa està buida i per tant  serà difícil que compleixi el seu compromès.

Potser que demani un ajornament i mentre busqui la mera de poder refinançar els crèdits o buscar unes formes alternatives de pagar el deute.

Tsipras ha promès convocar  un referèndum per avalar l’acord possible amb els creditors.

Fins aquí molt bé.

Però pot arribar a perdre la votació perquè Syriza comença a esquerdar-se entre posicions aparentment allunyada. Hi ha una part important de la direcció que advoca per trencar negociacions i afrontar l‘impagament el deute. Els més realistes pensen que amb una mesura com aquesta s’enfronten a una situació que segurament els portaria una situació potser més greu que la que ja dissortadament pateixen.

La tragèdia  no ha fet  res més  que començar.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: