Els i les mestres altra volta a Saifores.

by

L’escola d’estiu de Saifores ja ha obert els seves ports per acollir un centenar llarg de mestres que els primers quatre  dies de juliol , fins dissabte 4, seguiran treballant, ara lluny de les aules però posant èmfasi en com poden seguir millorant els mètodes i com poden seguir treballant pe mantenir nivell de qualitat – ara en perill per les retallades-  de l’escola del país.

Però també  tenen temps per acomiadar-se del ministre Wert.

En l’editorial de la revista El Lledoner que surt cada dia de l’escola ho deixa ben clar:

 

Bon (vent) Wert i barca nova.

 Sí ministre, bon (vent) Wert i barca nova.

Estem convençuts que majoria d ela comunitat educativa, sobretot la Catalan, si no ha begut cava poc se’n hi ha faltat.

Era una notícia coneguda avançada però no s’ha vits confirmat fins ara, el ministre Wert marxa i acaba una etapa de confrontació entre el ministre i bona  part de la comunitat educativa.

 Generalment els ministres d’ Educació ja ho tenen això,d’enfrontar-se  a la comunitat educativa. Però si es fiessin més dels professionals i escoltessin més els pares , mares i altres professionals del camp de l’educació els aniria millor. Segur

Marxa el ministre i possiblement ha fracassat en aquella voluntat i objectiu d’ espanyolitzar els nens i nenes catalans.

Ho ha intentat , sens dubte, i es va   entestar en llençar una inusitada ofensiva contra els sistema d’immersió lingüística als tribunals espanyols. Sens dubte la seva feina ha obert escletxes en el sistema però el cert és que hi ha un opinió generalitzada que cal preservar i perseverar en el model lingüístic del país perquè els expert en sociolingüística tenen clar, ho afirmen  i ho avalen molts estudis científics, que en el cas del bilingüisme perquè aquest sigui bo i efectiu cal que la llengua minoritzada tingui un tractament de discriminació en positiu per no quedar subsumida per la llengua dominant.

Wert passarà a la nostra memòria com un mal ministre, com un ministre a oblidar. A més d ela seva controvertida i contestada LOMCE  i com el ministre que per comptes d’intentar potenciar la diferència va intentar ,un cop més , uniformitzar la llengua  i fer-ho de manera barroera i sense cap mena d’escrúpol intel·lectual.

 Així doncs, un adéu entusiasta per la seva marxa.

Bon vent i barca nova!!.

 Certament Wert deixarà un mal record en el món de l’educació però haurà fet forat en les polítiques d’immersió lingüística. Ha estat una de les seves obsessions i a base de tenacitat malaltissa, gairebé obsessió ha qüestionat de manera continuada una política educativa que ha estat reconeguda per la majoria dels experts en temes de sociolingüística.

Wert passarà a la història com un mal ministre.

La seva etapa  caurà en la indiferència

Però ja veurem que ara el que arriba Iñigo Méndez Vigo, un ministre amb títols nobiliaris que no haurien de ser impediment per fer una bona política.

Poca història té vinculada a l’educació.

Potser per això les seves primeres declaracions que ha fet assenyalant que el que ha vingut a fer es seguir les polítiques de Wert és un mal anunci i un mal auguri . Malament!. Es podia haver quedat en el seu càrrec de relacions europees.

El nou ministre haurà de començar a aplicar la LOMCE i els canvis polítics que hi ha hagut a forces comunitat fa pensar que tindrà un posició molt més forta i cohesionada que davant Wert en contra d’aquesta aplicació tal i com preveia el ministeri , caldrà negociar una nova aplicació  o imposar-la. Veurem quin és el tarannà del nou ministre.

Però el ministre anirà fent…

Els mestres a Saifores també van fent , passant-s’ho bé, jugant a aprendre noves tècniques i matèries, experimentant , compartint, en fi allò que ha estat el “leiv motiv” de les escoles d’estiu al llarg dels anys.

L’any passat celebràrem el centenari de les primeres escoles d’estiu organitzades per la Mancomunitat de Catalunya, enguany en farà cinquanta de l’escola de Ros Sensat i aquí el Penedès en celebrem trenta set.

Deu n’hi do!.

Ja hi ha un pòsit més que notable i les ganes de seguir encara hi són…

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: