Estiuenques VI

by

Despropòsit: “El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat comparèixer davant la Diputació Permanent del Parlament per explicar el motiu de la convocatòria d’eleccions pel 27 de setembre, una compareixença que haurà de substanciar-les abans de l’inici de la campanya electoral l’11 de setembre. “tenint en compte el moment excepcional” i per sotmetre’s a les preguntes que puguin fer els grups.” Així ha explicat La Vicepresidenta Neus Munté que Artur Mas vagi al Parlament ( a al Diputació Permanent) a explicar-se a diferència que fan altres presidents se suposa que en al·lusió a Rajoy.

És evident que el President de qualsevol país pot anar al Parlament a explicar-se quan vulgui. Ara el fet de que Mas vagi a explicar el motiu de la convocatòria electoral quan des del 14 de gener del 2015 se sap que hi haurà eleccions al 27-S , amb el parlament dissolt i a una setmana de començar la campanya electoral, és realment un despropòsit i una autèntica presa de pèl en forma d’acte electoralista.

I tot plegat segurament tindrà el remat final si també aquest any en la vigília de la Diada a poques hores de l’inici de la campanya es llença el seu missatge institucional. Més broma…

En que hi vagi i que digui el que vulgui, alguns creuen per posar ordre a la seva candidatura i altres creuen que vol explicar com de bé h ha fet….( més broma).

En fi ja veurem com responen els grups parlamentaris de moment des del silenci còmplice d’ERC ( un cop més) fins a la absència del PP hi ha un espai per anar-hi a fer també el propi míting….

Després criticaran les formes dels altres….

 

Txiki Benegas. Escriu Ignacio Varela un article Txiki Benegas, un respeto, al digital El Confidencial :

Pudo ser Lendakari del Gobierno vasco y renunció a ello por responsabilidad.

Pudo ser el sucesor de Felipe González y, sabiéndolo, ni siquiera quiso intentarlo.

Pudo ser el número dos del Gobierno y dejó pasar la ocasión por lealtad.

Y sin embargo, Txiki Benegas ha sido uno de los dirigentes políticos más notables que ha tenido el socialismo español desde el principio de la democracia. También uno de los más queridos por todos los socialistas y, sin duda, de los más respetados por sus adversarios.”

“Desde cualquier posición ideológica que se contemple, la figura de Txiki Benegas sólo puede inspirar respeto. Estaba hecho de una pasta y representaba una forma de entender la acción política que, por desgracia, ya no está vigente en nuestro país.

Con unos cuantos como él en el actual escenario político, algunos estaríamos mucho más tranquilos en cuanto al futuro de España.”  

Poques coses més s’hi poden afegir. Parlamentari discret , ocupant un escó a la darrera fila amb poques però selectes intervencions darrerament , més que interessant escoltar-lo quan es parlava del país basc i tenaç en la seva batalla política .

Va tenir una visió històrica i va haver de fer renuncies importants. Va guanyar al PNB i va cedir la lendakaritza a Ardanza per responsabilitat, Gest poc habitual en polítics, obrint un període llarg de governes de coalició ..

Persones com ell són també poc habituals en política.

Pressupostos de l’estat…o campanya electoral. Si la compareixença de Mas al Parlament català és de prea de pèl, encara ho és més el debat sobre el pressupostos per l’any vinent que aquest dies s’escenifica al Congrés dels Diputats, uns pressupostos que no són ni creïbles ni tenen cap mena de versemblança. No obstant serveixen per iniciar la campanya electoral del PP i també´, això és així, dels altres partits . Si el PP ho fa a través d’uns comptes públics que tenen algunes millores sobre el paper sobre les partides de despesa actuals i serveixen per començar a fer promeses electorals també en les esmenes presentades pels altres grups tenen també interès electoralista.

Pressupostos que haurà de gestionar un altre govern que potser ( tan de bo) no sigui del PP…

En fi que sembla que Rajoy vol aprofitar també la cambra parlamentària per iniciar la seva particular campanya electoral.

S’aprovaran segur. Altra cosa és si s’aplicaran…

Esperem que no.

 

Història i historiadors. Ja es sabut al país que el Sr. Junqueras, a part de les seves obligacions politiques ,és un reconegut historiador. Un pou de ciència, vaja. Pots distreure’t escoltant-lo parlar del secrets de l’ arxiu del Vaticà o sobre al història del nostre futbol. Reconec que a mi m’agrada quan parla d’història i me’l crec més com historiador que com polític. Però vaja això és personal. Aquets dies de pre-pre-campanya i suposo que ja no sabent algunes emissores quina excusa triar per treure’l en antena i donar-li minuts es van empescar un sessió de prop d’una hora sobre la història dels detalls emblemàtics del clubs de futbol I naturalment el Sr. Junqueras va ser el convidat d’excepció i més enllà de llançar les consignes polítiques oportunes que per això tenia el micròfon obert va fer una interessant dissertació sobre la indumentària dels clubs de futbol de la lliga espanyola. I responent el perquè alguns clubs porten el qualificatiu de Reial va explicar i va aportar com aquest clubs que van demanar ajut a ala Casa Reial la majoria portaven el blanc i el blau que són els colors de la dinastia del Borbons. I hi va incloure al RC. Espanyol de Barcelona entre aquest. Poc s’esperava segurament el Sr. Junqueras que li respongués el propi president de l’Espanyol en una carta oberta en la que entre moltes altres coses deia: “….Però ahir et vas equivocar. Així que m’ofereixo a donar-te una classe d’història sobre el RCD Espanyol. Ep!, de franc. I amb tota cordialitat. He tingut la sort d’haver après de grans estudiosos del nostre passat com Segura Palomares, Puyaltó o Fanlo. Espero que, malgrat la teva complicada agenda de líder polític i representant públic, puguis acceptar la invitació i et rebrem encantats. Sigui com sigui, em plau avançar-te una petita explicació a continuació……

…..Ja al 1910, en concret en l’Assemblea del 20 de febrer, els socis van escollir les indumentàries de blanc i blau, colors del blasó de Roger de Llúria, almirall que servia amb lleialtat a la corona catalanoaragonesa.”

 Junqueras. Hàbil polític va estar al lloro i a través del twuitter va agafar el compromís: “Estaré encantat d’acceptar la seva invitació Sr. Collet, president de RCD Espanyol. Escoltar i aprendre és quelcom irrenunciable. Gràcies!”

Buenuuuuuu….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: