Més alts i més forts.

by

Portem un mes d’agost espectacular en matèria de castells.

Ja hem vist uns quants tres de deu inèdit en al història castellera- , castell reservat per els colles per fer-lo a casa seva on segur que poden trobar els ajuts suficients i necessaris per poder bastir la colossal estructura.

Però vet aquí que els verds vilafranquins aquest estiu han repartit joc en diverses actuacions i han completat el tres de deu a Vilanova – de magnífica execució, cal dir-ho-  , en el marc de la seva jornada castellera de Festa Major i encara diumenge passat a l’Arboç l’han tornat a  carregar i descarregar, potser amb més dificultat.

Realment una demostració de força però també de capacitat de mobilitzar castellers o aficionats de  les dues ciutats per bastir el castell.

Eren anuncies ja fets i per tant d’expectativa creixent.

Les xifres són realment espaterrants, el darrer cap de setmana entre el Catllar i l‘Arboç s’han bastit  23 castells de nou i forces dels dits gamma extra. I naturalment la cirereta de tot això és el tres de deu vilafranquí.

Evidentment l’estratègia vilafranquiana d’anar deixant petjades profundes de deu a diverses places era una estratègia arriscada però valenta tanmateix.

Guanyar confiança

Guanyar autoestima

Saber-se capaços d’afrontar  Sant Fèlix – el seu compromís més important-  amb tota al capacitat de sofriment i lluita.

Sens dubte són elements que cal pensar que els dirigents vilafranquins ha analitzat per fer la diguem-ne la pre-temporada abans de Sant Fèlix tant espectacular.

Tampoc cal oblidar que enguany hi ha concurs i per tant  marcar línies d’actuació és també una manera d’obligar a la colla adversària a llançar-se a fer castells que potser encara no els té a punt.

Tot això previ a la jornada del 30 d’agost.

Colla Vella del Xiquets de Valls, Colla Jove dels Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca es presenten a la plaça amb la voluntat d’oferir una actuació d’aquelles que finalment es pugui  qualificar d’històrica.

Voluntat de superar-se  a si mateix i a les altres colles.

Voluntat d’anar més amunt.

Voluntat de ser més forts.

I tanmateix el resultat de la jornada de la Festa Major de Vilafranca   ja diuen els experts que ha estat la més brillant de la història castellera.

Només cal veure els castells completats per cada colla:

Minyons de Terrassa: Tres de deu amb folre i manilles carregat; cinc de nou amb folre; torre de nou amb folre i manilles; pilar de set amb folre.
Colla Vella dels Xiquets de Valls: Tres de deu amb folre i manilles; quatre de nou sense folre; quatre de nou amb folre i l’agulla; pilar de vuit amb folre i manilles carregat.
Colla Joves Xiquets de Valls: Torre de nou amb folre i manilles; quatre de nou sense folre carregat; cinc de nou amb folre; pilar de cinc.
Castellers de Vilafranca: Tres de deu amb folre i manilles; intent de quatre de deu amb folre i manilles; intent de tres de nou amb folre i l’agulla; tres de nou amb folre i l’agulla; quatre de deu amb folre i manilles; pilar de vuit amb folre i manilles.

Esforç, èpica, confiança, temprança, també  ràbia, punt d’honor, destresa,experiència, … virtuts que han demostrat totes els colles.

Avui els castells han donat també un data per tenir en compte a la història dels castells.

I si algun record sobresortirà serà sens dubte, almenys per mi,  la decisió i capacitat de sacrifici dels castellers de Vilafranca, després de la caiguda del primer intent del quatre de deu i un “renuncio” de la canalla ( inexplicable en els vilafranquins) amb un tres de nou amb l’agulla s’han sobreposat , han repetit els tres de nou amb pilar i l’han descarregat i a les quatre tocades han alçat de nou el colossal quatre de deu amb folre i manilles i l’han carregat ( i haurà qui dirà que l’aleta, que si l’enxaneta …i bla , bla, bla . No els hi feu cas, carregat!!).

Tota una lliçó.

Més alts , més forts , els castells del 30 d’agost!

Quin és el límit?

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: