Les cartes marcades.

by

Amb al solemnitat dels grans fastos el President llençava un missatge enverinat a les entitats sobiranistes.

O si es vol en termes borsaris una OPA hostil

Les emplaçava a ser elles les que confeccionessin la llista electoral del 27-S amb ell o sense ell.

Per una banda Mas deixava anar el llast de CDC que ja li deu començar a pesar com marca i per altra feia un gir en el sentit de deixar de banda els partits per crear un moviment a l’entorn de la seva persona.

És evident que això no va agradar ala resta de partits  com tampoc a  les entitats sobiranistes que es veuen en la tessitura de prendre decisions que segurament ni els correspon i per altra banda podia posar en perill la unitat entre els seus associats que tenen una transversalitat i pluralitat àmplia.

És igual l’ambició del President  sembla immensa i comença a aparèixer una mena de cabdillisme que aixecar crec més rebuig que no pas adhesions perquè a més de la seva insistència en voler evitar la pluralitat en es llistes pel proper 27- de setembre sembla que també ha trencat l’acord vinculat amb les entitats que es va firmar el mateix dia que  es feia públic el full de ruta pactat amb ERC i amb les mateixes entitats  d’això que en diuen la societat civil catalana ( una part , clar). El passat dia 14 de gener data en que es fa fixar la data de les eleccions i es va signar un document, però com en tots els grans documents hi ha un  apartat a de lletra petita, que no ha sortit fins avui en el que pot llegir que la cosa no anava com ho ha plantejat Mas…

Més aviat anava a l’inrevés eren les entitats les que equilibradament aportaven gent a ales llistes..

Com que són un país petit ( i una mica xafarder)  se sap tot , algú l’ha fet públic el document i en ell es pot llegir:   “Els assistents acorden  que de cara  la confecció de les llistes electorals de les respectives forces implicades , la possible participació de representants destacats de les entitats sobiranistes  aquí presents, en el cas de produir-se perquè les entitats així ho proposin , es comentarà i s’acordarà de tal manera  que l’esmentada participació es produeixi de manera equilibrada  a les llistes respectives. Aquest acord de neutralitat  de les entitats  i de presència equilibrada pretén reforçar  el procés sobiranista….”

CDC  ,e l govern, Mas, Rull i el deu de Gavà diran el que vulguin però el que es després del text és molt i molt clar.

Participació equilibrada a les llistes respectives.

L’oferta de Mas és doncs excloent perquè amb la seva voluntat pretén capitalitzar i monopolitzar el paper de les entitats després de que ja fracassés en la seva voluntat de fer una sola llista.

Veurem com va evolucionant el tema , però creiem que sigui quina sigui la resposta de les entitats que, són plurals com la societat i el país ,potser s’haurà posat un cop més el virus de la divisió i de la pretensió de monopolitzar un sentiment i una actuació molt més àmplia que ser la crossa del President en la seva voluntat de perpetuar-se.

Però ja s’ho trobarà.

Tampoc a l’altra banda la confluència no està tant lligada com podia semblar. Ara resulta que Procés constituent vol que es  fixi la data per fer el referèndum sobre l’autodeterminació  del País, les altres forces Podem i IC-V sembla que volen diluir una mica més el compromís sense oblidar-lo i l’escull potser més real que altres és la problemàtica que pot representar qui encapçala aquest confluència. IC-V i Podem sembla que no els plau la figura de Teresa Forcades, IC-V designa a Joan Coscubiela i Podem també té el seu candidat  Albano Dante… En fi potser que s’ho juguin a les palletes i comencin a parlar seriosament de confeccionar una alternativa des de l’esquerra. Mentre la CUP sembla que no els troba prou independentistes i llença missatges  i cants de sirena a la Forcades perquè abandoni a aquests i se’n vagi amb ells. Comèdia d’entrades i sortides de l’escenari… jo ho hem viat altres vegades.

I Junqueras puja l’aposta , per ell una llista de les entitats sense cap polítics, sinó amb personalitats , quines? Ah ja posarem les condicions de personalitats ( però ja es poden imaginar per on va la cosa oi?) , qui en dóna més….

Mentre Iceta encara s’enquista més i ja no treu la fórmula del referèndum legal, acordat i vinculant sinó que vist el 9-N ( ara li donen valor, ) doncs ara ja no estem per referèndum aquets sinó per un que reformi la constitució en sentit federal. Federal amb qui i en quin sentit…

I això qui ha decidit? , aquells temps en que tot el programa es podia decidir amb debat ja són prehistòria… un miratge en els temps que corren.

Segurament vist els resultats de les enquestes ja no cal esforçar-se gaire per seguir perdent vots, però vaja sembla que ho aconseguirà  sense baixar de l’autobús. Felicitats!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: