Noms propis (XXXV)

by

Jeremy Corbyn. El líder del laborisme anglès ha superat la votació de confiança a la que es va veure obligat després de que bona part dels diputats li retiressin la confiança arran de la victòria del Brexit. L’acusació va ser de la tebiesa en la campanya i d’afavorir de manera indirecta al partidaris d ela sortida d’Europa.

Maleït Brexit diuen alguns que ha trasbalsat la política anglesa.

Corbyn que ja va arribar a al direcció del partit amb un gran suport entre les bases ha tornat a  guanyar , aquets cop al moderat Owen Smith, el resultat no deixa cap dubte amb un 62 % de vots. Ha millorat fins i tot els vots que va obtenir ara fa un any quan va ser escollit líder del laborisme,

La victòria de Corbyn no tanca però les ferides i la divisió al laborisme. La distància entre el Grups Parlamentari i les bases s’ha fet prou evident. Dels 230 diputat que avui tenen només 40 i van donar suport davant la moció de  confiança que ha hagut de presentar.

Guanyada doncs la confiança dels afiliats al partit ara haurà d’emprendre una tasca tant o més difícil, recompondre les partit i intentar torbar aquells elements comuns que ajudin a soldar les esquerdes que podrien posar al Partit en una posició més que dolenta de cara a els properes eleccions en que les aquestes més negatives li auguren una pèrdua de cent escons.

Realment la desconnexió entre el grup parlamentari i les bases del partit és un fenomen poc entès a Anglaterra.

Corbyn no renúncia a la batalla al carrer mentre combina la seva actuació parlamentària.

Corbyn fa propostes allunyades del centre del laborisme però són propostes que encaixen perfectament en la creença d’unes  bases que veuen que la crisi els ha afecta i molt.

Guanyant Corbyn  però no resoldrà la situació del laborisme si no hi ha una voluntat d’entesa de totes els faccions. La fractura segur que els impedeix ser un alternativa creïble en els properes eleccions angleses.

 

Carles Puigdemont. O referèndum, o referèndum. Així concloïa seu discurs per guanyar la moció de confiança.

I l’ha guanyada.

Però ell mateix deia que al confiança havia d’anar acompanyada de l’aprovació dels pressupostos, i això es una altra cosa que no està clara encara avui.

Ningú li ha garantit els suport a les xifres del 2017.

Puigdemont ens convoca a referèndum d’aquí un any i mentre anirem fent bullir l’olla.

Ara retrocedim per fer un referèndum quan el full de ruta inicial no estava contemplat.

Ara diu que el vol pactar amb l’estat quan s’han cansat de dir que aquesta via ja estava tancada.

En fi que ara cal esperar si tenim pressupostos i per tant tot es posa en marxa i si no hi ha pressupostos hi haurà eleccions això ho ha dit el President altra cosa és si ho farà.

Convocats a votar d’aquí un any. Esperarem.

Guillem Mercader i Ramon Francàs. Aquest dos periodistes vilanovins han assumit el repte de rellançar el Diari de  Vilanova. Ambdós estan estretament vinculats a la publicació vilanovina. Mercader n’ha estat director de l’edició de paper fins ara i Francàs n’era el subdirector. En la remodelació directiva. Mercader es posa la capdavant de l’edició digital que fa més o menys funciona des de fa un any i Francàs assumeix al direcció de l’edició de paper.

El Diari de Vilanova com tota al premsa ha patit la crisi generalitzada amb un descens de la publicitat. La situació es va agreujar ara fa un any quan la precarietat laboral feia témer al seva desaparició. Un canvi en la propietat ha permès que seguis apareixent cada setmana. Algunes innovacions han ajudat a perseverar. A Mercader li ha tocat dirigir el periòdic en la etapa més dura i complicada dels seus més de cent cinquanta anys d’història i ho ha fet mantenint els nivells de qualitat periodística exigibles. Ara des de l’edició digital haurà d’impulsar el Diari en al seva vessant tecnològicament més avançada i més d’immediatesa.

El Ramón Francàs haurà de treballar de valent per mantenir els nivell del Diari tot que ja des de la seva responsabilitat està avesat a assumir responsabilitats.

No ho tenen fàcil en l’entorn actual però seguir que amb la seva feina,dedicació i professionalitat reeixiran en els seus objectius.

Per la nostra part encoratjar-lo en la feina i desitjar-los molta sort.

 

Pedro Sánchez.  “Mantén-te ferm, deslliura’ns de Rajoy i del PP, per Déu, deslliura’ns d’ells, estem amb tu, aguanta, resisteix les pressions, intenta formar una majoria progressista i de canvi. Espanya no es pot permetre quatre anys més del PP. No, per Déu, no!”.

Això era el que pregava a crits Miquel Iceta a la Pineda Gavà en  la Festa de la Rosa.

I Sánchez li ha fet cas, i com diuen molts potser no és dur però és resistent.

La millor defensa coms empre és un atac.

I ho diu ben clar. Si voleu brega la tindreu: “Ha llegado el momento. Ha llegado la hora de hablar claro, y decir la verdad. Yo más claro no puedo ser”.

 “Quien tenga un proyecto mejor, que dé un paso al frente”.

Un desafiament en tota la seva magnitud a tost aquells i sobretot a aquella que li han anat segant l’herba de sota el peus des del minut posterior a la seva elecció com a primer secretari.

Els anomenat “barons” han anat solcavant la seva figura i la seva autoritat en  el partit aixecant dubtes cada dos per tres .

Sánchez  doncs apel·la una cop més a les bases socialistes i que es parli clar. A l’estil de  Jeremy Corbyn es llança a recuperar la confiança amb la militància del partit més enllà dels que “apoltronats” en els seus feus volen tenir més influència de que la segurament tenen més enllà de la seva presència mediàtica.

Finalment tot i mantenint-se ferm Sánchez ha acabat dimitint davant la derrota de la seva proposta de fer uns primàries el dia 23 d’octubre i un congrés immediatament.

Però creiem que Sánchez derrotat ara pot tornar a ressorgir ben aviat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: