Avui comença una nova experiència.

by

En el decurs dels actes  pels 25 anys de l’Aula hi havia una proposta creiem força interessant :

 Iniciar i consolidar el projecte de que els nois dels Institut vinguin a presentar alguns dels treballs de recerca que fan. Es tracta de conèixer a través dels equips directius dels treball de recerca que facin els i les alumnes   al finalitzar el Batxillerat a fi i efecte de que en puguin fer una presentació a l’Aula. Potenciar els aspectes intergenarcionals de l’intercanvi de  coneixements i experiències si alhora facilitat la possibilitat de que els joves tinguin un marc poc habitual per ells per exposar el fruit de la seva recerca.

 Ja hi havia hagut algunes experiències , sense anar més lluny, el curs passat la presència d’un parell de grups de la Mateixa Escola Universitària que ens vam oferir una síntesi del seu treball sobre motos i cotxes elèctrics, ara hi ha una nova experiència que és la d’oferir l’auditori de l’Aula a joves estudiants de batxillerat.

Per començar, i amb voluntat en anys futurs l’experiència amb més presència,  aquest divendres tindrem l’Aaron Vellarino que ha fet un treball prou interessant sobre l’educació a la ciutat i concretament sobre l’aplicació del mètodes de l’educador francès Celestine Freinet a la nostra ciutat i a la comarca.

El treball i ara xerrada porta per títol : PEDAGOGIA MODERNA DEL SEGLE XX A VILANOVA I LA     GELTRÚ , parteix de les línies bàsiques de l’educació en Freinet i altres pedagogs moderns i després veure com això es va fer a Vilanova i quins van ser els mestres que ho van portar a  terme.

 

De nou l’Eixample Nord.

 El Ple de l’Ajuntament de Vilanova ho donat un pas més en la planificació de la ciutat, en aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General per subdividir en  sector de l’Eixample Nord. Aquest acord desencalla la planificació malgrat s’hagi fet després de modificar els estatuts del Consorci que exigien unanimitat en les acords. D’aquest canvi d’estatuts ha estat criticada per la CUP  que és el grup que s’oposa frontalment a la planificació de l’Eixample Nord. Així ho han manifestat: “El govern ha fer una maniobra per deixar la CUP fora del Consorci per al desenvolupament urbanístic de l’Eixample Nord per poder desencallar aquest planejament”

 He manifestat sempre el meu suport a tirar endavant l’Eixample Nord, però sempre he dit que s’hauria de fer en el marc del debat global del Pla general.

Ara es recórrer  a una modificació puntual, però aquesta figura naturalment legal , legítims i habitual es fa sobre un sector massa determinant per la ciutat com per fer-ho  així.

La superfícies del l’Eixample Nord és gairebé més del 50 % de la ciutat consolidada  actual per tant és una “pastilla” massa important perquè es faci per modificació puntual, i ja sé que només és una petita part la que s’afecta amb al modificació, però em sembla que caldria tractar-ho com un tot i amb una revisió del planejament global de la ciutat. Sobretot per tres raons ja explicitades altres vegades. Le expectatives del planejament del 2001 – fa quinze anys ja!- no s’han acomplert per tant mereixen un nova discussió. Dos, perquè els grans equipaments previstos en aquella zona estan penjats d’un fil i  sense cap garantia clara avui de que tirin endavant i en tercer lloc perquè si el període que es preveu de possible  construcció total està en entre els setanta i els cent anys cal preveure activitats temporal acotades en terminis que treguin a la zona de l’estat en que avui està  i això a hores d’ara no està ni previst ni pensat.

Ni són certs els discursos del barris fantasmes ni tampoc val allò tant clàssic dels que al·leguen allò tant suat de “ jo ja ho deia” per no fer res  . Cal ara un plantejament  realista i amb consonància amb la demanda d’habitatge necessari i sobretot perquè que en molts espais abans de l’Eixample Nord tant en matèria d’habitatge com en matèria de sol industrial.

També el mateix ple municipal va aprovar ahir al vespre una modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana de Vilanova i la Geltrú per millorar els problemes d’accés rodat al Racó de Santa Llúcia i donar cabuda així a una propera activitat hotelera a la zona. Es tracta d’un projecte que fa anys que està sobre la taula i que està vinculat al restaurant La Cucanya, que vol expandir la seva activitat actual per oferir places hoteleres.

Una nova modificació puntual en un tema que històricament generava una prevenció unànime…

En fi de modificació en modificació fins el Pla General…..

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: