Vergonya ,cavallers, vergonya

by

En tots els processos tensionats es produeixen excessos verbal.

En tots procés tensionat apareixen els fanàtics que estan més   prop d‘actituds d’estultícia que no pas de bones formes.

En tots els posicionaments polítics apareix-ne els anomenats talibans que intenten convertir a tothom , pel civil o pel militar com es diria castissament, a les seves idees i si no hi ha conversió hi ha d’haver la consegüent repressió.

Què és sinó el que ha passat a Sant Hipòlit de Voltregà.

Ratlla nivells d’estupidesa alarmants, tallats de soca rel sortosament pel mateix partit del proposant.

Sense afegir res més del que ha publicat E-noticies  i també altres diaris. N’ hi ha prou:

“El grup de Convergència (CDC) a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) ha presentat una moció en la qual demana que no s’aboni el sou a cap funcionari o treballador públic municipal “que es manifesti públicament i políticament” contra la independència de Catalunya, segons informa El País. La socialista Marta Moreta treballava com a cap de serveis a Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà, que en tractar-se de dos pobles petits van decidir compartir els seus serveis i pagar-li el sou a mitges. En ser elegida diputada al Parlament, Moreta va sol·licitar una excedència i va deixar de percebre qualsevol retribució d’aquests dos consistoris.

Malgrat això, Convergència va registrar el passat 31 de desembre una moció pel tràmit d’urgència en la qual fa un dur al·legat contra Morera i els diputats del PSC, als quals se’ls recrimina la seva “expressa negativa a donar suport a Artur Mas perquè defensa l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent”. El text de la moció també recorda que l’Ajuntament de Sant Hipòlit va recolzar al seu dia la resolució independentista del Parlament del 9 de novembre que va anul·lar el Tribunal Constitucional i que en els pressupostos municipals es reserva una partida de 30.000 euros anuals per Moreta, de la que es diu “que ha votat sempre en contra d’Artur Mas i d’iniciar el camí parlamentari cap a la independència”. Per tot això, la moció demana que l’Ajuntament deixi de pagar el 50% del sou Moreta, o qualsevol altre percentatge, però no només d’ella, sinó de “cap altre funcionari o treballador públic adscrit o que desenvolupi tasques per a l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, que es manifesti públicament o políticament en contra del procés d’independència de Catalunya”, diu la moció. Moreta ha afirmat que “això és feixisme, no se li pot anomenar d’una altra manera a la intenció de perseguir els funcionaris per les seves idees polítiques”. La diputada del PSC explica també que el regidor que impulsa la mesura, Joan Turró, director de Ràdio Vic, “intenta des de fa mesos incendiar els plens municipals amb les seves intervencions a favor de la independència i en contra del PSC”, pel que reclama a la direcció de Convergència que adopti mesures disciplinàries contra ell.

La direcció de CDC assegura desconeixia el contingut de la moció municipal dels seus regidors i es va desmarcar quan va tenir coneixement del text. “Rebutgem qualsevol fórmula que es plantegi per coartar la llibertat d’expressió d’un ciutadà. Només faltaria! “, Va declarar Francesc Sánchez, coordinador de règim intern Convergència.

“El que ha passat ni es pot justificar de cap manera, però hem parlat amb Turró i ens diu que ha retirat la moció i que no es debatrà mai”, ha afegit Sánchez.”

Ho han volgut arreglar fent declaracions un cop la moció s’ha fet pública, el cap de llista de CiU a Voltregà ha manifestat: “Rellegint la nostra pròpia moció per no pagar funcionaris contra el procés se’ns van posar els pèls de punta. El redactat ha estat fatal. Demanem disculpes perquè ha fet mal”, ha afegit, a més d’assenyalar que “lamento que han utilitzat la nostra estupidesa per atacar el procés sobiranista”.

Estupidesa molta, atacar el procés? No cal, ja ho fa ell mateix

No cal afegir res més. allò de que pels seus fets els coneixereu és el paradigma de la situació.

Més vergonya.

 Més vergonya encara ens produeix la situació dels refugiats a Europa.

D’ençà de l’estiu passat en que un allau de persones fugint de les guerres de Síria i d’Afganistan van llançar-se desesperadament a fugir de les zones de conflicte buscant al possibilitat de salvar al vida van arribant a Europa en condicionants d’absoluta precarietat.

La gent normal i corrent, la bona gent va fer i segueix fent el possible per donar una acollida afable i generosa.

Els estat de la UE es van comprometre a trobar solucions.

La previsió que van fer era que acollirien a 160.000 persones en els disset països , a hores d’ara se’n han reubicat  222, d’aquets 18 a l’estat espanyol.

Realment decebedor i encara ho és més quan es comencen sentir veus carregades de prevencions i sobretot de rebuig amb algunes de les mesures que es volen prendre.

Aixecar fronteres.

Espoliar els pocs diners que portin.

Endurir les condicions per obtenir l’estatut de refugiat.

L’hivern ha accentuat el drama de molta gent que deambula pel no res en la recerca d’un futur que preveien i volien millor però que aquesta Europa ha estat incapaç de donar acollida ni de facilitar ajut i comprensió.

Oblidar el drama i tractar el tema com un tema de seguretat, que no cal oblidar, però que no és el que cal que destaqui per damunt d’altres condicions.

Quan Europa es incapaç de trobar solucions humanitàries queda lluny aquella il·lusió compartida de fer una Europa justa .

Algun dia caldrà analitzar els interessos de la UE en els països en conflicte, qui els arma , qui ha col·laborat en els règims…

Vergonya de formar part d’aquesta Europa.

Discriminar per cognoms.

Vet aquí que ha estat notícia en alguns digitals que dels nous directors generals n’ hi ha 26 que només tenen cognoms d’aquells que es podrien qualificar de catalans ( això ja és un treball de genealogia més que absurd ). La notícia ratlla l’absurditat o bé vol ser un exercici de pentinar el gat quan no hi ha massa feina i cal omplir les pàgines si els espais informatius.

Quina novetat aporta el cognom d’una persona.

Si perden els papers els que volen deixar sense sou als funcionaris no independentistes altres el poden perdre fent exercicis de recerca de pedigrí catalanesc entre els que conformaran el govern.

Vergonya de notícia!!

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: