Destí la Moncloa.

by

Just després de presentar el balanç dels cent dies  de govern i presentar el detall del que el govern es proposa fre en el que duri la legislatura ( avui encara és una incògnita) , el President Puigdemont agafa la cartera i se’n va a la Moncloa.

Finalment Rajoy ha decidit veure’s amb Carles Puigdemont, President de Catalunya,  la versió oficial parla d’acostament dels cercles propers a Presidència havien manifestat el desig de poder veure’s amb Rajoy. Sigui com sigui i després de que Puigdemont s’hagi vist amb Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera només quedava Rajoy dels dirigents espanyols més importants i per fi han decidit trobar-se.

Però poques expectatives hi ha de que l’entrevista serveixi per a gaire , més enllà  de  que hi hagi un coneixement entre els presidents i alhora per cara a cara deixar clares quines són els seves posicions, per altra banda conegudes des de fa temps.

Abans de trobar-se però ja procurat marcar el territori..

Rajoy afirma: “Escoltaré a Puigdemont com a tots els presidents de comunitats autònomes, sense ordre del dia fixat i com sempre obert a escoltar

I Puigdemont abans de trobar-se ja menysté la mateixa convocatòria : “Després de sentir el seu company Santi Rodríguez augurant la convocatòria d’eleccions ja no sé si quan arribi estaran convocades, i no sé si valdrà massa la pena que hi vagi”.

L’afirmació del President dient que “ No ha anat bé” certifica que hi ha la discrepància en el procés que ja era coneguda. Per`a diferència de l’entrevista amb Mas sembla que s’ha avançat amb la possibilitat de trobar acords en diverses matèries traslladen la responsabilitat de possibles acords als vicepresidents respectius.

No ens hauria de sorprendre la realitat del resultat de la reunió. El tema del referèndum estava cantat que n’ l’acceptaria Rajoy que invoca el dret a  decidir dels espanyols i aquí ens hi compta a tots. Tant legítim com la posició del President Puigdemont de reclamar pactar el procés.

I per tant res de nou a la Moncloa , però també s’ha obert la via del pragmatisme i de la normalitat institucional.

Procurar resoldre els problemes més immediats i el “tema” ja arribarà.

Això sí, Rajoy va aprofitar de manera clara la reunió  per donar-li possibilitat de fer un acte de pre-campanya en la posterior roda de premsa – fet insòlit fins ara després de reunions amb presidents  autonòmics -.

En definitiva A Rajoy li interessava deixar clar davant l’electoral la fermesa davant el procés i per altra banda la capacitat d’escoltar i resoldre els temes de gestió.

Certament donar una bona imatge , de president de veritat,tanmateix.

Tots dos n’han tret els rèdits de la imatge de cara als “seus” , que més volen….

 

Divendres música i literatura.

Avui divendres i com ja s’ha fet tradicional per aquestes dates lliurem el premis de Narrativa  que l’Aula organitza  en la categoria de socis i de no socis.

La convocatòria s’ha repetit des de fa sis anys i s’ha mantingut els nombre de participants de manera constant.

Enguany coincideix amb al vigília de Sant Jordi fet que li pot donar si cal encara més sentit a la trobada .

L’acte començarà amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec del   Quartet Glissando ( Maria Ausejo i Laia Garcia, violins Carla Laguna, viola Carlota Corbella, violoncel) dirigit per Daniel Gil . En aquesta primera intervenció interpretaran :  Cant dels ocells   Popular catalana/ P. Casals i Allegro del Divertimento en Re K. 136 W. A. Mozart

Seguidament el jurat del premi, que ha esta format per la Mercè Foradada, Antoni Colldeforns i la Rosana Lluch actuant de secretària al Maite Duran , farà una valoració dels treballs presentats i es donaran a conèixer les narracions guardonades i els seus autors o autores.

Seguidament es procedirà al lliurament dels premis i els autors o autores guardonats intervindran comentant la seva obra o bé llegint fragments de la narració.

Per cloure l’acte tornarà  intervenir el  Quartet Glissando que ens oferiran les peces  Lascia ch’io pianga G. F. Handel io Presto del Divertimento en Re K. 136 W. A. Mozart.

Per celebrar la convocatòria i felicitar els guardonats  prendrem una copa de cava.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: