El tempus propagandístic.

by

La posada en escena de la llista de CDC ,ERC i altres ha estat ben estudiada, com no podia ser d’altre manera, com correspon a una sortida de la campanya electoral que enguany ho haurem d’afegir a les calorades successives que van passant.

Aquets cop però el tempus potser no ha estat l’adequat en filtrar-se que Guardiola, l’ex-entrenador del Barcelona aniria a la llista. Aquesta presència anunciada i desitjada com el manà que cau del cel pels propagandistes de la llista potser ha tret protagonisme a la presentació formal dels cinc primers de la llista e CDCi ERC – que ja coneixem- i d’algun dels aspectes del full de ruta sobiranista i poca cosa més que es va afer al Museu d’Història de Catalunya, perquè com farà història calia trobar el lloc adient.

La presència de Guardiola a les llistes em sembla perfecte, com qualsevol altre ciutadà pot estar present en aquella llista amb la que tingui més proximitat i coincidència de projecte. Però també ha de ser conscient que en esser un del “mites” d’una part de la societat catalana actual doncs al seva presència és aprofitada mediàticament amb els errors i encerts que això pot tenir.

No debatrem de mèrits perquè qualsevol ciutadà en té, no veig ni més ni menys preparat per anar a la llista al Sr. Guardiola, magnífic entrenador, segurament molt treballador , que el veí de casa que és un magnífic fuster, una persona excel·lent i honesta i que la seva feina amb exigència i també és independentista. La diferència està en la convencions socials i en la mitologia moderna catalana. El Sr. Guardiola cobra un paston al llarg de l’any , segurament el que es paga en el món especulatius del Fútbol , possiblement el fuster veí meu no cobrarà en tota la seva vida laboral el que cobra Guardiola en un any… i segurament tampoc té la presència mediàtica i s’ha posat com a símbol de l’esforç, del treball, de la lleialtat – això ja és més que qüestionable- però no més ni menys ni tant com el fuster o mecànic exigent amb si mateix , com s’ha fet amb ex-l’entrenador blaugrana, coses de la vida.

Per tant tampoc crec que s‘hagi de magnificar al seva presència a llista, o almenys a mi personalment em deixa indiferent li reconec la seva gran tasca futbolística però poca més que no tinguin tant i tants bons professionals… sense tant seguiment mediàtic i propagandístic.

Ara tampoc cal ara condemnar-lo i vituperar-lo, com tampoc cal carregar contra aquells que en són crítics.

Així si el ministre d’Afers Estrangers i Cooperació del govern espanyol, José Manuel García-Margallo, ha valorat avui el fet que Pep Guardiola tanqui la llista unitària independentista i ho ha fet dient. “Era un bon entrenador de futbol, però no em consten les seves habilitats polítiques. Ens pots agradar o no però aquest cop Margallo l’encerta , les seves habilitats com entrenador ja li són reconegudes i valorades però m‘interessa més saber que pensar sobre educació,salut, serveis públics, impostos, rendes…

Tampoc s’ha quedat enrere el representant el PSOE en concret el seu responsable de Política Federal quan afirma : “una decepció per a molts seguidors del Barça a Catalunya i la resta d’Espanya” El seguidors del Barça crec que són plurals per tant la mateixa il·lusió o decepció que puguin tenir quan altres mites del barcelonisme fan opcions diverses a la que avui fa Guardiola. , però crec que encara és més inadequat afirmar que  “La inclusió de Guardiola a la llista independentista, va en la línia de dividir de Mas”. Més aviat Mas el que fa – amb l’aquiescència de la resta de convidats de luxe- es amagar-se darrera altres noms per evitar d‘haver de passar comptes de la seva gestió i govern durant els darrers anys.

Qui s’endu però la palma és Jorge Fernández , que es passa un ou quan afirma que : “Veiem que es treuen la careta i gent que ha jugat i ha triomfat amb la selecció espanyola de futbol veiem que anava segurament no per interès patriòtic, sinó per interès crematístic, perquè hi ha persones que el Déu que tenen és el dels diners” De calers segur que no li manquen però tampoc això ha de desqualificar que es posicioni a favor d’una causa determinada que és la que combat per terra mai i aire el ministre Fernández que per altra banda és de l’Espanyol… postra per aquí és on cou més….

Però la cosa ,com sempre, a les xarxes socials ha anat una mica més enllà. Ahir llegíem al digital “E- notícies” alguns de les piulades que des del twitter es feien : “L’excandidata d’ICV-EUiA en Girona, Marina Pibernat, ha estat tractada de “puta” a twitter després de qüestionar el fitxatge de Pep Guardiola, que, segons ella, “és l’encarnació nacionalista catalana del self-made man yankee, el mite capitalista del noi que es va esforçar. Un altre reaccionari”.

Després de fer aquest comentari, Pibernat ha rebut una allau de piulades amb insults com per exemple: “ets la puta més gran de Catalunya, suïcida’t ja que no et volen ni al teu partit”. Ella ha posat aquest comentari en mans dels Mossos d’Esquadra: “M’està incitant al suïcidi. És denunciable?”

No sabem, no tenim clar vaja, doncs si el tempus de la filtració de la presència de Guardiola a la llista hagi estat el més adequat ja que ha tret una mica de protagonisme a al foto del repoker de sobiranistes i fins i tot els comentaris han anat més cap la valoració sobre la presència de Guardiola que no pas sobre el Romeva.

Suposo que ara les travesses seguiran a veure si encerten els noms restants de la llista. Les travesses han començat.

Si totes les incorporacions han de generar la mateixa polèmica la propaganda, per bé o per mal està garantida.

Respecte a les decisions personals siguin de qui siguin però tampoc caure en el maniqueisme de Mas quan diu que “ Gairebé tost els que estiguin en la gran llista del sí alimentaran el no”. Tampoc és això Mas, ni de lluny el que a tu et convé no és sempre el millor pel país….

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: