Post festum, pestum

by

Aquest estiu va ser mogut. Tot el sarau a l’entorn del Tingladu amb anades i vingudes, amb cessions i concessions va traspassar el seu propi entorn i de rebot va afectar a la Festa Major amb un boicot per part de la majoria dels ball al Vot del Poble. No refarem ni el debat ni el posicionament . Però tot plegat ha servit per qüestionar-se alguns aspectes d ela festa ,de la seva litúrgia i de perdurabilitat de determinats actes o organització de la mateixa festa.

D’aquí el debat no per parlar del passat sinó reflexionar sobre el futur o almenys és el que es proposa.

La tertúlia d’avui dissabte a les 7 de la tarda al Castell de la Geltrú

Els romans, deien que després de la festa ve la pesta i encara afegien et post coitum, tedium.

El model de Festa Major a debat

La intenció de la tertúlia d’octubre és posar sobre la taula si el model actual de Festa Major ha entrat en crisi i si cal replantejar-lo. Entenent com a model de Festa Major l’estructura bàsica tradicional i el sistema organitzatiu.

Amb Teresa Llorens, David Grau, Heribert Massana i Bienve Moya. Modera Maria Aluja

Teresa Llorens És delegada nacional de la Sectorial d’Immigració i Integració, consellera nacional, viceprimera secretària de la Federació de l’Alt Penedès-Garraf, viceprimera secretària de l’Agrupació de Vilanova i la Geltrú, consellera de la Federació de l’Alt Penedès-Garraf.

És coordinadora de la Vicepresidència Quarta de la Diputació de Barcelona.

Anteriorment, ha estat coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, des de juliol de 2007 a 2011. En aquesta institució també ha estat cap del Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania de la mateixa Àrea i directora de Migració i Ciutadania del Consorci de Recursos per a la Integració de la Diversitat (CRID); també tècnica de joventut a l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona.

Regidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú entre 1991 i 2003, hi ha desenvolupat responsabilitats com a presidenta de l’Àrea de Serveis Personals i regidora de Cultura i Plans d’Acció Ciutadana. Ha estat portaveu del grup municipal en aquest Ajuntament i consellera comarcal del Pla de Dinamització del Patrimoni. Actualment és regidora de Cultura de lajuntament

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, té el Màster en Direcció Pública d’ESADE així com el Postgrau de Funció Gerencial a les Administracions Públiques d’ESADE.

Anteriorment ha desenvolupat la seva activitat laboral en l’àmbit de la gestió sociocultural, la formació ocupacional i la joventut, concretament a la Fundació Àngels Garriga Mata, a la Mancomunitat d’Assistència a Minusvàlids de la comarca del Garraf; ha estat sòcia fundadora de la cooperativa GUIÓ SCCL dedicada a la gestió cultural i sociocultural, i cap de formació de l’escola taller i centre de formació ocupacional de l‘Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

 Heribert Massana Nascut el 1977 a Vilanova i la Geltrú. Llicenciat en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona (2001) i diplomat del Postgrau de Direcció i Gestió d’Institucions, Empreses i Plataformes Culturals a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (2003), actualment treballa en el món de la gestió cultural i participa en col·lectius d’acció poètica i festiva. Ha escrit dos llibres sobre el món festiu de Vilanova i la Geltrú i del Nadal, ha estat membre d’algunes juntes d’associacions del món del bestiari fantàstic i popular i actualment col·labora desinteressadament amb escrits sobre la festa en algunes publicacions locals.

David Grau membre actiu de l’Agrupació de Balls Populars des del seus inicis ha format part de la seva junta en diverses ocasions i participa activament en les primeres comissions per estructurar el model festiu de la nostra ciutat. Ha estat membre de la Comissió de Protocol de la Festa, participant activament en el ball de bastons al llarg  de molts anys actualment és el  president de l’associació de la Casa de la Festa,

 Benvingut Moya i Domènech, és folklorista, escriptor ,activista cultural i gestor cultural. Formà part de la companyia teatral Els Joglars durant la dècada de 1970 i fou director del Teatre Principal de Vilanova, impulsor de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i fundador i codirector dels festivals de circ i pallassos Trapezi i la Fira del Circ, entre altres. Fou membre del projecte Socatalà, d’investigació per a la música tradicional contemporània catalana, i se’l considera membre actiu per a la recuperació de les festes del nostre país del carnaval i altres festes populars de Barcelona i de Vilanova i la Geltrú. El 2005 cofundà el col·lectiu «Els altres andalusos». Ha col·laborat en diverses publicacions i ha publicat diferents obres. El 2009 rebé Premi Nacional de Cultura ,en l‘apartat de Cultura Popular. Avui se’l considera una de les persones que sap i entén  més del món festiu del país. Ha publicat molts llibres de reflexió sobre la festa

Moderarà la Maria Aluja que és periodista i treballa en fer efectiva la comunicació d’empreses culturals i institucions. Treballa per donar  a conèixer els projectes d’empreses i institucions  a través de bons continguts, en webs, xarxes socials o en els mitjans de comunicació.
Ha treballat per a empreses, institucions, organitzacions.

El debat pot ser interessant i sobretot serà positiu si de l’opinió d’aquests experts en surten elements per la reflexió àmplia de com pot anar evolucionant el futur model festiu de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: