Una altra vegada més les banderes com element recurrent

by

Llegit al digital l’Eix Diari.

 Societat Civil Catalana vol que Vilanova i la Geltrú recuperi la bandera espanyola

L’organització ha presentat al registre de l’Ajuntament una proposta perquè el consistori compleixi amb la Llei de banderes

ACN/ Sergi Santiago Vilanova i la Geltrú 05-03-2016 07:43 Lectures 1209

Concentració de protesta de Societat Civil Catalana (SCC) per exigir al consistori de Vilanova i la Geltrú que recuperi la bandera espanyola. ACN

Societat Civil Catalana ha presentat aquest dissabte una proposta al registre de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú perquè el consistori compleixi la Llei de banderes. La iniciativa s’emmarca en la campanya “els nostres símbols, els nostres drets”. A la concentració que ha convocat l’organització a la plaça de la Vil·la del municipi, el president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, ha assegurat que l’entitat denunciarà aquesta irregularitat perquè “ens aparta de la resta d’espanyols” i ha acusat a les institucions catalanes de falta de neutralitat. Per la seva banda, José Domingo, coordinador de la campanya, ha recordat que les banderes que representen tots els ciutadans són la del municipi, la catalana, l’espanyola i la de la Unió Europea, ja que “representen els valors constitucionals i europeus.

 

No negaré que em va causar una certa sorpresa quan dissabte per poder passar per la plaça de la Vila hi havia una certa dificultat. Desconeixia la convocatòria de l’acte però veient des de la Rambla em va sorprendre el voleiar de banderes ,espanyoles, catalanes i alguna de morada ( potser el Pendón Morado de Castilla?) i més sorpresa encara quan el pas estava pràcticament impedit amb unes tanques un quants mossos al darrera que semblava que et repassessin de dalt a baix i  si no feies cara de sospitós habitual entraves  a la plaça i aquí ja era el súmmum de la protecció a cada cantonada una “tocinera” barrava el pas amb un quanta agents amb els passamuntanyes que més aviat recordaven alguna escena de pel·lícula o del carnaval.

Total perquè? Perquè essent generós un centenar de persones convocats per Societat Civil Catalana estaven reclamant que l’ajuntament pengés la bandera espanyola i forces menys aguantant una pancarta contra el feixisme.

Potser per evitar massa proximitat entre els dos grups una filera de mossos amb cas i la porra  apunt, advertien que poca conya,que ningú es passés i que anaven en serio.

Però el mateix divendres es produïa una situació semblant a la Rambla i mentre uns cridaven “nazis No” els de Societat Civil distribuïen la seva publicitat i no hi havia cap presència policial.

Així ho relaten al mateix Web de Soxieta Civil Ctalana : Finalmente, desde Societat Civil Catalana se ha denunciado que este viernes miembros de la entidad sufrieron insultos por personas -que se manifestaron como secesionistas- cuando se daba a conocer entre la ciudadanía el acto de este sábado. Unos insultos y coacciones que, durante el evento, se han reproducido por un grupo de radicales. 

En fi potser era dissabte i calia demostrar que la forces policials  tenen efectius fent bo allò de que la “policia nunca duerme”…

Més gent mirant-s’ho sota les voltes o fent un vermut i contemplant l’espectacle de manifestants, espectacle gratuït i poder-ho mirar de primera fila.

La ciutat dóna molt de sí!.

I les banderes encara més ja ho va dir en  Rafael Arenas, president de Societat Civil Catalana “la ausencia de símbolos en las instituciones públicas de todos ya es un símbolo en sí mismo y ha indicado que la entidad va a denunciar esta falta de legalidad porque nos aparta del resto de españoles”.

I encara hi ha afegit que denunciaran la situació per  “la manipulación nacionalista de la sociedad”, por “la falta de neutralidad de las instituciones públicas” y para recuperar “los símbolos afectivos de los catalanes.

 El fals debat es va portar al Ple de l’ajuntament però no va tenir cap mena de recorregut.

Es va rebutjar la moció presentada per C’s per posar la bandera al balcó ….

No sabem si la creuada en favor de la bandera espanyola donarà molt de sí, no ho crec però si insisteixen  la presència animarà els matins de dissabte davant dels ajuntaments.

I potser que pensin si ara cal començar una batalleta sobre els banderes, ja es va er fa temps i tot plegat tampoc ha aporta res de nou nia a l ciutat nia  la seva ciutadania que té com a preocupacions altres coses.

Potser volen una creuada èpica per demostrar la seva presència.

Sincerament no cal.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: