Estiuenques (II)

by

Dissabte tarda , Hospital de Sant camil. Més de set hores d’espera per atendre a un pacient. Finalment ers greu però amb una certa atenció posterior

Un cop a dins, l’aire condicionat no funciona i a les molèsties pròpies de la situació cal afegir-hi una calorada insuportable.

Box plens i gent pels passadissos. Sembla que és habitual

Naturalment els professionals es desdoblen i s’escarrassen per atendre el millor i la màxima atenció possible a tothom però hi ha una certa sensació de desbordament……

CAP de Sant Joan. Demanar hora per un metge, la donen a tres setmanes pel cap baix perquè el titular està de baixa ( ja fa un parell de mesos que és així) i naturalment no al cobreixin.

Això fa que si tens una creta urgència o bé et cal algun document ( lata , baixa, proves, receptes,….) hagis d’anar a buscar número pel metge de guàrdia i si aquell dia estàs de sort i tenen plaça doncs t’atendran sinó és així caldrà provar-ho un altre dia.

Dues mostres que com tenim la sanitat a la comarca. Potser han estat situacions puntuals però em temo que no que són la realitat que tenim quotidianament , mentre però qualsevol nova inversió en matèria sanitària al territori està no sols aturada sinó perduda en els llimbs dels pressupostos…

Ei, el 27-S eleccions …

“Limpiando Badalona i ara a limpiar Catalunya “ , amb aquest lema Xavier Limpiando Badalona Garcia Albiol, va guanyar pel PP les eleccions municipals a Badalona. Després no va governar perquè tenia les portes tancades a qualsevol pacte, la seva pròpia política l‘ha portat a un cert aïllament. Si no guanyava per majora absoluta estava clar que no governaria, va augmentar en vot però no va poder arribar a tenir al majoria suficient per assolir l’alcaldia. Ara es disposa a Limpiar Catalunya potser?. Amb la seva elecció com cap de llista del PP per els eleccions del 27 de setembre. Substitueix a Alicia Sánchez Camacho que arrossegada i cremada pel llast del dinar de la Camarga l’ha situa en posició difícil i potser Gracia Albiol que va demostrar que amb la seva demagògia i el populisme confusionari va guanyar unes eleccions difícils. Pot ser un bon cap de llista.

La seva elecció ha estat rebuda amb nombroses crítiques per part de la majoria dels partits polítics per les seves actituds que en alguns moments ratllen la xenofòbia i naturalment de la premsa afí al procés per la seva posició respecte a la relació enter Catalunya i Espanya…

El PP ha tret els sant cristo gros, avalat per la majoria del dirigents del PP que elogien a Gracia Albiol i ell amb explicacions senzilles, demagògica moltes vegades però molt entenedors vol assumir al representació d’aquells que com diu ell “ són profundament catalans però no volen renunciar a la seva condició d’espanyols”…. Certament no són dues posicions contradictòries , però no n’ hi ha prou amb això per tenir un bon resultat perquè també hi ah altres partits que li disputaran aquets espai, però en fi si va netejant potser , potser, potser ho aconseguirà…..

Empresari dubtosos El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha assegurat que no veu “oportú” un procés d’independència en aquests moments.  “Genera dubtes i incertesa”,

Per altra banda el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha revelat aquest dimecres que hi ha “preocupació” entre els empresaris pel sobiranisme i ha instat les formacions favorables a la independència a explicar “els costos” del procés. “hi ha una preocupació important per part d’algunes empreses sobre el resultat econòmic d’aquests processos electorals”. Així no anem bé.

I si hi afegim els dubtes sobre al hisenda catalana, amb el taxatiu Gay de Montellà afirmant que els empresaris “pagaran on hagin de pagar” afegint que si la hisenda catalana “ no està ben vista pel govern central serà més difícil que puguem col·laborar”.

En fi , reflexió i concreció però si són certes les afirmacions d’un sindicalista de l’empresa Valeo, que és deslocalitza per anar a Saragossa, que afirma que és per “culpa” del procés arribarem a la conclusió del que el diner no té cap mena de sentiment ni d’aspiració sobiranista.

Jo ha sabíem però constatar-ho encara fa una mica de mal, oi?

I avui Correfoc, si no plou is embla que a l’hora del correfoc no ho farà la ciutat un cop més s’omplirà d’olor de pólvora de fum i soroll dels espetecs del coets i els trons de diables i dracs.

El Correfoc ha estat i és un dels actes més multitudinari de les festes majors, desafiar el foc , sentir el pessic de les guspires i les espurnes que et cauen al damunt i desfiar els mals averanys personalitzats en el drac i diables, és sens dubte un repte per molta gent, majoritàriament la gent més jove que salta i s’emborratxa amb la pólvora i entra en una mena d’espiral frenètica.

Espectacle impactant certament

Preludi d’una festa assenyada i arrauxada a l’hora .

El tabals ens anuncien el pas del foc però també anuncien que la el trasbals de la festa arriba a la ciutat

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: