Noms propis XXXII

by

Marta pascal. A la coordinadora general del PDC, Marta Pascal se la veu espitosa, no para , amunt i avall, aprofitant cada moment que li donen als mitjans que són molts per llançar els consignes, ara però potser s’ha passat de frenada  quan   va retreure a  ERC d’estar pensant en la configuració d’un futur tripartit d’esquerres quan participa el 9 de setembre en un acte conjunt amb Podem i la CUP per commemorar el 40 aniversari de la Diada de Sant Boi.

Suposem que ERC no deu cap mena de fidelitat al que proposa el PDC ., o sí? I els demana que no caiguin en “temptacions partidistes”. Que ho digui la senyora Pascal sembla  realment una presa de pèl.

Però si amb això ja se li veia el percal encara hi ha afegit algunes perles més.

ha demanat als republicans que utilitzin la Diada “com a element per anar configurant un imaginari de futurs pactes més ideològics que nacionals”, perquè això fa mal al procés”. 

“Sant Boi i la Diada són de tots” i tant!

Però prenguin nota i apliqui-ho al seu partit i sobretot a les seves declaracions.

Medita-les una mica més.

 

Núria Parlón. Sembla , sembla dic, que finalment l’alcaldessa de Santa Coloma i actualment vicesecretaria del PSC es presenta a les primàries per la primera secretaria del PSC.

Expliquen que ha anat fent un ampli treball recollint suports entre el territori. Així a Girona sembla que ha obtingut una bona acollida i la totpoderosa federació del Baix Llobregat també li ha donat suport. Aquest últim suport però sembla una paradoxa , mentre Parlón ha defensat , almenys en intervencions i declaracions un acostament al dret a decidir la federació del Baix Llobregat s’oposen de totes ,totes  a aquesta possibilitat fins i tot estan en contra de  la proposta a la canadenca d’Iceta que en realitat és molt poca cosa per no dir res respecte  la possibilitat de trobar un nou encaix enter Catalunya i Espanya.

Parlón potser ha trobat el recolzament d‘alguns dirigents del PSC al nostre territori, el dia de Sant Fèlix se la va veure a Vilafranca fent declaracions sobre el seu paper protagonista en el futur al costat d’un dels dirigent de la Federació que anava fent que sí amb el cap.

Diuen que Parlón representa un renovació.

No seré jo que ho negui però no m’ho crec.

Però una vicesecretària actual si es escollida primera secretaria renovarà? I doncs que ha fet fins ara, estar-se quieta mantenint la cadira i esperant que es moguin els altres per agafar-ne una de nova.

Es fa corresponsable del que ah fet el PSC fins ara?

No i ha hagut acord amb Iceta , pel que  diuen, per fer un tàndem, una direcció compartida però la proposta no ha anat més enllà. S’especula en que si guanya Parlón, Iceta podria ser el President del PSC i responsable del grup parlamentari.

Realment no aixeca, almenys en mi, cap mena d’entusiasme aquesta candidatura que no crec ni que sigui renovadora – altrament son canvis o maquillatge-  ni que e sigui capaç de connectar si no canvia radicalment el discurs del que ha participa fins ara  realment amb el que vol la societat del PSC, que potser ja no en vol mes´.

Tant de bo m’equivoqués.

 

Raül Romeva. conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ( títol molt llarg per ben poca cosa). Després d’un estiu en que el Conseller gairebé ha estat desaparegut  – vegis titulars de premsa- es desperta fort i anuncia que inaugurarà quatre delegacions més del govern de Catalunya amb al voluntat d’estar present al món. Volem ser un estat i cal que ens coneixien. les delegacions són un instrument per tenir veu pròpia arreu del món”

Una de les més importants sembla que ha estat la de Portugal país amb que segons Romeva: “Tenim relacions amb tothom, Portugal és un actor amb qui mantenir relacions de tot tipus”. I perquè “ la relació entre Catalunya i Portugal és “històrica i molt fluida”.

Ei! Si ho diu el conseller ens ho creurem.

Les delegacions funcionaran si els pressupostos s’aproven i per tant hi ha disponibilitat econòmica.

Però el més sorprenent però són els declaracions d’un diputat de la comissió d’Afers exteriors de Portugal sobre al nova delegació:

“A Portugal li és de zero interès ficar-se en aquest mal de cap és responsabilitat del Ministeri d’Afers exteriors pronunciar-se oficialment en aquests assumptes. “El Govern ha de seguir el protocol diplomàtic. Qualsevol altra representació territorial operaria a través de l’Estat del que forma part. Seria absurd que l’Executiu tracti amb una comunitat autònoma; els Estats parlen entre Estats”.
I segueix

“Les prioritats internacionals de Portugal exigeixen que el Govern lusità eviti contrariar al seu veí ibèric. “Espanya ha estat un dels països que major labor de lobby ha fet a favor de Guterres – vol substituir a a Ban Ki moon a l’Onu-  “Seria una bogeria portar-li la contrària en aquest assumpte, que no té res a veure amb nosaltres. El Govern no tractarà amb Catalunya tret que sigui a través del representant acreditat per Madrid”.

Però el Conseller ho té clar diguin el que diguin ell a la seva: “quan ho fem estarà fet i, com que estarà fet, hi haurà una necessitat global d’assumir una nova realitat. El reconeixement ve de fets consumats, no a partir d’intencions.”

El món ens està esperant amb candeletes.

 

José Manuel Soria S’ha quedat sense càrrec al Banc Mundial.

Quina llàstima !!

Després de tantes paraules, tanta tinta, tanta comèdia amb la seva candidatura, ara resulta que vist el terrabastall que ha provocat es retira, no aclareix si és una retira induïda o feta per ell mateix.

Filant més fi Soria diu que  La renúncia es produeix per la “desproporcionada” utilització política que s’ha fet de la seva designació i a petició del govern espanyol, segons la mateixa missiva

José Manuel Soria va haver de dimitir com a ministre d’Indústria espanyol el 14 de juny perquè, segons els papers de Panamà, era administrador de l’empresa Mechanical Trading Limited, una societat registrada a l’illa de Jersey, paradís fiscal, Mechacinal Trading Limited era accionista majoritària amb un 80%, d’Oceanic Lines, una empresa en què Soria sí que ha reconegut haver tingut el càrrec de president, d’acord amb la informació que va avançar.
La renúncia de Soria resol la situació però és evident que deixa el pòsit de més desconfiança i de la manera de procedir de Rajoy i el PP.

Potser electoralment no el perjudicarà però segur que en les negociacions de la investidura tindrà la decisió un cert pes negatiu.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: