Ella baila sola.

by

Com el famós (?) duet madrilenys el socialisme espanyol i català també ha triat un duet per afrontar les eleccions del mes de desembre.

A diferència de els d’Ella baila sola, el duet es de catalanes.

El líder i candidat a la presidència del govern del PSOE Pedro Sánchez ha designat com a segona per la circumscripció de Madrid a Meritxell Batet, diputada socialista per Barcelona en l’actualitat.

Batet , es diputada d’ençà l’any 2004 i ha tingut diverses responsabilitats polítiques al sí del grup socialista del Congrés. Treballa en diferents comissions en les que destaquen la Comissió de Assumptes Exteriors, defensa i la comissió mixta per la Unió Europea i va exercir com a portaveu en la Comissió Constitucional i va fer , així mateix, de ponent en diverses lleis. Abans havia estat directora de la Fundació d’Estudis Autonòmics i locals Carles Pi i Sunyer i es professora de dret Constitucional a la universitat Pompeu Fabra.

Batet és una parlamentària activa i molt reconeguda pel rigor en l’anàlisi i en intervencions sempre ben argumentades políticament.

És una de les persones que més ha treballat en els conceptes teòrics del federalisme i el seu nomenament com a números dos de Pedro Sánchez pot ser una clara manifestació del líder socialista que la seva aposta federal és seriosa i oberta.

Crec que és una bona aposta, treballadora, activa, preparada i sempre disposada a l’acord i en el supòsit de que la legislatura necessités un plus més de diàleg crec que podria tenir un paper rellevant.

I a més és catalana, això no és res més de bo ni dolent que ser d’altres indrets però en aquets moment cal que hi hagi ben a prop de les direcció socialista els faci entendre el problema que hi ha al país i que més enllà de bones paraules calen gestos clars de voluntat d’entesa i al Meritxell Batet el pot fer o almenys suggerir que es facin.

Malgrat aquesta possibilitats les primeres declaracions a l’entorn de la possible inclusió del terme nació en una possible modificació constitucional , sembla que llenci pilotes fora, com si ja ‘s’hagués amarat de l’esperit negacionista que recórrer el PSOE: “Com a socialistes en el seu conjunt, pensem que el terme o el reconeixement de la singularitat de Catalunya, que en això estem tots d’acord, ha de ser fruit d’un consens cal asseure’s a la taula amb totes les forces polítiques que estiguin disposades a aconseguir aquest consens i el terme que sorgeixi d’aquesta taula serà el més adequat”. No és una qüestió de terme creiem.

Però vaja d’entrada confiança en que farà canviar les coses. Capacitat les té segur, possibilitats ja ho veurem amb el temps.

El seu nomenament que ha aixecat expectatives també ha tingut algunes crítiques sobretot en part del socialisme madrileny que critiquen les formes com s’ha conegut aquest nomenament , directament fet per Pedro Sánchez, però la crítica ha donat pas a propostes més aviat tendents a cercar una certa confusió com és el cas del defenestrat líder del PSM Tomás Gómez quan afirmà que : “Està molt bé que es facin gestos de cara a Catalunya”, però ha afegit que li agradaria veure “un número dos madrileny en les llistes de Barcelona”. En fi això confirma la visió que tenen del funcionament del PSC, “rebaixat” a una simple federació el PSOE

L’altre part del duet és al Carme Chacón cap de llista per Barcelona, després d’haver-se feta fonedissa passada la derrota del 2011 i deixar el seu escó per anar legítimament a fer classes a Miami, ara torna beneïda i designada ( amb unes primàries de fireta) per Miquel Iceta com a candidata per Barcelona.

Segur que és una aposta en el gir unionista del PSC, però creiem que és una candidata ja gastada i amb poca presència en la política catalana , almenys en els darrers temps en que pràcticament ha exercit com a membre de l’executiva del PSOE que no com a candidata del PSC, però ja veurem si aquesta elecció d’Iceta en el seu moment ajuda a una possible recuperació de vot a les eleccions generals. Sobretot perquè Carme Chacón va distanciar-se crec   de la centralitat política a Catalunya quan va defensar la sentència del Constitucional sobre l’estatut amb unes afirmacions que temps han desmentit contundentment.

Aquesta és l’aposta dels socialistes, crec que és una posta perdedora i pensada més de cara al mateix PSOE que així resol un problema d’encaix de la Carme Chacón, que a l’electorat que encara li queda al PSC.

Personalment i des d ela distància m’hagués semblat força més adequat que la Meritxell Batet encapçalés al llista per Barcelona, i la Chacón hagués tingut – jo crec que ja no cal que el tingui- algun paper en la llista de Madrid. Si , amb tost els respectes , la Carme Chacón és el paradigma d’allò que afirmava Iceta després de les eleccions catalanes que el PSC:   “A passar de la resistència a l’ofensiva”, anem arreglats

Però així estan els coses i ja veurem d’aquí fins l’aprovació de les llistes com s’embasten les coses i es cusen els acords, perquè pel que anem llegint la llista no serà fàcil de fer. Molta gent a col·locar per pocs llocs segurs de sortida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: