Novetat d’estiu.

by

 

L’estiu, que va lentament acabant, ens ha portat moltes notícies, la majoria dolentes, i alguna  ,si més no, curiosa, com per exemple la creació per part del nostre ajuntament de la brigada canina. I no, no es tracta de parlar d’aquesta sèrie de dibuixos animats que, amb nom similar que  ha triomfat entre els més menuts i ha generat un merchaidansing imponent.

La tinença de gossos a les nostres ciutats  ha crescut amb un ritme de  progressió geomètrica. N’ hi ha de petits, mitjans i grans, prims i grassos, de variats colors, olors  i textures, amb pedigrí i humils sota carros. Es paguen preus notables – fins i tot en roben alguns pel mètode de l’estrebada- per alguns exemplars  i també se’n adopten de la gossera. Al voltant dels gossos s’ha creat també una xarxa de comerç d’accessoris i estètica d’un pes interessant en el PIB local. Segons informa l’autoritat competent la Brigada canina: :”treballa de dilluns a dissabte a les tardes a les zones on s’hi havia detectat major incidència d’incivisme. El servei es realitza durant el torn de tarda, de dilluns a dissabte i principalment a les zones del centre de Vilanova i la Geltrú on s’hi havia detectat major incidència d’actituds incíviques per part dels propietaris dels cans”.

Som dels que pensa que els gossos i altres animals domèstics han de sortir de casa havent cagat i pixat. Hi hauria d’haver el racó del lavabo, del menjador o on es vulgui de la casa on el gos hi fes les seves necessitats i sortís ben preparat al carrer que és l’espai de tothom i per tant  no és el lloc més idoni per deixar-hi les cagarades particulars. I si per alguns situació imprevista l’animal fes les seves necessitats – que hauria de ser extraordinari,eh- el propietari, com ja fan molts, cal que reculli i netegi amb diligència ( he vist propietaris amb ampolles d’aigua i desinfectant) i amb el que calgui les cagarades o pixarades.

Segurament seria el més recomanable, però ja se sap que encara hi ha una minoria ( o potser majoria ) que invoca reiteradament que paga impostos i que per tant altres  ja recolliran la merda que deixo a l’espai comú.

No és el primer servei específic de neteja  que es crea. Recordo que fa un anys es va detectar el xiclet com una dels elements més nocius per la neteja, la goma enganada al terra era molt difícil de treure i a més generar més brutícia , finalment es va optar per un servei específic , i què dir del serveis de neteja de pintades a les parets quan aquestes han proliferat. Ha semblat que el fenomen del grafiti ha minvat (sempre hi ha alts i baixos), però també sembla que se’n faci poca neteja dels que encara queden.Com és normal – només faltaria!- la posada en marxa del servei caní ha aixecat opinions contraposades, per una banda els que consideren que és una derrota de la consciència cívica ciutadana  i una victòria dels “cagadors” i dels incívics  i altres  creuen  que cal ser realistes i mentre la consciència que s’invoca no estigui com a divisa de moltes actuacions i encara hi hagi qui  deixa cagar i pixar els gossos a on vulguin  cal alliberar els carrers de la merda que hi deixen.

Personalment crec que està bé que hi hagi un servei que complementa la neteja que ja va prou carregada, però estaria bé conèixer el cost que suposa aquest servei nou. I potser caldria que hi hagués una persecució, si es vol implacable, contra els que encara deixen les cagarades dels seus gossos al carrer i aplicar la normativa i les sancions sense cap mena de consideració. Segurament el servei acabaria essent de cost zero.

Apa,  a partir d’ara tindrem els carrers més nets i això és impagable.

 

Publicat al Diari de Vilanova el 9 de setembre del 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: