Encara estem així……?

by

Nova polèmica entre el PSOE i el PSC.

Els ajuntaments del PSC de Castelldefels i Terrassa a on el PSC està en el govern ( a Terrassa té l‘alcaldia i a Castelldefels , la tindrà un temps) s’han adherit a l’Associació Catalana de Municipis per la Independència. Decisió que per part dels socialistes crec que és purament instrumental, de garantir-se evitar algun conflicte o garantir-se suports que sense aquesta declaració no haguessin tingut.

Això sembla que ha aixecat els ires del “jefe” del PSOE Pedro Sánchez que potser hi veu injustificadament vel·leïtats sobiranistes….

Però sembla que hi ha per enèsima vegada la recurrent batalla entre socialistes, batalla que ja està fora de lloc perquè l ja em sembla que ja ha passat pàgina d’aquest debat.

Al socialisme espanyol encara es preguntes Catalunya és una nació?

A aquestes alçades es pregunten els del PSOE això. Encara tenen dubtes

Ah! Bona pregunta.

I naturalment la resposta és clara, ni parlar-ne de posar-ho a la nova ( hipotètica) constitució que faran quan manin i tinguin majories suficients ( és a dir mai).

I aquí s’enfaden, només s’enfaden…

La renúncia del PSC al dret a decidir ha estat la primera ( potser ja una més) claudicació del procés per acabar esdevenint una nova federació del PSOE a Catalunya, paper legítim , sens dubte, però contrari a la llarga tradició i al paper central del catalanisme que jugat el socialisme català al llarg de més de quaranta anys.

El PSC dissortadament jo no és alternativa de res, la seva posició en el devenir política del país ha estat carregat d’una ambigüitat que ha portat a no ser creïble en al seva aposta federal que podria tenir un cert interès, però aquest paper ja els ha esta arrabassat per Catalunya sí que es pot. I li ha estat arrabassat per incompareixença.

Mai el PSOE actuarà com un partit decidit a emprendre un reconeixement de la singularitat de Catalunya ni en temes econòmics , ni en termes nacionals ni en termes socials. El seu jacobinisme històric i la necessitat de recuperar els vots que perdi a Catalunya en altres indrets de la península ,sabent que l PSC ja no els aportarà el vots claus per una victòria a Espanya, els portarà a no fer cap esforç d’entendre el PSC , que legítimament podria abanderar un federalisme possibilista que tingués acceptació electoral, més aviat el que farà serà negar qualsevol estatuts diferenciats com a Nació a Catalunya.

Ho tenen clar. .

En un discurs que personalment considero d’una extrema dignitat el President Montilla davant la sentència del tribunal Constitucional sobre l’estatut de Catalunya deia: “les institucions catalanes i el poble de Catalunya han de poder expressar, serenament, la voluntat de no renunciar a cap de les seves aspiracions i exigir el respecte a la nostra dignitat com país”. “L’Estatut és la nostra Llei de lleis. Tot el que conté, com a expressió jurídica d’una voluntat política compartida, ens ho hem guanyat a pols i ho farem valer a través dels instruments més adequats”.

Passada la pàgina de l’estatut perquè res s’ha fet per recuperar la competència qüestionada pel constitucional, ara ja ens trobem en un alter nivell de voluntat i decisió. És ara vàlid el que deia Montilla : ….i el poble de Catalunya han de poder expressar, serenament, la voluntat de no renunciar a cap de les seves aspiracions i exigir el respecte a la nostra dignitat com país. Segur que sí, però sembla que el PSC ho hagi obviat plegant-se a les necessitats tàctiques del PSOE.

Veurem el resultat que obtenen l 27-S malauradament crec que tindrà un paper residual, un cop més es fa palès el que durant molts anys era l’actitud PSC governar alguns ajuntaments però renunciar a governar Catalunya. I mentre el PSC fa aquesta renúncia, les diverses escissions de base sobiranista del PSC fan de farciment i donen en part pàtina social a la llista de Mas.

La veritat no sé que és pitjor.

Llàstima de tants esforços col·lectius.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: