Taula rodona de pes.

by

Durant el curs 2015-2016 l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran compleix els vint-i-cinc anys d’activitat , així ho expressen:

“l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf manté una programació cultural estable d’ençà més de vint anys a Vilanova i al Geltrú.

Avui l’Aula és una realitat constatable , amb prop de tres cents associats i associades ,porta una vida activa i ha consolidat un espai de formació per la gen gran  del nostre territori.

A l’Aula l’anima la voluntat de difondre entre el seus socis i a la ciutadania del nostre territori en general els temes culturals i d’actualitat que creiem puguin tenir interès per  mantenir el gust per al cultura  i de seguir treballant en una formació´ personal i col·lectiva en els valors cultuals i cívics,

 Hem consolidat al llarg dels anys una programació estable i variada en temàtica al llarg de l’any, les seves activats i la presència continuada donen testimoni de l’esforç  i real voluntat de creure el paper cabdal de la cultura  tant en la quotidianitat com en un element de seguir aprenent i formant-nos més enllà de la nostra edat. Volem contribuir també a  través de la difusió cultural a cohesionar la nostra ciutat

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la Comarca del Garraf  celebrarà  aquest curs, 2015-2106, el seu vint-i-cinquè aniversari. Vint-i-cinc anys són forces anys de dedicació a difondre la cultura al nostre territori i intentant complementar la formació que  anem fent al llarg del anys.

Vint cinc anys de feina continuada mereix una celebració. Celebració modesta però important per nosaltres. Tenim la voluntat de fer un seguit d’actes , alguns inserits en la programació habitual de la nostra activitat i altres que donin més rellevància al curs en el que celebrarem el quart de segle de la nostra activitat consolidada i continuada.

L’Aula ha estat és encara i volem que segueixi essent una tasca col·lectiva, una activitat compartida, un instrument de tots els seus associats i les seves associades.

A l’Aula l’anima la voluntat de difondre entre el seus socis i a la ciutadania del nostre territori en general els temes culturals i d’actualitat que creiem puguin tenir interès per  mantenir el gust per al cultura  i de seguir treballant en una formació personal i col·lectiva en els valors cultuals i cívics,”

Amb al voluntat de celebració han organitzat diverses taules rodones per la celebració d’aquets aniversari. La primera ja fa dies que es va fer i va versar sobre al història d ela mateixa aula, avui però volen fer un recordatori de com la Ciutat també ha evolucionat i ha crescut al llarg d’aquets 25 anys.

I per fer-ho han convidat a tres periodistes vilanovins que exerceixen la seva professió fora de la ciutat i per tant en poden tenir una visió més distant i més objectiva del que passa i ha passat a Vilanova i la Geltrú al llarg d’aquest quart de segle.

Hi participaran tres periodistes rellevants, Francesc Marc Álvaro, Francesc Escribano i Xavier Capdevila, moderats i presentats pel Jordi Lleó.

Francesc Marc Álvaro és periodista i escriptor ell mateix es presenta : Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1967.

L’any 1979, quan encara anava a l’escola, vaig començar a col.laborar en la premsa comarcal de la meva ciutat. Més tard, em vaig llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sóc columnista i editorialista del diari La Vanguardia de Barcelona i de les revistes Esguard i Serra d’Or. Col.laboro en programes de debat a l’emissora radiofònica RAC1 i als canals televisius 8TV i TV3.

Compagino aquesta tasca professional amb la docència del Periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (Barcelona).

He treballat de redactor polític, cap d’Opinió i columnista al diari Avui, i d’articulista a El Observador i a El Mundo de Cataluña. També vaig dirigir durant dos anys la revista mensual Cultura, editada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Des de 1989, segueixo els avatars de la política catalana i espanyola i els seus protagonistes.

He obtingut el Premi Nacional de Periodisme, el Premi Recull, el Premi Serra i Moret, i el Premi Ibàñez Escofet, entre d’altres guardons.

He publicat alguns llibres, com Entre la mentida i l’oblit. El laberint de la memòria col.lectiva (2012), Els assassins de Franco (2005), Ara sí que toca! Jordi Pujol, el pujolisme i els successors (2003), Una política sense país (2005), Per què no engeguem la política? (1999) i Què pensa Pasqual Maragall (1998). També he participat en diverses obres col·lectives de temàtica sociològica, política, històrica i literària. I darrerament ha publicat ‘Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya’.

Xavier Capdevila: Periodista a mitjans escrits, ràdio, gabinets de comunicació institucionals i, sobretot, televisió.   Actualment cap de projectes a Lavinia TC, productora especialitzada en el sector audiovisual i les tecnologies de la Comunicació: Director del programa “Quarts de Nou” de Televisió de Catalunya (2005-2011). Director del Projecte AEMET d’informació meteorològica per a totes les ràdios d’Espanya.

Membre del Consell d’Administració de Canal Blau, la TV local de Vilanova i la Geltrú.   Membre del Consell Editorial del diari El Punt   Posta en marxa i direcció d’informatius a Barcelona Televisió i a la Xarxa de Televisions Locals. Organització i posta en marxa de diverses televisions locals.   Redactor, cap de secció, editor i director de diversos programes informatius a  TVE – Catalunya.   Tasques de comunicació institucional a la Diputació de Barcelona i a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.   Redactor, corresponsal i col·laborador a diverses ràdios i diaris .

És un reconegut periodista en el món casteller hi ha publicat molts articles i ha col·laborat en dos llibres vinculats a al colla castellera Bordegassos de Vilanova, Vilanova bordegassa: crònica d’un quart de segle , i Bordegassos de Vilanova 10 anys de castells i altres coses

Francesc Escribano: Va iniciar la seva carrera professional a Televisió Espanyola , incorporant-se després a TV3 com a membre de l’equip inicial del programa de reportatges 30 minuts,  després  juntament amb Joan Úbeda , s’encarregaren de crear nous programes per al departament de Nous Formats de Televisió de Catalunya, Posteriorment va dirigir aquest departament etapa en la qual van produint sèries documentals com Veterinaris i Jutjats. L’any 2000 fou nomenat director de Programes, i de 2004 a 2008 va ser director de  Televisió de Catalunya També va formar part de l’equip del programa radiofònic  Minoria Absoluta i dirigeix la productora que duu el mateix nom.

En la seva tasca de periodista ha estat guardonat amb el premi Ondas en la categoria «Internacionals de televisió»). L’any 2000 fou guardonat, juntament amb  Joan Úbeda amb el Premi Nacional de Catalunya.

Ha publicat entre altres els llibres. Descalç sobre la terra vermella. Vida del bisbe Pere Casaldàliga, Compte enrere. La història de Salvador Puig Antich i

Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges. el mestre que va prometre el mar. Ha obtingut el premi Gaziel i els dos primers llibres han servit de base per pel·lícules.

Tots tres han esta conferenciats a l’aula en algun moment.

Els presentarà en Jordi Lleó, periodista que actualment es sotsdirector del Diari de Vilanova i durat molts anys havia estat el director de Diari del Baix Penedès ha estat guardant, enguany, amb el premi de  Periodisme Eugeni Molero.

En fi un cartell de luxe que permetrà escoltar ben segur una anàlisi molt interessant.

La convocatòria avui a les 7 de la tarda a l’UPC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: