El club de la comèdia.

by

Si no fos perquè la política és molt més sèrica i perquè en els debats pressupostàries hi ha bona part de la política que pot fer un govern diríem que hem assistit a un episodi més del Club de la comèdia que de la necessària negociació pressupostària.

I sobretot hem vist com hi hagut un pressing  no sé si concertat , però si brutal sobre la CUP perquè retirés la seva esmena  ala totalitat, esmena que també ha anat variant de qualificatiu des del irrenunciable a un moderat optimisme per retirar-la.

Des dels diaris, ràdios, digitals s’ha anat matxucant sobre la perplexitat que suposaria que el Cup no beneís un pressupostos , com si haguessin de ser els seus i havent d’aguantar que menystinguin qualsevol de les propostes que han anat fent al llarg dels mesos anteriors , per tant res de sorpreses.. evolució d’una situació que es podria preveure.

Molt soroll per no res ….o per molt

La TV-3 ,cada cop amb un biaix governamental que comença a cansar , en un telenotícies poques hores abans de que la CUP decideix que farà al final  emeten tres notícies en a que deixen entreveure  que si no s’aproven els pressupostos seria un  perjudici pels catalans, destacant un publi-reportatge de Raül Romeva amb uns mapes del món i assenyalant a on, si no s’aprova el pressupost, no s’ho podran posar delegacions. Llàstima!!!. Catalunya plora.

Amb una certa recopilació de declaracions vas veient  que les posicions es van modelant.

Així el Conseller Junqueras va dient:

“cal rigor amb el dèficit i hem de fer uns pressupostos que es puguin complir, sense falses expectatives”. El que és ambiciós és ser conseqüent amb les disponibilitats que tenim, inventar-se el que no tens, ho fa qualsevol”

el Govern no presentarà “cap proposta afegida” acabava dient Junqueras

Canviarà el rigor si té al damunt propostes que li permetin aprovar els xifres?. El seu mateix secretari d’hisenda ja avançava que si la CUP  no veta els pressupostos podrien parlar de modificar l’impost de successions , que fins ara intocable… i així es comença a estovar la rigidesa inicial.

O també hi posa uns elements d e reflexió més en clau  de govern : “Hem de separar el debat pressupostari del de la confiança política, qui paga el plat és la gent”  i  demana suport sense cap mena de recança. Des del respecte a la discrepància, hauríem d’intentar donar una mica d’estabilitat al país i aprovar el Pressupost”

Junqueras hi posa un to institucional , conciliador, gairebé com un etadista que davant les dificultats es creix per contra alguns pesos pesants de CDC no és tallen i posen al directa:

El candidat Homs no és tant diplomàtica i li fot pel broc gros : “La posició de la CUP pot triomfar perquè es recolza en PP, PSOE i Ciudadanos” o Estic arribant a la conclusió que la CUP i la independència són antònims”.

L’ex conseller Mas-Colell: “La CUP no retirarà l’esmena a la totalitat  ja vaig dir a la CUP que no tenien paraula i que no complirien”

I el president no es talla i es lamenta d’haver : “lluitar de manera agònica perquè la gent que va firmar un paper faci una cosa tant extraordinària, digne de país normal, com fer honor a la paraula escrita i signada”

En fi ja sigui per la via d ela presumpta seducció o per la vida del clatellot aquí tothom carrega contra la CUP i aquest també sembla que van variant mica en mica la seva posició.

La diputada Gabriel després de reunir-se amb el President i el vicepresident diu que : “descartem, retirar l’esmena a la totalitat perquè els canvis proposat mantenen els comptes dins d’un marc autonòmic”…

Però el diputat  Benet Salellas, poques després,  sembla que s’estova ,ell  que havia manifestat també que l’ esmena era irrevocable ara ja va matisant i diu que ara ja és més optimista que la setmana passada i tot perquè  creu  ha hagut “moviments”: “Moviments explícits amb el document que el Govern ens va donar dijous i, fins avui, hi ha hagut moviments i trobades. Encara està tot molt obert i, en funció del que passi fins a l’últim moment, es decidirà si es manté l’esmena a la totalitat o bé es retira”.

I es comencen a sentir veus públicament a favor de la retirada de els esmenes un representant de l’assemblea de  Ponent i Pirineu, Narcís Turull, afirma que : “la posició de l’esmena a la totalitat és obtusa i no deixa marge a la negociació política’”.

I finalment i solemnement la diputada Eulàlia Reguant explica el resultat

“Hi ha hagut 26 vots a favor de retirar l’esmena; 29 a favor de mantenir-la i 3 abstencions“Nosaltres entenem que la legislatura no s’acaba”,

“Avui la CUP no veta res. Avui hem decidit que volem treballar conjuntament amb el Govern i amb JxSí de cara al 2017 per fer-ho bé.”

I El diputat Albert Botran ha afegit: “Jutgem negativament haver dut els pressupostos a tràmit parlamentari sense haver-los negociat prèviament. I jutgem negativament la visió que s’ha imposat segons la qual que qualsevol nou element que el Govern posés sobre la taula com una cessió davant la CUP. Aquest clima de campanya preelectoral tampoc no hi ha ajudat

La CUP mig partida.

El govern s’ha quedat amb garratibat….

I per la ràdio alguns van llegir un cop darrera l’altre les piulades de membres de la CUP no contents amb el resultat…..

Es consuma la votació  i la derrota i es treuen un conill del barret. Moció de Confiança del President, no necessita majoria absoluta per superar-la , potser el més adequat quan no tens la confiança es convocar eleccions però això seria massa.

I Plaf! Es fonen els ploms..

S’encén un focus i apareix una figura semblant a la del cantant Falete que entona allò de :

 Teatro
Lo tuyo es puro teatro,
Falsedad bien ensayada
Estudiado simulacro,
Fue tu mejor actuación
Destrozar mi corazón .
Y hoy que me lloras de veras
Recuerdo tu simulacro
Perdona que no te crea
Me parece que es teatro

 Puro teatro (Catalino Curet Alonso)

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: