Pere ( Pedro) sense por

by

Pedro Sánchez  contràriament el que diu el conte  no s’acabarà casant amb al filla del rei però potser acabarà essent president el govern.

“He avisat al monarca que “encara no tinc majoria suficient per garantir una majoria estable. he avisat al monarca que encara no tinc majoria suficient per garantir una majoria estable. No renunciem a presentar-nos, si el rei ho estima oportú, a la investidura”. Amb aquesta declaració feta per Rajoy s’iniciava el camí perquè el rei encarregués a Pedro Sánchez la conformació d’una majoria per la investidura de president. Diuen que amb un “Gràcies Majestat , accepto” el líder(?) socialista es llença a la piscina sense saber si hi ha aigua però amb voluntat de trobar els vots suficients per al investidura

Evidentment la feina no és ni fàcil ni està garantida la sortida positiva . No ho està perquè a hores d’ara no hi ha lligat cap possible acord i tot just s’iniciaran les converses multipartits per veure si és possible trobar una majoria d’escons que garanteixin l’elecció primer i la possibilitat de governar després.

I no ho està tampoc perquè escoltant les intervencions filtrades del Comité Federal del PSOE sembla que el principal escull que té Sánchez en el camí cap a la investidura són , com tantes vegades passa, els seus propis companys, tot així el regat que fa fer Sánchez al barons proposant , d’acord amb allò que ja havia expressat quan va ser escollit primer secretari,de consultar a la militància li pot anar molt  a favor.

Tampoc serà ràpid .Sánchez ha demanat, al rebre l’encàrrec, un mes pel cap baix per lligar caps, quadrar el cercle i intentar el que ara per ara sembla impossible.

Impossible sí, diuen que és avui posar d’acord C’s i Podemos, ambdós ja s’han considerat incompatibles entre ells. , o bé cercar un abstenció de C’s i trobar en els anomenats parits nacionalistes suports o abstencions que li permetessin sumar més que vots negatius . Tampoc és fàcil perquè la disposició de Sánchez a afrontar el tema català tal i com volen alguns dels partits d’aquí no té cap mena de semblança.

Però de més verdes han madurat

Potser Pedro no coneix la por. Potser voldrà conèixer com en el conte que és tremolar.

Però en camí que s’ha posat segur que n’aprendrà. Li cauran les garrotades des de dintre i des de fora, però potser amb tenacitat, persuasió , seducció i complicitat podrà acabar sortint investit del Congrés.

El President del Congrés va fer l’anunci solemnement de que ell i el rei encarreguen al socialista l’ intent de formar govern  i  el “yo voy en serio” de Sánchez sembla indicar una seguretat inicial que la matemàtica més pura i dura desmenteix o almenys qüestiona la possibilitat de Sánchez pugi acbar esdevenint el proper president espanyol.

Allò tan èpica de resistir és vèncer sembla que ha est la divisa de Rajoy i també de Sánchez en aquets complicat , complex i diabòlic políticament parlant escenari que ha resultat de les eleccions espanyoles del 20.D. Mentre Rajoy va reclamant l’acord constitucional però ja té clar que :”si el PSOE no té voluntat política de dialogar, podem passar cinc mesos en la mateixa situació”. I Sánchez amb el vent en contra , nedant contracorrent  amb aparent tranquil·litat, sense por, també ha resistit tambalejant-se ne alguns moments però aguantant al final, sembla que a guanyat si més no la seva condició d’aspirant , ara sí, efectivament a president del govern espanyol.

Res no està escrit ni res és segur.

En Política res el que sembla i el que avui sembla blanc demà pot ser més negre que el carbó. I a l’inrevés el negre pot anar perdent el color i amb tonalitat de grisos arribar a fins a esdevenir blanc com la neu.

Ho hem vist manta vegades i ara podria tornar a passar.

Però també cal deixar clar que una cosa és acabar esdevenint President i l’altre es poder governar i Rajoy ja ho va advertir, el PP té majoria relativa al Congrés i absoluta al Senat per tant la clau per aprovar bona part de els lleis i vetar els canvis legals com pe exemple la necessària reforma d ela constitució.

Per tant no ho té fàcil i una victòria en la investidura no li garanteix la possibilitat de governar o almenys de tenir una legislatura amb la tranquil·litat necessària per poder aplicar reformes clares i “despeperitzar ” bona part de la legislatura que avui s’està aplicant diguis, llei Werd o diguis llei Mordassa per citar-ne algunes.

El fet de que s’encarregui intentar formar govern també vol dir que corren els terminis de tot aquets procés complicat i cansat i per tant el camí cap a la legislatura o a noves eleccions està ja marcat.

Reiterem Sánchez no ho te fàcil amb noranta diputats manen les matemàtiques i aquestes són de difícil combinació i de sumar amb altres i és en aquets sentit que Sánchez s’ho juga tot a una carta , no te res ha perdre perquè ja té molt de perdut i en canvi molt a guanyar si és capaç de conformar majoria de vots per investir-lo.

En Pere ( Pedro) sembla que no té por, però a vegades no tenir pot portar a la temeritat i la temeritat al desastre. Això ho sap Rajoy que possiblement i maquiavèl·licament espera assegut a veure passar el cadàver polític del seu adversari Sánchez per començar a jugar la seva carta.

Sánchez juga molt fort o caixa o faixa. D’això va ara.     

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: