Estiuenques (I)

by

Els baròmetres aquest dies han fet pujades i baixades de cop. La presència de nuclis tempestuosos fa que el mercuri vagi boig. Baixades sobtades que presagien l’esclafit i remuntades posteriors. Però el baròmetre que fa setmanes que maraca la perspectiva política sembla que situa el PP i el PSC en un empat tècnic en unes hipotètiques eleccions generals avui. – en intenció de vot el PSOE va per endavant- Es mantenen, tot i que experimenten una baixa notable respecte a les anteriors eleccions, qui recull aquest vot són Podemos i Ciudadanos però que veuen com també experimenten baixades encara poc significatives però s’ha aturat aquella pujada que mesos enrere es preveia. Possiblement la ressaca de les municipals i autonòmiques i la necessitat de començar a mullar-se respecte a polítiques concretes i pactes ha fet que hagin hagut de prendre decisions que possiblement ha fet que algun part dels seu electorat hagi baixat dels núvols.

Davant d’aquest panorama , que és una pura hipòtesi de treball, el PP intentat de totes, totes anar fins el límit de la legislatura. Esperen encara més millores en l’economia – tot i que la gent corrent no nota massa aquesta recuperació- i les ofertes de nova fiscalitat que el govern ha llençat de manera urgent preveure si aconsegueixen esgarrapar algun vot més. No ho crec.

I seguint amb aquesta política d’aparador Rajoy ha habilitat el mes d’agost per aprovar el pressuposts per l’any vinent.

En un recent article Javier García Fernández es catedrático de Derecho constitucional de la Universidad Complutense de Madrid. Publicat al País Un fraude constitucional qüestiona la capacitat legal d’aquest govern d’aprovar els pressupostos pel 2016 quan el Congrés que és qui te la potestat serà un altre i potser amb una composició totalment diversa de la de l’actual cambra.

Però al voluntat de govern és clarament posada en evidència per l’articulista:

Aunque ya estamos acostumbrados a que el Gobierno se ponga en el límite de la Constitución, ¿qué pretende el Gobierno con esta aprobación? Por un lado, entrar ya en la campaña electoral: un presupuesto despilfarrador para satisfacer a cada votante. Pura publicidad. En segundo lugar, el Gobierno sabe que si gana las elecciones será sin mayoría absoluta y tendría que negociar un presupuesto a cara de perro con otros grupos parlamentarios. Para ello, lo mejor es dejarlo aprobado. Y si no vuelve a gobernar, deja una bomba con efectos retardados.

El govern sembla esperar canvis en el baròmetre, n’hi hauran,segur, el dubte és si en la línia que espera Rajoy.

Yo no soy tonto: Una cadena de botigues d’electrodomèstics va llençar una campanya publicitària que va usar alguns del actors més que coneguts i el lema era Yo no soy tonto , la campanya pot agradar més o menys però tenia un cert impacte i esperonava als clients a buscar els millor ofertes i no deixar-se enganyar per altres ofertes.

M’ hi ha fet pensar en els declaracions del portaveu parlamentari de CDC Jordi Turull quan deia que el decret de convocatòria de les eleccions del 27-S, no parlarà , naturalment de que volen que siguin plebiscitàries i a més fa pam i pia la govern central com dient no sóc tonto i ep`r aquí no m’agafareu.

Només faltaria que el decret digués que són plebiscitàries, llavors potser caldria suspendre les perquè`eleccions i plebiscit són coses diferents..

En fi ja sabem que de tontos ni uns i altres en tenen cap pèl, savis, savis… , en fi cadascú que pensi el que vulgui…

Ningú ha pres mal i perimetrant….. Aquest dos conceptes han estat reiterats fins la cansament pel conseller d’interior el Jordi Jané. Potser la voluntat de ser clar i transparent en les explicacions al final el fa ser reiteratiu. Curiosament i dissortadament el fet de que aquets cop hagi sortit e motes entrevistes hem constata que la majoria dels periodistes en les entrevistes l’acaben tallant per la prolixes i llargues i reiteratives explicacions que fa.

Està bé que s’expliquin i bé les situacions però finalment quan per cinquena vegada escoltaves que ningú havia pres mal ( fantàstic, eh!) ja cansava.

Jané habituat a fer discursos a la Tribuna del Congrés té un estil potser una mica ampul·lós, reiteratiu amb voluntat pedagògica ,això sí però.

S’agraeix certament que s’informi puntualment, però potser el Conseller hauria de saber ( vaja ,segur que ho sap) que missatges concrets , clars i breus ajuden a la comprensió, sobretot en moments d’una certa angunia ….

No és el mateix parlar des de la Tribuna del Congrés que en mig d’un incendi…

No dimiteix , el cessen i de manera poc clara i estranya al director de Catalunya Radio Fèlix Riera, que és militant d’Unió. Sembla estrany aquesta cessament sobretot quan en el darrera onada dels mitjans de comunicació Catalunya Ràdio havia augmentat significativament la seva audiència, sense arribar a ser els primers però vaja, amb un augment substancial. Expliquen que el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, s’ha negat a presentar la seva dimissió de forma voluntària, tal i com li va demanar el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart. Que li va manifestar, davant la negativa, que seria cessat per la Corporació

Però en la primera possibilitat per cessar-lo no van tenir els vots suficients del Consell i ara ho hauran d’intentar per segona vegada.

I ho van aconseguir amb el vot de qualitat del President . I curiosament aquest cessament arriba just quan acaba d’entrar una nova consellera d’ERC per ocupar una plaça vacant des de fa temps…

Ser d’Unió invalida per dirigir “la ràdio nacional de Catalunya”.

En circumstàncies normal potser no, però abocats al “prussés” es veu que sí que no sembla prou addicte…

Realment exemplar la feina d’aquesta Corporació… actuant d’autèntics comissaris polítics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: