I tant que deien…..

by

Quan es va debatre i aprovar la Llei d’Educació de Catalunya vaig publicar diversos articles en contra. Vaig posicionar-me públicament contra aquella Llei per moltes raons  però una d’elles era per els subvencions que es donaven a les escoles que diferenciaven per qüestió de gènere. No cal dir que la meva posició en contra va ser purament testimonial i com tanes vegades no vaig tenir cap capacitat d’influir i a més em vaig guanyar alguna que altre clatellada per part dels meus companys  de partit..

Ara resulta que els propis diputats del PSC recolzen una proposició  – i ja en va impulsar d’altres- per retirar el concert d‘aquestes escoles ( i jo me’n alegro) , fonamentalment de l’Opus Dei i ens trobem que ERC que havia estat crítica també amb aquesta mesura ara varia la posició amb allò tant clàssic de “avui no toca” i avui no toca tocar els concerts perquè potser posaríem en perill la feble estabilitat de Junts pel sí. Ja ho té això la política i veure a segons qui votar això fa pensar en l’enorme volubilitat que tenen els posicionament polítics  – ep i ningú està lliure de culpa, ni el que escriu això-

Esquerra  a l’any  2014  deien:  “l’educació diferenciada ni és la nostra opció ni es pot finançar amb fons públics’ ,a més pensem que l’escola ja ha de ser un reflex de la realitat social on nens i nenes conviuen”’.

Avui diuen que pensen el mateix però voten una altra coa per una qüestió de no trencar el vot de la coalició.

La mateixa Anna Simó que reclamava la supressió a l’any 2014  ha pres la paraula i ha afirmat que continua “pensant el mateix que el 2014”. La diputada republicana també ha afirmat que el seu partit no volia modificar la llei d’educació de Catalunya aquesta legislatura perquè “no volem obrir un meló de la LEC perquè altres vagin a treure’n una bona tallada”.

Podrà dir el que vulgui , altre cosa es que ens la creguem.

I ja sabem que en el debat polític hi ha sempre aquella proposta, aquella proposta no de llei o resolució  que no deixa de ser de clar oportunisme i per posar en contradicció als grups que governen i aquesta proposta de suprimir el concert a les escoles de l’Opus a més de la convicció de  qui la proposa és clarament una de les iniciatives amb voluntat de posar en contradicció al govern. És lícit fer-ho i naturalment  això ha portat a que alguns s’hagin d’empassar les paraules que han dit en altres moments i ja se sap que les hemeroteques són perilloses.

Malgrat tots sembla que ho vulguin arranjar amb una proposta de llei que modifiqui la LEC de cara al futur corregim el ara voten que endavant amb els subvencions .

Tot sigui pel surrealisme.

La resposta contundent  la van tenir de la diputada de Catalunya sí que es pot Jéssica Albiach,: “nosaltres també llegim les seves notes de premsa. I el que vostès han fet avui aquí no és de ser valents”, ha assegurat. Albiach ha afegit: “el que hem escoltat avui aquí ha sigut un cabàs d’excuses una darrere d’una altra. I la pregunta és molt clara: estan en contra o no de la concertació de les escoles que segreguen per sexe?”

Bona pregunta.

Silenci i ja farem una nova proposta.

Tot plegat és d’una impostura que cansa, uns intentant corregir el que van defensar abrandament en la LEC i  altres que s’hi ha manifestat en contra ara ho defensen per pur tacticisme.

En fi ,van fent, però en el que govern segueix excel·lint és en afeblir l’escola pública

Què és sinó el fet de suprimir aules de P-3. Sembla que el grup  de J x sí abona la retallada d’aules de P-3 que proposa un any més la Conselleria. Ha canviat la Consellera però la política és d’una continuïtat perillosa.  És evident que cal modificar els paràmetres si hi ha una baixada de la natalitat, però sembla sospitosament  estrany que dels 67 grups que es taquen 64 siguin a l’escola pública i només 3 a la concertada. Això indicaria quina és la voluntat de la Consellaria: seguir debilitant l’educació pública.

Segurament el manteniment de les aules de P-3 seria una bona manera de descongestionar el grups i sobretot perquè  P-3 poca gent defensa que hi hagi 25 nanos a l’aula.

La resposta dels sindicats , d’ajuntaments i de la comunicat educativa ha estat unànime en el rebuig. Però seguint la tradició la conselleria es taparà les orelles i anirà a la seva, a la retallada.

En fi ja veiem quina és l‘actitud política d’aquells que han fet canvis substancials per no incomodar a determinats sectors poderosos  de la societat però que no tenen cap mena d’escrúpol a l’hora de seguir retallant.

Prenguin nota,

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: