Noms propis (XVIII)

by

 

 

Xavier  Trias. Durant uns dies el barri de Gràcia ha estat un infern i la brega encara segueix intermitentment . L’entrada, per desallotjar, dels mossos a l’anomenat Banc Expropiat ha provocat nombrosos aldarulls. Tot plegat ha fet que aforin informacions que no es coneixien.

Ara s’ha sabut que l’ex-alcalde Barcelona Xavier Trias va abonar que l’ajuntament pagués el lloguer de l’edifici perquè no fos desallotjat. L’ara regidor justifica al seva acció “No tinc res a amagar. Vam prendre una decisió que la gent pot pensar si és bona o si és dolenta, però crec que vam prendre una decisió que, continuo pensant, donava resposta a l’interès general de la ciutat” . I explica que es va fer per :  posar per davant l’interès general per evitar conflictes i aldarulls, ja que els informes avisaven que aquest desallotjament, al ser un lloc bastant emblemàtic, podia ser molt conflictiu”.

Ara fruit d’aquestes informacions la fiscalia ha obert diligències per si hi va haver delicte de malversació de fons públics.

Realment tot plegat és d’una hipocresia gran.

Trias per intentar evitar el conflicte de la manera menys edificant, pagant el silenci.

Colau fent ara un elogi del compliment de  la legalitat. No calia incomplir lleis injustes?. Hipocresia de la fiscalia actuant en un tema de menor transcendència davant altres situacions molt més conflictives.

No comparteixo la idea de pagar per evitar conflictes, hi ha altres formes de trobar solucions però tampoc ho trobo tant especial com per ara esquinçar-me els vestits.

El que em sembla criticable  és que això no s’informés en el temps i el lloc adequat.

Si veiem el pagaments que es fan als ajuntaments amb detall i sense cap mena de trencament ni vulnerament  de la legalitat veuríem que n’ hi ha molts de criticables i comparables  amb la   que ara vivim a Barcelona.

En fi, seguim amb temes col·laterals que ens distreuen del temes realment importants..
Oriol Junqueras : “Són els més socials de la història de la Generalitat”, ha dit, Junqueras  després de remarcar que el 78,5% de la despesa és social.

Escoltar la presentació del pressupost de la Generalitat m’ha fet pensar que el sr. Jonqueres no te ja àvia i necessita cantar-se ell mateix les excel·lències.

Rigor, realisme, excel·lència… en fi més auto-bombo impossible.

I segurament deuen tenir el percentatge més alt de polítiques socials però caldria veure els xifres absolutes. Perquè els pressupostos segueixen en el marc de les retallades aplicades pels darrers governs amb el suport del partit del Sr. Junqueras.

I  després d‘escoltar que tots els partits polítics faran una esmena a la totalitat fa pensar,que més enllà del tacticisme d’alguns agostos, alguna cosa es deuria poder fer millor en els xifres que s’han presentat. O no?.

I si voleu ja amb una mica de visió molt particular i si voleu molt esbiaixada cal  deixar dit que les aportacions que fa el govern al nostre territori és realment minúscula i un cop més com en tantes altres ocasions la inversió per càpita a la comarca del Garraf és de les més  baixes de tot el territori. No és nou, des de fa anys i amb tots els governs hi ha hagut unes aportacions que no han ajudat precisament a servir de revulsiu per ajudar a  sortir de la crisi del territori. Certament tot plegat, la impotència del territori contrasta amb l’auto-bombo de Junqueras en presentar els pressupostos.

I és la seva feina , clar , com han fet tots els consellers quan han presentat els pressupostos en canten els seves bondats i les seves excel·lències.

Després la seva aplicació real ja és una altra cosa.

El paper ho aguanta tot, ja ho sabem.

Caldrà veure el recorregut parlamentari que te. De moment esmenes a la totalitat  per tornar  els números al Govern i que ela refaci.

És moment de negociació discreta , deixant de banda les declaracions glorioses.

 

Neus Lloveras, presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova ens ha explicat a través de la ràdio els seus neguits i preocupacions respecta al procés , així ha manifestat que Em fa molt mal i m’angoixa moltíssim que nosaltres mateixos ens puguem carregar el procés per lluites internes, això em fa por”

Quina pena !!

I acaba de fer un descobriment ( referint-se  els pressupostos que ballen)  que sembla sorprendre-la : “per les maneres que s’estan utilitzant, continuo veient que cada partit està intentant fer la seva aportació i marcar perfil propi, i això està perjudicant el procés”. 

Si mai això del procés acaba bé  – i així ho esperem- s’haurà de fer un llistat , que sens dubte serà llarg, dels afectats i afectades.

Alguns afecta a la butxaca.

Altres dels nervis  i encara alguns de la butxaca i els nervis

Si ara l’alcaldessa de l’AMI  s’angoixa és que no anem bé.

Caldrà trobar tranquil·litzants  i repartir-los , ai ara ja ens angoixem quan encara no ha començat de veritat això del procés.

Tot just estem a les beceroles del procés del recorregut  del principi de la desconnexió….

Allò dels 18 mesos ja ha quedat clar que era purament orientatiu  , per tant, cal un repartiment  generós i general de til·la o valeriana sobretot als més abrandats defensors del procés.

No cal angoixar-se alcaldessa,  perquè ara algú digui amb tota la legitimitat del món que els pressupostos del govern  no agraden i per tant els esmenen en la seva totalitat . Dubta que el que vulguin sigui millorar les xifres?

Poc a poc i bona lletra . No ens angoixem  abans d’hora o si no acabem dels nervis atacats i tocats

 

Antoni Cañizares: El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha demanat als catòlics que desobeeixin aquelles lleis que considera injustes basades en “la ideologia més insidiosa i destructora de la humanitat de tota la història, que és la ideologia de gènere”. Aquestes afirmacions les va fer després de la processó de Corpus.

No sabem si l’ambient de la processó el va afectar i es va llençar a fer una crida a lluitar contar el infidels.

I ja apunt del clímax va llençar al món el missatge : “ S’ha volgut destruir la família com a l’URSS marxista. Però avui Rússia viu un rejovenir de la família, com en altres parts d’Europa”.

El cardenal  preocupat pel nou govern del País Valencià ,que  no posa les mans a la caixa, ha hagut e buscar algun aspectes  de creences per poder atacar amb virulència l govern i curiosament crida a la insubmissió.

El Bisbe  Cañizares arrenglerat en la extrema més dreta i més reaccionària de l’església  possible, fidel company d’un altre fenomen com era Rouco Varela. Sembla que segons ell la política de gènere   “és el que destrueix la ideologia més insidiosa i destructora de la humanitat de tota la història, que és la ideologia de gènere, que tracten d’imposar-nos poders mundials més o menys solapadament amb legislacions que no cal obeir”.

Mentre Cañizares invocava  al insubmissió amb un exemple clar de la ingerència en les lleis civils a la ciutat de Colònia i també el dia de Corpus a la catedral va plantar una “pastera” que havia portat uns refugiats libis. Era un manera de mostrar la solidaritat i la queixa per la situació dels refugiats.

Ja ser que es fa difícil fer comparances però quina diferent manera de gestionar això de la fraternitat cristiana…

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: