La patrulla canina.

by

 

No, no es tracta de parlar d’aquesta sèrie de dibuixos animats que ha triomfat entre els més menuts. Com totes aquestes sèries han generat un seguit de materials que fan les delícies dens nens i nenes.

No , no es tracta de parlar de la patrulla canina però si  de la Brigada Canina que és el  nou servei de neteja d’excrements de gossos que ha posat en marxa l’ajuntament de  Vilanova i la Geltrú.

Així sembla que les actituds incíviques han triomfat davant les campanyes de conscienciació al propietaris que els gossos com tothom han de sortir de  casa cagats i pixats i si per Laguna raó no previsible es fan els deposicions al carrer cal recollir i a més  netejar.

Res , és imparable.

No és el primer serveis específic que es crea. Recordo que fa un anys es va detectar el xiclet com una dels elements més nocius per la neteja, la goma enganada al terra era molt difícil de treure i a més generar més brutícia , finalment es va optar per un servei específic , i què dir del serveis de neteja de pintades a les parets quan aquestes han proliferat. Ha semblat que el fenomen del grafiti ha minvat , però també sembla que se’n faci poca neteja dels que encara queden.

Així doncs un nou servei específic s’ha posat en marxa :”el servei treballa de dilluns a dissabte a les tardes a les zones on s’hi havia detectat major incidència d’incivisme.El servei es realitza durant el torn de tarda, de dilluns a dissabte i principalment a les zones del centre de Vilanova i la Geltrú on s’hi havia detectat major incidència d’actituds incíviques per part dels propietaris dels cans”. Segons informa l’autoritat competent.

I encara hi afegeixen:  “El nou servei de recollida d’excrements de gossos ha estat rebatejat com a ‘Brigada canina’ amb l’objectiu de cercar la complicitat de la ciutadania en el manteniment i la cura de l’espai públic evitant els comportaments d’incivisme”.

El servei és un complement de la neteja habitual que ja es fa.

Vehicle elèctric i ben retolat “Brigada Canina”.

Com és normal – només faltaria!- la posada en marxa del servei ha aixecat opinions contraposades, per una banda els que consideren que és una derrota dels serveis de neteja i una victòria dels “cagadors” i per altres que cal ser realistes i mentre la consciència – i aquí hi ha qui invoca reiteradament que paga impostos i que per tant ja recolliran la merda que deixo-   no estigui com a divisa de moltes actuacions cal alliberar els carrers d ela merda del gossos.

Personalment crec que està bé que hi hagi un servei que complementa la neteja que ja va prou carregada, però estaria bé conèixer el cost de suposa aquest servei nou. I potser caldria que hi hagués una persecució si es vol implacable contra els que encara deixen els cagarades dels seu gossos al carrer i aplicar la normativa i les nacions ens cap mena de consideració. Segurament el servei acabaria essent de cost zero.

Però també cal que hi hagi un canvi d‘actitud d’ alguns membres de la policia local, ja sabem que al policia té altes missions socials però fer complir les ordenances en una poble és prioritari i fonamental.

Apa , a partir d’ara tindrem els carrers més nets i això és impagable.

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: