Avui, comentar l’actualitat.

by

La setmana passada s’inaugurava el curs a els AEUGG , amb una conferència del catedràtic Joan Manuel del Pozo, va ser un conferència realment magistral sobre la societat d’avui i els valor ètics.

Una meravella.

Exposició molt ben travada , amb conceptes clars.

Filosofia i reflexió profunda amb llenguatge planer i entenedor.

Avui es canvi de registre i es parla de l’actualitat política del moment.

Que han significat les eleccions del 27-S

Com pot continuar el procés.

Quin riscos hi ha

Quines conseqüència hi pot haver de les imputacions al President…

L’escriptor i periodista Rafael Nadal pronunciarà al conferència “Panorama d’un dies després”.

Intentar donar resposta no e fàcil, però ens hi podrà ajudar la capacita d’anàlisi de Nadal i  els moviments que s’han produït des del 27-S ens poden donar una primera aproximació de les possibles conseqüències dels resultats electoral.

Rafel Nadal,que ja ha participat en altres ocasions en actes de l’AEUGG, és un reconegut periodista que ha treballat en la majoria dels gran diaris del país. Va començar a la revista Presència i a la redacció del Punt de Girona i a partir d’aquí va començar una extensa carrera treballant al País o dirigint el Periódico de Catalunya, diari en el que va obtenir nombrosos guardons per la publicació i també va propiciar la seva versió amb català que va ser una novetat important en el món de la premsa catalana. La sortida d’aquest diari va ser fruit del seu desacord amb la propietat i per negar-se a fer una segona reducció de la plantilla en moments difícils. Ha treballat també al País i actualment escriu articles a La Vanguardia i participa en diverses tertúlies d’actualitat a la ràdio i també a diverses televisions.

Té una ja notòria bibliografia.Ha publicat “Quan érem feliços” un recorregut per la primera infància i adolescència el despertar a la vida en mig d’una família nombrosa a la Girona dels anys cinquanta. Abans d’aquest llibre narratiu havia publicat a l’any 2011 “Els Mandarins”, que esdevé un magnífic llibre sobre la representació del poder i un retrat interessant d’alguns dels protagonistes de la política del nostre país. Amb posterioritat va publicar Quan em dèiem Xampany un llibre a cavall entre els records de la indústria familiar i també amb aspectes de ficció de cercar i recrear la història de la seva família. El seu darrer llibre és La Maledicció dels Palmisano que ja s’ha situat com un dels llibres més venuts en les darreres setmanes El seus llibres han obtingut una acollida excel·lent i amb unes crítiques molts favorables que han situat a Rafel Nadal entre els escriptors més valorats del país.

Per presentar a Nadal comptarem amb un introductor de luxe , serà en   Joan Ignasi Elena amb una dilatada trajectòria política malgrat la seva joventut. Va formar part de les joventuts del partit socialista PSC  i porta més de la meitat de la seva vida vinculat a la política, a la qual va entrar mogut pel seu compromís social i necessitat vital de participar en la construcció d’un país més just. Ha estat diputat al Parlament i alcalde de Vilanova i la Geltrú. Lidera  el moviment “Avancem” que ah format part de la candidatura Junts pel sí.

L’experiència en l’anàlisi polític des del món del periodisme de Rafael Nadal i l’experiència de l’acció política poden ser una magnífica combinació perquè la xerrada tingui notable interès i pugui obrir-nos algunes possibilitats de comprensió de possibles sortides a les incerteses que el resulta electoral ha donat.

En fi molt més que interessant.

Avui doncs a les 7 a l ‘UPC tenim una cita prou interessant per comprendre l’actualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: